Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Mám v tablete poltergaista ?


dusan2

Recommended Posts

Prosim o pomoc. Na ta tablete sa mi po nejakej chvili zacnu svojvolne prehadzovat stranky , zapina a vypina sa klavesnica a sam si pise rozne nezmysli atd , atd. V tom momente sa neda na tablete nic robit a nepomaha ani reset iba niekolko minutova prestavka a vypnutie. Deje sa to iba pri prezerani internetu alebo pri pisani mailov. Ak mam cely den zapnutu navigaciu alebo audio ci video tak je vsetko ok. Nepomaha ani ked je tablet v sieti. Skusal som uz odinstalovat vsetko co sa dalo aj som zmenil prehliadac no nic nepomaha. V tychto veciach niesom velmi gramotny a miestneho samana ktory by to zvladol nepoznam :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle věci se mohou stávat pokud máš upatlanou obrazovku (typicky u dcery se to stává celkem běžně), může to být i vada snímání dotyku (kapacitního "skla"). Může se projevit v závislosti na teplotě zařízení. Stává se ti to i v jiných aplikacích, než v prohlížeči?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se to děje jen v nějakých aplikacích, bude problém v nich. Narušený kód nebo nějaký zdroj, který mohou sdílet. Co je to za OS? Pokud je to android, pak bude asi nejlepší zazálohovat a uvést do čistého stavu. Otestovat zda je vše v pořádku, postupně vrátit aplikace a zjistit, jestli to nedělá některé z nich. Klidně se ale může stát, že problém je v HW, například špatně fungující kus paměti, kde je uložený onen kus společného kódu. Ale problém může být i SW, například v klávesnici, společné pro tyto aplikace - navigace má třeba vlastní, nevím. Je-li to android, máš ofišl distribuci od výrobce nebo nějakou upravenou na rootnutém zařízení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je je ofišl ? Tejto reci velmi nerozumiem. Myslis legalnu verziu ? Tak ano . Este ma napadlo ci to nemoze mat mechanicky povod kedze pred casom mi na tablet sadol svagor tak dostal poriadne zabrat kedze ma 100kg ale neviem ci tie problemy nastali odvtedy .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ofišl jsem myslel, jestli máš OS určený výrobcem pro zařízení. Výrobci na Android dost zvysoka a pokud chceš třeba na rok a půl starém zařízení novější OS, nezbyde ti, než rootnout zařízení a nahrát si firmware, upravené kýmsi/kdesi. Tam může nastat problém, že výrobce v průběhu výroby částečně upravil HW a každá verze nemusí být plně kompatibilní s upravenou distribucí. Pak mohou nastávat problémy s ovladači a aplikacemi. Syn se tím docela zabývá, takže znám spoustu story, jak se stejný telefon se stejnou distribucí androidu chová jinak. Pak zjišťuje, že uvnitř je třeba jiný GPS chip, nebo že řízení nabíjení má jiný firmware, než ten, na který někdo vytvořil distribuci a ten špatně spolupracuje se ovladačem a zařízení se "podivně" nabíjí/nenabíjí... U androidu je to prostě tak. U oficiální distribuce by ale výrobce měl vše zohlednit.

 

Jinak se nebavme o legální/nelegální - systém je má GNU licenci, takže si na HW můžeš dát co chceš. Samozřejmě ale nemůžeš čekat, že na to budeš mít záruku. Ale není to nelegální, existuje mraky upravených distribucí pro různá zařízení, leckterá jsou lepší nebo minimálně vhodnější, něž ty, které tam byly původně. A dnes, pokud chceš nový systém na starší zařízení, ani ti nic jiného nezbyde, málokterý výrobce aktualizuje déle, než rok a půl po vydání zařízení...

 

Tvůj problém trochu evokuje hardwarovou chybu, ale je divné, že se projevuje pouze v některých aplikacích. Pokud by to byla chyba HW, pak by musela souviset s využíváním HW právě v těchto aplikacích, ale píšeš, že to jsou aplikace běžné. To že si na tablet někdo sedne samozřejmě může způsobit HW problémy, třebas se někde odpojí kus paměti nebo vznikne studeňák na místě, kde je uložen SW nebo ovladač něčeho, používaného právě v těchto aplikacích. Tipuji klávesnici? Zkus třeba nainstalovat nějakou jinou klávesnici, či ti to s ní bude dělat taky. No a zazálohovat, začít s čista a uvidíš, jak se bude chovat, případně která apka to dělá. Klidně to může nějaká apka tím, že přehraje nějakou ze "systémových" knihoven. U androida (na rozdíl od iOS nebo Windows Phone/RT) je totiž ledacos možné.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za vycerpavajucu odpoved. Android mam od nova od vyrobcu nic som s nim doteraz nerobil. Az budem mat viac casu presuniem fotky na SD ( zatial netusim ako) a skusim ten reset potom uvidime. Zaujimave je ze ked to zacne blbnut ani ho nemusim vypnut iba ho necham oddychnut a zas to chvilu slape. Ale ozaj iba chvilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je divné, že jen v některých aplikacích. Tak jak to popisuješ to skoro vypadá, že se špatně chladí (může souviset s tím, že si na to někdo sedl, odlepil se třeba chladič od čipu), ale to, že se to děje jen v některých aplikacích, je divné. Zrovna u navi se to neděje a tam si myslím, že požadavky na procesor (a nejen na něj) jsou daleko vyšší, než při psaní poznámek. Na zálohu použij nějaký backup software, zazálohuje ti vše, včetně nastavení a vrátit taky můžeš jen část. Případně, podle objemu dat můžeš i do google drive.

 

Jinak si zkus zkontrolovat, jestli máš povolené aktualizace (Samsung tuším využívá Kies, pro update), možná je to problém, který již nějaká aktualizace řeší a stačí ji jen nainstalovat. Nevím. Android nemám a ani nechci. Tyhle experimenty nechávám dětem. Pak si jen půjčuji, protože jsou bohužel aplikace, které na jiné platformy nejsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...