Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prosím o radu 405 1.8i


Vojta93

Recommended Posts

Dobrý den vám všem, chtěl bych si koupit auto je to 405 1.8 8v a je fakt krásný a zachovalé jen jsem se nikde nedočetl jak je to s motorem.  :(  Tak vás prosím o radu zda je tento motor dobrým společníkem na cestách  :roll  Všem moc děkuji za každou odpověď.  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud nežere vodu nebo olej , tak slušný základ na cesty ,tahání 5 lidí v autě či podval....

 

dnes při konkurenci pojišťoven i menší palba na ručení, lepší volba je 1.9 i či rovnou 2.0 ..spotřeba se tam skoro neliší a naftové fobie Rs pochopí ,že víc kouří než jedou ,to si musíš vyzkoušet sám .

já měl 10 let diesely a už to prostě nechci...navíc zima... benzíňák to neřeší ,kolik je mínus....

 při lehké noze i úspornější než dýchavičná 1.6 65 kW

 

za 7 litrů by jsi měl cestovat a nemít strach ,kdy to konečně zrychlí v kopci na 5 ku,jako diesel 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to kup. 405 byla opravdu povedená auta.

Nepíšeš rok výroby. Já měl 1,6 (asi 92?), a zřejmě měla karburátor (tehdy jsem to moc neřešil). Trochu bylo poznat nepřesnou funkci automatického sytiče, při přechodové teplotě motoru asi 40 st. byly zvýšené otáčky. Ale byla úsporná, pod 6 l., prostorná, tichá a spolehlivá. Moc rád vzpomínám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je parádní  :super  Je z roku 1993 1.8 8v 74 kw Měl jsem předtím octavii 2 facelift 1.4 TSI 90kw se spotřebou 8-9 L-100 km nebavilo mě to tak jsem přešel na 1.9 TDI 77kw a taky nic moc :bojim  navíc drahý provoz.... No a teď jsem s přítelkyní zjistil že je těhotná takže přestávám jezdit osobním autem na služební cesty a mám to jen na ježdění po okrese. Nicméně to bude můj kocour plánuji udělat nové brzdy, olej, rozvody, řemenicu, a vytlumení všech plechů.  :super ( Aby to audio v autě dostalo trochu šmrc  :D ) Pak taky nějaký pěkný kola asi R16 aby netrpěl podvozek. Jinak pokud chcete foto klidně to sem hodím. Děkuju za vaše názory.  :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

405 je celkově nezmar auto. Už s nima jezdim 8let a spolehlivější káru neznám :) Pokud je to opravdu 1.8, jak píšeš, tak už je to jeden z těch posledních modelů. Tyhle motory se pak dávali i do první generace 406 a Xantií (a hromadě jinejch modelů koncernu PSA). Jen bacha na jednu nectnost o který vim, dobře se podívej, jestli auto nebylo bořený na předek, sice to platí všeobecně, ale tyhle jsou na to nějaký háklivější. Pokud to dostalo velkou ránu na čumák, měli u těhle motorů tendenci se posouvat šály na klice. Z počátku neznatelný, pozdějc začali klepat a v konečný fázy se píst rozhodl podívat na denní světlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...