Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDi a slavná nerezová trubka


MildaSs

Recommended Posts

Že už to stačí jen nechat nějakým prasetem čipnout a uděláš si z toho pěkný hulící dehtový rakovinomet. :roll Žádný lepší zvuk ani výkon to nedá a když někdo nemá na provozování FAP filtru, nechť svůj ropák prodá a jezdí na benzin. Protože výrobce to tam dal asi jen tak ze srandy, že?

FAP je nesmysl, který prosadila ekoteroristická lobby a přes ekoposlance donutila automobilky (potažmo zákazníky, kteří po něčem podobném absolutně netoužili) do aut toto zvěrstvo montovat. Auto s FAPem naštěstí nemám a kdybych měl, bude to to první co z něj bude pryč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne. FAP/DPF filtry existují a používají se už od počátku osmdesátých let. Do silničních plechovek se začaly montovat s prudkým rozšířením Common railu a s řádovým navýšením vstřikovacích a spalovacích tlaků (PSA zavedlo DPF dobrovolně cca od roku 2000), protože výkon šel sice nahoru, ale produkce mikročástic vznikajících kvůli nedokonalému spalování taky. Žádná ekoteroristická lobby na tohle neměla vliv. Chce to něco si zjistit a přečíst, ne jen nazdařbůh plácnout \"co si myslím\". Obecně platí, že čím lepší kvalita paliva a čím lépe servisované auto, tím méně karcinogenních částic vzniká. A o tomhle si v ČR fakt nedělám iluze. Problém je v tom, že jsou tyto částice tak malé, že je běžné filtry (katalyzátor) nezachytí, velmi snadno pronikají do organismu a JSOU karcinogenní. Podle některých výzkumů můžou dehťáky až za 6% případů rakoviny plic.

http://www.environmentalhealthnews.org/ehs/newscience/2013/11/diesel-lung-cancer-deaths/

http://www.bbc.com/news/health-18415532

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2012/06/14/diesel-fumes-definitely-cause-cancer-should-we-be-worried/

Chce to otevřít oči a trochu se zajímat o to, o čem diskutuji.

A mimochodem, nahradit půlku výfukové soustavy trubkou, to je fakt tuning jak cyp. Tuning má smysl ÚPLNĚ na jiných autech, ne na tomhle. Hovada co dobrovolně odstraní katalyzátor kvůli \"lepšímu zvuku\" a mají to za vědu, to je fakt na hlavu. Pak že kdo tady ze sebe dělá debila. :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se divím,že se jich tady na to ptáš.... tady je to samej chytrák co z tebe udělá akorát debila... hoši serete mě tady čím dál víc.Nazdar.

Mě to nevadí, za ten dotaz mi to stálo. Chtěl jsem se o tom dozvědět něco víc a také slyšet názory někoho jiného. Ikdyž komentáře některých, byly opravdu zbytečné. Jinak dnes jsem se ptal kamaráda co měl pašíka 1.9 a těď má oktu 2.0 a říkal že spotřebu to zvýší cca 0,8l a výkon to nezvedne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je to to "pou"? A proc na to musi byt garrett s naklapecima lopatkama? Predpokladam, ze KKK s naklapecima lopatkama to nezvladne? :D

 

Jinak, neprve ti povim, ze se nerika/nepise DFP, ale DPF (Diesel Particulate Filter), a dale, ze to az tak zbytecne neni... Esej Dzunyho je vserikajici a pravdiva...

 

Zatim vsak FAP vyhodit klidne muzes, jeho ucinek se zatim na stanicich ME nemeri...

 

Jinak treba snizeni vykonu u motoru s FAPem je asi zanedbatelne (rozdil RHZ a RHS = 1 kW)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 POU je LEGENDÁRNÍ...!!! Jako nerezova ze nezrezne, probuh, je to jen trubka.. a hoši, nehrajte si na tatínky národa. Svět je zlý ošklivý místo. to že tady budete moralizovat bandu 40ti lidí z vás bohy neudělá a lidi nezmění, tak je nechte at si hrajou...... Jo a Džůny, zdravi tě hovado! taky mně těšilo :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rejty: Asi nechápu cos tím chtěl říct, ale budiž. Nevadí mi vzhledové a výkonové (takové co mají smysl) úpravy, ale vykuchat ze sériové spotřební dehtové plechovky filtry, navrtat díru do výfuku a pak brázdit ulice stylem Need For Speed, to je pěkně dětinské, a k smíchu. Přístup "co bych se snažil, dělají to všichni" a "stejně nic nezměním" je přesně jedním z důvodů, proč je tenhle národ tak v haj*lu. Víc už k tomu nemám co říct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...