Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Magnetický ventil plnícího tlaku-částečně vyřešeno,pořád špatné starty


jaturn

Recommended Posts

Dobrý den.P307 1,6hdi 80kw.Auto startuje na páté-šesté otočení motoru,jede v nouzovém režimu,antipolution...kontrolka.Byl jsem na origo dia-závada P0245 Magnetický ventil plnícího tlaku(zkrat na kostru).Závada se projevila po výměně palivového filtru?????Nejde vymazat(statická)..Nemáte zkušenost?Oprava,kde se nachází,cena,případně telefon na Strakiho!! Děkuji J.

Upraveno uživatelem jaturn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ještě jednou prohlédl okolí palivového filtru,jestli jsem něčím nehnul...Po vyndání konektoru pro ohřev nafty(na filtru) byl tento nějak pokroucený!!!Proto jsem ho nechal volně-nezapojený.Auto začalo jít normálně do otáček,ale při jízdě je zátah turba opravdu znát až okolo 3000 ot.Ta žlutá potvora zatím svítí.Jinak ten ventil je za motorem,takže špatně dostupný.Teď babo raď. J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ventil vyměněn(dva šroubky-ale hrozný přístup),auto už jde na volnoběh do otáček-takže asi už není v nouzi,oranžová hrůza nesvítí,přesto NEJEDE!,jak by mělo.Turbo jako by zaplo teprve okolo 3500ot.Původní chyba dle dia:P0245-Magnetický ventil plnícího tlaku(zkrat na kostru).A co teď??? J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto jede.Byla prasklá 30A pojistka v motorovém prostoru.Příčinou mohli být dvě věci:1.Zkrat na tom původním podtlakovým ventilu(dle dia-vyměněn),2.Po výměně palivového filtru jsem kontroloval těsnost....Po vyndání konektoru na ohřev nafty byl tento komplet rozpadlý-nevím jak se to mohlo stát!!Při zasouvání vypadal OK.Možná vevnitř došlo ke zkratu který pojistku vypálil.

TEĎ JEŠTĚ TO STARTOVÁNÍ.Prošel jsem tady forum,ale i u Fordu,Citroenu,něco jsem pochytil,ale každý podnět radu,případné shrnutí možných příčin přivítám J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...