Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Hypotéka bez registru?


brixtr

Recommended Posts

Čauky kluci přemejšlím o hypotéce ale kvůli špatný bonitě mi jí banka nedá.

Narazil jsem na hypotéku bez registru ale nějak sem nepochopil podmínky jak to s ní je a v čem je popř.háček může mi to někdo prosím osvětlit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele nic proti ale nedavno sis tu stezoval ze nemas penize kvuli praci hledal si privydelek a ted najednou hypoteku?? Rozmysli si to 2x protze pokud nemas staly prijem si v riti. A jinak to ze ti ji nedaj kvuli bonite ber to v tuhle chvili jako tvou ochranu. A ja bych osobne do jiny hyposky nez id banky nesel protoze to je o pruser...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím že sem si stěžoval :)

Taky tedˇ mám 3 práce ale nalákala mě vidina právě toho že bych platil do svého.

Tedˇplatím nájem a u bankovní hypotéky bych platil o trochu míň než ten nájem proto sem se chtěl zeptat na tu bez registrů jak to sní funguje a tak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Delej dle sveho uvazeni, jen stimhle smyslenim se zenes do pekla.Ano ted mas tri prace, jenze to tak za par mesicu byt nemusi a co pak??? Radsi setri a az budes mit nejakej budget premejslej nad hypotekou. A vubec neres nebankovni hypoteku..... To je nejvetsi nesmysls stejne jako nebankovni pujcky, pak se lidi divej ze se dostanou do dluhovy pasti.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufam ze sis precetl toto: Toto je reprezentativní příklad pro úvěry, které jsou nabízené společností FAHD s.r.o. a vztahuje se na ně zákon 145/2010 Sb. Při výši úvěru 1.000.000,- Kč, počet splátek 360 (30 let), bude měsíční splátka 5100,- Kč a pevná úroková sazba 4 % p.a., RPSN 4,47 % p.a.

Poplatky, které nejčastěji souvisejí s úvěrem: poskytnutí daného úvěru 50 000,- Kč, vklad do katastru nemovitostí 2 000,- Kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do 70% odhadu, který bude navíc ještě podstřelený, aby neriskovali. Čili to znamená, že teď máš našetřeno aspoň tak 500.000,-Kč, nebo ještě víc, pokud chceš něco většího než garsonku? Pokud nemáš půlmega hotově, takovéhle nabídky nemusíš ani číst.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak pise oddie......dale pak banky chteji zalozit zivotko jako kryti a ai urazovku......ja to tak u KB musel mit. A pokud nemas nasetreno aspon 30% tak zapomen na rpsn 4,45% ale tak 8,5%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ČS měla teď akci na úrokovou sazbu 2,29 u nových hypoték, ale stejně jsem od nich utekl (zrovna mi končila fixace), protože u stávající hypotéky, kterou jim už 10 let platím, nechtěli jít pod 2,69.

 

Jako pozor na to, banky nejsou žádní mecenáši. Jsou to dravci, kteří lákají důvěřivé. Třeba mBank má úrokovou sazbu teď dokonce od 2,09%, ale u těch lowcost bank bývá průser v podmínkách - člověk se zavazuje ke splnění spousty podmínek, jakmile nedodrží některé z nich (minimální daný počet plateb kartou, minimální daný počet příkazů k úhradě za měsíc, minimální výše příchozích plateb, slib neodejít k jiný babce po fixaci....), úroková sazba automaticky stoupá.

 

Do hypoték od lowcost bank bych nešel a do nebankovních teda ani náhodou. A s vidinou, že bych neměl aspoň nějakou jistotu stálého příjmu, bych si hypotéku nebral vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší hypoteka=žádná hypoteka...

Dnešní sazby od 2% psychicky nutí lidi si brát hypo levnější už to asi nikdy nebude...

Jo v roce 2005 byli jiný sazby ja mel a doposud mám 4,75%......

Je to raketa,ale už nemá cenu prefinancovat za 6 let budu mít zaplatpanbuh splaceno,a pak už žádnou půjčku nechci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dnešní době nějakej odhadce ohodnotí nemovitost o 30% víc než je kupní cena a nějaká banka to sežere, jo? Tak to určitě. Tohle se dělalo tak akorát v té nejšílenější době okolo 2007 v té nákupní hysteriii, a pak to taky podle toho dopadlo. Od té doby a) spousta odhadců dostalo padáka, b) banky začaly uplatňovat korekce a zavedly kontrolní mechanismy, takže řada lidí měla spíš problém přesně opačnej - odhad je vesměs o těch třeba 30% NIŽŠÍ než kupní cena, takže ani těch 30% vlastních naspořených prostředků jim nestačí, reálně musí mít spíš polovinu. I na tzv. 100% hypotéku je zpravidla potřeba něco mít právě kvůli rezervám v odhadu.

 

Obecně je potřeba při úvahách o pořízení nemovitosti umět zatraceně dobře počítat, ne jen uvažovat hurá stylem "budu platit do svého". A i tak jsou podmínky pro získání hypotéky ještě sakra měkké, takže kdo neplní ani ty sakra měkké, měl by na jakékoliv úvahy o hypotéce leda hodně rychle zapomenout. Vlastnické bydlení, ať je u nás módou sebevětší, prostě zdaleka není pro každého, a kdo to nepochopí, dost často zapláče. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel úvěr ze stavebního spoření.....

Oddie soused co začal před rokem stavět to tak ma,ze ma v hypoteční bance známého na vysokém postu je věc druha,ale pres znamy vždy jde všechno lip....

No hlavně se musí počítat ,ze když je ženská s deckama doma dojde k propadu příjmů pokud nebude delat ....

Proto píšu ze lidi kolem co posloucham blázni ze ted nebo nikdy hypo ze jsou levný sazby,ale ze maji závazek na 20 a vice let to už jich moc nevidí...

Nedejboze ze koupi starej byt a pak zjistí ze na předělání a rekonstrukci nemají a lepí to jak to jen jde a je z toho bastl....

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...