Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přehřívá se 1,4


Jarda1987

Recommended Posts

Zdravím, mám u své pracovní 306 combi, motor 1.4, problém s chlazením. Prostě se to přehřívá a to hlavně ve městě. Větrák někdy jde jindy ne. Když to srovnám se 405 1.6, která má provozní teplotu 85 stupňů či nissanem note 1,6 benzín, tak u nich větrák nezapne. Zapne ale musíte jet pár desítek metrů na jedničku alespoň 30. Jinak se to uchladí samo. Takže se ptám, je to běžné, že tato auta pracují s vyšší teplotou a musí se dochlazovat větrákem i za běžného provozu nebo je tam další problém? Každopádně je tam něco s elektrikou nebo čidlem teploty, protože jak jsem psal, větrák někdy zapne a pokouší se to ochladit, ale jindy zase ne. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to úplně stejně motor KFW a kdyby sis dal tu práci a pohledal je toho tu o tom mraky .... někde bylo i detailní schéma sahar kdy spínají atd. Jestli se nemýlím ta první (když jsou 2) má sepnout při 97 stupních druhá při 107. Termostat by u mě měl otevírat tuším na 87 či 89.....

Prostě platí - v koloně se přehřívá, jízdou to pak ochladí ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Termostat je tam už třetí.

Jsou ty čidla cca na stejném místě jako ve 405? Které to je? Klimu to nemá, takže tam budou dvě? Pro jednotku a pro budík, jakou má barvu? Jde nějak to čidlo proměřit?

Chladič nový dávat nechci, z vrakáče je to risk a když do toho naliju nějaké čištěníčko, tak mi to 100% začne téct, což také nechci, ale když nebude zbytí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Mam ten isty motor. Ziadne dochladzovanie, ani v najvyssich teplotach a kolonach. Vetrak som pocul okrem odvzdusnenia asi 2x a to po stupani do kopca. Teplota sa drzi stabilne na 90 st. max 95. (v stupackach do kopca).

Ja by som najprv poriadne odvzdusnil.

Kuri to normalne? Chladic je po jazde horuci? Mas po jazde tvrde hadice? Viecko tesni (zasyčí po jazde)? Voda sa nestraca?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...