Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přetěsnění hlavy motoru - cena


purkmistr

Recommended Posts

Zdravím, jaká je zhruba cena při přetěsnění hlavy a vany? Něchal jsem si přetěsnit v servisu na 306 1,6i 65kW. Prý byly prasklé 4 kroužky a asi spatná ventilová sedla, ale servis chce za tuto opravu po mě 12 700 bez DPH. Byl jsem bez auta 7 týdnů a teď taková suma. 

 

otázka: je tato cena reálná? Teprve zítra jedu pro auto, tak budu vědět více. Zaplatili by jste tuto cenu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To sis snad měl dohodnout předem, maximální rámec opravy. A při objevu něčeho nad tento rámec ti má servis volat.

Nicméně, za výměnu kroužků, opravu ventilových sedel a ventilů atd. ta cena reálná je, ale v kontextu auta je nesmysl takovou opravu dělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oddie má jako obvykle pravdu. S tím už nic nenaděláš, odvedená práce asi tu hodnotu má. Proto je důležitá "strategie" opravy, tedy rozhodnout předem. Výměna motoru by vyšla trochu míň, ale zase je to určitý risk - pokud neseženeš motor s důvěryhodnou historií.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

byl to od kamarada znamí, pry dela dobre. Rikal jsem mu pri predani auta at prvni udela tlaky jestli to ma vubec cenu opravovat. Za 4 tydny sem mu volal jak to vypada. Pry dava tu hlavu na reklamaci ze se zadrhava jeden saco ventil. Uz dvakrat sem mu rikal at mi napise cenu. Nenapsal. Vcera jsem mu volal, kdy a pry to akorat dodelal a cenu nepise. Pak napsal 12700 bez dph :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal jsem hlavu na svojem autě, srovnání vůle hlavy, gufera, kroužky, nové těsnění, zabroušení ventilů a zkouška tlaku vyšlo to na cca 4.5oo-5.ooo Kč, nejdráž mě vyšlo nechat srovnat hlavu a tesnění včetně tmelu byla druhá nejdražší položka, v ceně není práce.

Více infa a fotky mám v galerii, kdyžtak. Práce na cca 3-5 dní, záleží za jak dlouho srovnají hlavu, já to nechával dělat ve firmě co se tím zabývá x-let a poskytly mi na to záruku.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže dávám výsledek mé opravy v servisu. Cena za přetěsnění hlavy měla být 15600! Přijedu do servisu a ptám se tedy co se vlastně na autě dělalo. Majitel mi předložil fakturu na onu částku. Koukákám.............. a vidím že byly měněny rorvody+kladka, kabely ke svíčkám + svíčky, repase hlavy + gufera a tesnění, chladící kapalina, olej + filtry. Pousmál jsem se se slovy, že jsem chtěl udělat jen hlavu a přetěsnit vanu. po dlouhé výměmě názorů jsme zakopali válečnou sekeru a dohodli se na rozumné ceně. ve finále jen na ceně náhradních dílů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HMM Chyba byla určitě spíš v komunikaci.

to co Ti dávali určitě mělo funkční smysl, je naprd že Tě nakonec postavili před hotovou věc.

jen mě zajímá jestli bys s danými opravami souhlasil kdyby Ti řekli předem, že se to může vyšplhat a postupně by Tě informovali o aktuálních nárůstech.

už se mi párkrát stalo že jsem takhle někomu zavolal že je něco potřeba navíc a on nejdřív říkal že to nechce a radši to prodá nebo že se poradí doma tak jsem čekal třeba týden a nakonec že to tedy dá. párkrát jsem měl chuť naúčtovat vytlačení zatlačení auta.

často teď řeším douhmotu a pokud zákazník nepočítá s výměnou dvouhmoty tak mu spojku nevyměním a když už jo tak bez záruky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jde o to, že rozvody včetně kladky mely najeto jen 30 tis (tedy v polovině), olej a chladící kapalina měněná před 3 tis km, svíčky 5tis km. Proto to byla zbytečná výměna ze strany servisu.  Navíc auto měli 6 týdnů a ani nikdo nezavolal jestli to tam chci....... 

 

Navíc štítek o výměně rozvodů a náplní byl vylepen v motorovém prostoru.

Upraveno uživatelem purkmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...