Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Uříznutí katalyzátoru


virten

Recommended Posts

Zdravím, mám takový dotaz. Koupil jsem si od badisaka novou výfukuvou trubku, jenže jsem pak zjistil, že ta trubka vede od koncovky až před kat, ale já potřebuju od katu ke koncovce, takže o něco kratší než jsem si objednal. V servise mi řekl že mi klidně katalyzátor uřízne, nebo ať si seženu tu kratší trubku. Jenže já mám výfuk celkově takový zohýbaný a je hrozně nízko u země tak ho potřebuju napasovat víc nahoru (vůbec nesedí v tý "díře" v podlaze auta která je vytvarovaná pro výfuk, a tím pádem s ním všude škrtám atd. atd.). Takže kdyby uřízl katalyzátor tak by to pak lépe šlo napasovat do té díry a bylo by po problému.

 

Tak se chci zeptat, jakej vliv bude mít uříznutí katalyzátoru na auto. Jedná se o Peugeot 106, r.v 2004, 1.4i,. Má 2 lamda sondy.

 

Je mi jasné, že to potom neprojde emisema. Ale jak na tom bude výkon a spotřeba?

 

Díky za odpověďi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No takhle, ta trubka co jsem objednal má na konci "přírubu" na 2 šrouby, tudiž vede až za katalyzátor. A já potřebuju trubku kratší, kterou bych napojil na katalyzátor kterej má tu přírubu která má 3 šrouby. Tady je fotka kdyžtak : DSC_0056.jpg

 

Takže mi servisák doporučil buď si sehnat tu trubku co já potřebuju, to zřejmě nebude problém jen badisak objedná novou a já mu tuhle dám. Nebo že uřízne kat a že prý se nic nestane, max. mi bude svítit kontrolka motoru, která mi tam svítí už od koupi auta (2 roky) a nikdo neví co s tim, ani diagnostika ne.

 

Dál jsem na netu četl, že odříznutím katu možná trošku stoupne spotřeba a o něco málo (nepatrně, je mi to jasný) se zvýší výkon. A technická to je mi jedno samozřejmě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A na tý fotce je vidět jak ten vejfuk hrozně trčí dolů a vůbec není v tý díře v podlaze která je na vejfuk, no a s tim mám hrozný problémy a navíc ta středová trubka jak je zlomená v ohybu ( a tím pádem asi nesedí do tý díry pro vejfuk ) tak je to děravý jak cedník, no hrůza. Už ať je to hotový

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je možný že tam nebude sedět uplně jak prdel na hrnci, ale kdyby jsi viděl, jak mě ten výfuk visí dolů tak by jsi omdlel, na každym retardéru s ním škrtám. A to mám to auto docela nízký + "tjuning" nárazník, ale s ničím neškrtám, jen s výfukem. Takže ho fakt potřebuju napasovat vejš. Pokud by někdo chtěl ještě jednu fotku, kde je vidět, jak v tom ohybu "visí" dolů, ať napíše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, psal jsem badisakovy tak snad mi sežene tu kteoru potřebuju a vyměnil bych jí. Ale to uříznutí mi přišlo jako taková druhá možnost, ale zřejmě se to nevyplatí dělat jak tak čtu :D Každý na to má jiný názor no, a já s tím zkušenost nemám žádnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se to opravuje, tak ideálně do co nejvíc originálního stavu bych řekl. Pokud by to byla otázka života a smrti v několika hodinách, tak potom bych tam taky dal jen trubku. Ale ten katalyzátor tam není jen tak z plezíru. Proto jsem pro jeho zachování a ještě nevím proč by tě nezajímala STK, když máš relativně nové auto. Kdyby to bylo na odpis do jednoho roku, tak bych chápal proč se tvoje myšlenky ubírají takovým směrem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. To máš auto po bouračce, že? Pokud je v takovém stavu, že bez velkých investic neprojde TK, pak přeci není co řešit. Na to dojetí stačí to nějak zbastlit, pořezat, navařit. Za rok to bude úplně jedno, auto zřejmě prodáš na díly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Výfuk jde vždycky srovant do toho místa kde má být. Problém je v tom, když se musí něco navařovat. Přijede mi sem chlap, že potřebuje navařit třeba novou trumpetu a honem, honem. jenže ona i ta trumpeta dá nějakýho pasování. Uříznout, na autě sesadit, přibodovat, vyndat, zavařit a nasadit na auto. Hned se ani pes nevytento.... Pak to po těch opravách "hele tady to zavař, ani to sundavat nebudeme" takhle vypadá no.   :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je na tom špatná zadní náprava, tlumiče atd atd, technickou jako takovou to stejně neprojde a já do toho nic vrážet nehodlám, za rok bude nový.

v tom případě tam dej lešeňovou trubku a je to, do popisovaného auta tak akorát :mrk

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...