Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

LED w5w T10 nesvítí ve stropě


HonzaRez

Recommended Posts

5 ohmů? to je proud 2,4A při 12V tzn, ztrátový výkon 28,8W. Jak chceš tohle uchladit? To je už lepší strčit jednu žárovku někam do mezistřeší nad světlo.

Co jsem zjistil tak stačí jedna 5W žárovka a už to zhasíná úplně. Při proudu 0,41A by stačil odpor 27 nebo 33ohm. Ale i tak by musel být aspoň 10W aby se uchladil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja ja tam pouzival maly odpor asi 5 Ohmu

ale jak by na jednom nejmenovanem foru rekl jeden klasik - ty <> chces vyhoret? prestan vymyslet kraviny a vrat tam zarovky (a nejlepe i vyucni list)

No jestli to je na mě, tak výuční list nemám neb jsem nedouk a celoživotní nadšený ztroskotanec... Žárovky tam rozhodně vracet nechci, potřebuju, aby mi to svítlo, když potřebuju za tmy něco naložit, ty žárovičky jsou nepoužitelné bludičky... Doufám, že od ledky ve světle nevyhořím, že je to do určité míry osvědčená technologie a že to úplně neshasíná při jízdě jako žárovičky, je celkem malý problém a vyrovnám se s tím jak s běžnou vlastností...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Zdarec.....v interiéru mám osazeno LED SMD a vše funguje bez problémů....potud vše Ok....ale dnes mi přišly z Aleixpressu tyto 12V SMD moduly do kufru:

post-44073-0-10276600-1432570259_thumb.j

 

a když vypojím konektor v boku kufru (naměřím normálních 12V) a chci připojit tento modul tak NIC...(polaritu mám správnou) .

Tak modul odpojím a při znovu měření je na konektoru pouze ca 9V...??? ....připojím krabičku s smd žárovkou a nic....teprve po několika minutách a zavřeném kufru se znovu smd žárovka rožne... :myslim

Nevíte někdo proč tomu tak.....na vině bude asi modul ,ale proč...??

Může mi nějaký LEĎák poradit.....

 

Zde foto modulu připojeného na 12V nabíječku k motorce a normálně svítí:

post-44073-0-92601500-1432570659_thumb.j

Upraveno uživatelem celda1970
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Ahoj, potřeboval bych poradit mám v parkovačkách led žárovky, které po měsíci jedna strana led žárovky začne buď blikat nebo nesvítí. Ptal jsem se v obchodě kde žárovky kupuji a prej to odporem nevyřeším a může to být chipem. Prvně jsem měl z Číny ty vydrželi půl roku a teďka tam mám ledky 10W a ty vydrží měsíc. Led žárovky mám i v interiéru, ve zpátečce, v zadních mlhovkách a v dálkových. Mám 406 r.v. 07/2003. Jinak stejný problém mám i u Octavie 1.generace, ale ledky jsou pouze v parkovačkách. Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej žárovky a máš po problému.....jinak je to jak píše ChouLu  nekvalitníma smd ledkama.......už jsem jich z číny taky pár objednal a je to loterie ...některé svítí týden...jiné měsíc.....teď jsem koupil zatavené v silikonu a ty už drží půl roku v pohodě..........ale zase vzhledem k ceně páááár korun to neřeším..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ChouLu: je to hodně možný.

celda1970: kupuji jenom v silikonu ty 10W jsem koupil z Autolampu na zkoušku, protože mají větší svítivost a ty z Číny už skončili v koši. Ale jo máš pravdu za pár korun a když uznají reklamaci v Autolampu a řeknou, že je to čipem tak bych to řešit nemusel, ale už kvůli LEDkám v dálkových. Musím ledky vyndat a pak můžu pootočit a vyndat parkovačku.

Péťa: přesně tak kdo to má pořád měnit. :(

- Pokud ty 10W vydrží měsíc jako ty první tak koupím nejspíš Led RGB a dálkovým ovladačem je vypnu a když budu potřebovat parkovačky zapnu je. :D:D A nebo ledku chlazenou hliníkovým kroužkem.

Upraveno uživatelem Peugeot 406 Break
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...