Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Akumulátor


Darida

Recommended Posts

Zdarec, taky bych rád věděl, jak ho jednoduše vytáhnout, abych udělal pořádnou kontrolu a údržbu. Zatím jsem nenašel odvahu ty pojistky a kabely oddělat. Jinak teda ho čas od času nabíjím přes kostru auta tak, že mínus pól nabíječky přicvaknu na hlavu šroubu u měrky oleje. Auto mám 5 roků a 1 měsíc a zatím se nezdá, že by baterie slábla, ikdyž jezdím krátké trasy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No díval jsem se na to video,ale vstávali mi vlasy na hlavě.A to jsem se jenom díval.Pánovi,který to nahrával taky upadla kamera.Asi dostak křeč do ruky :-) . Jednodušší bylo vyměnit těsnění pod hlavou válce na Š-120,než vyndavat aku z dnešních aut.Aspoň vím,že nemám být aktívní,když bude někdo mávat startovacími kabely.Tohle mi stačilo.Můj P.má 4 roky,tak doufám,že aku ještě pár měsíců vydrží.Ale díky za link.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Tak jsem se do toho pustil podle toho videa a šlo to. Nejvyšší čas, zaoxidovaný nepřístupný mínus pól, chybějící elektrolyt ve všech článcích.

Nevím, proč ten postup nenapíšou do knížky k autu, vždyť údržba baterie patří odjakživa k základům péče o auto. Jsem zvědavý, jak ještě dlouho 

vydrží. Přítelkyně má P 206 1.1i, vydržela ji bez údržby 5lel. Druhá, udržovaná  má skoro 7 a ještě je dobrá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
  • O 1 měsíc později...

Pomohl návod na 308, je to téměř totožné. Ze dne na den, stačilo být kousíček pod nulou a můj červený krasavec jen hu..hu ... a šmytec. Po první pomoci no name nabíječkou, po 4řech hodinách se mu srdíčko rozjelo jak za mlada. Novyj akumuljator nada zakupiť. Anebo tak nějak. :)

Podle konfigurátoru jsem si vybral Varta Silver Dynamic 77Ah. Je to bezúdržbovka, nic se nikam nedá dolít, žádný otvor to nemá. Dneska mě ji za supr cenu dovezli až domů. Zítra vyměním. :)

Akumulátor vyměněn. Ten původní byl Varta 60Ah. Měl jsem obavu, aby se tam Varta 77Ah, kterou mi navrhl konfigurátor vůbec vešla, jelikož je o 30mm delší. Ale nekecali, vešla se, ještě tak 5mm zbylo místa.

Demontáž podle toho videa mi připadla krkolomná, no nakonec to šlo úplně v pohodě, žádný zádrhel. Práce se v ším všudy necelých 40minut.

 

Upraveno uživatelem Zodiak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

V návode píšu, aby sme pred dobíjaním batérie túto odpojili.  Nikdy som ju neodpájal.Čo sa môže stať?Podľa mňa pokiaľ je všetko funkčné, nikde nie je sktrat a pred zimou ju nechám ma automatizovanej nabíjačke cez noc bez odpojenia, nepo...rem nič.Má niekto iný názor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...