Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odber pupecnikove krve


f3Rd@

Recommended Posts

Ahoj, nemam tak uplne dotaz, spis chci sdilet sve poznatky, treba nekdo, stejne jako my, premysli o odberu pupecnikove krve sveho ocekavaneho potomka.

Teorie zni skoro jako pohadka, pri porodu se odebere pupecnikova krev a zamrazi, v pripade potreby se rozmrazi a pouzije na leceni az 80 ruznych nemoci. Ve svete funguje darcovska banka pupecnikove krve, ktera tuto krev uklada pro pripadne darovani potrebnym lidem a to vse zcela zdarma. Myslim ze u nas se da tato krev darovat pouze v Praze, ale nevim jestil je to zdarma ci ne. Doposud mame jen sama pozitiva, chybi uz snad jen happy end.

Druhou stranou micne, je vsak tzv. odber pupecnikove krve pro vlastni potrebu, coz je jedina volba napr. v Brne. teorie je takova, ze odeberou krev, soukroma firma ji zamrazi a v pripade potreby vam ji rozmrazi a muze se pouzit pri lecbe vaseho ditete. A cena za takovou sluzbu? Zvyhodneny balicek s ulozenim na 20 let 54 000 Kc. Neni to zas tolik penez za vyleceni nejake vazne, ci smrtelne nemoci vlastniho ditete. Nicmene praxe bohuzel ponekud pokulhava za teorii. Procital jsem ruzna fora a vyjadreni odborniku a shodli se na tom, ze zamrazeni pro vlastni potrebu je nepouzitelne, protoze vetsina nemoci ketere se pozdeji projevi jsou zakodovane uz v te pupecnikove krvi. Navic v nasem pravnim a zdravotnim systemu, se vzdy hleda krev od darce, nikoli vlastni. Tudiz odber pupecnikove krve pro vlastni potrebu je spis dobry byznys, nez zazracny lek.

Kdo se chce podivat, tak CT o tom natocila kratky dokument:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/214452801240012/obsah/316151-tkanovy-byznys

[upravil dne 3/9/14 10:07 od f3Rd@]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chodí sem na kafe ubrečené maminy a obecně si stěžují na to, že to dětem zaplatily a je to \"k prdu\". Pupečníková krev (opraveno) se podle těch \"plaček\" nemůže použít sám pro sebe. Píšu jen co se dostane z krámu do výrobny, ne že bych se o to nějak aktivně zajímal :papa

[upravil dne 3/9/14 10:34 od rootsky]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...