Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna chladící kapaliny


Leo

Recommended Posts

Chystám se na výměnu chladící kapaliny u motoru 2.0 HDI 100kW. Nevíte prosím někdo jestli je někde na hadici nebo na bloku motoru šroub, kterým se vypustí zbytek kapaliny z motoru, která neodteče spodem u chladiče (u 406 jsem se o tom šroubu dozvěděl až po výměně kapaliny :()?

Kolik je na hadicích odvzdušňovacích ventilků, abych tam nezůstala nějaká bublina?

Jaký je celkový objem cladící kapaliny u tohoto motoru?

Děkuji za informace :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vodu z bloku nikdo nevypouští-- stačí dvakrát třikrát propláchnout vodou celý chlad. systém a uděláš líp:myslim, protože nikdo ten šroub na bloku nepovoluje, můžeš být tím,kdo ho zalomí--nepovoloval bych ho ;), po proplachu si připrav cca 6 litrů naředěné směsi a dolívej, odvzdušnuj na komoře termostatu a hadici k topení

[upravil dne 2/9/14 20:08 od ozzy56]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anebo to nechej na servis. Jako vždy doporučuji Zábřeh, ale nejsem proti auto Fajt Olomouc. Nechoď do Artcomu, bylo by to drahé a výsledek nejistý.

Proč to takto píšu:

- můžeš stát u toho, vidíš, jak se to dělá, co se povoluje a co raději ne, zda se doporučuje propláchnout, atd. Můžeš se zeptat na podrobnosti. Aspoň v Zábřehu určitě, u Fajta nevím.

- za práci zaplatíš tak půl hodiny maximálně, to je asi 200.

- určitě nespletou, co tam nalít. Není to sranda, když tam naleješ nesprávnou, tak se může srazit se zbytky a vytvoří šlem.

- cena za nákup - když to berou v velkém, tak mají slevy

Když děláš něco jednou v životě a poprvé v životě, tak to tak dopadne - jako když prvňáček píše první větu.

Tak dost mentorování - to byl můj názor člověka, který si kdysi dělal všechno sám, a jak jsem objevil Zábřeh, tak tam stojím s obdivem, jak snadno lze opravovat Peugeoty a ptám se tam a dostanu odpovědi. Zavolej si tam o cenu. Můžeš to spojit i s jinými opravami (brzdy, podvozek, olej).

[upravil dne 2.9.2014 18:19 od P607Olda]

[upravil dne 2.9.2014 18:33 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já si raději po zkušenostech se servisy dělám co můžu sám (stačila mi výměna brzdové kapaliny přes špinavé prsty). Často mám pocit, že to nějak udělají, aby si to odškrtli a když se díky špatné práci něco časem pokazí tak se aspoň vrátím a mají kšeft.

Chladící kapalinu už jsem párkrát měnil, jen mne zajímají specifika tohoto auta (ještě jsem si uvědomil, že tam je nezávislé topení ze kterého to bude potřeba taky vypustit). Koncentrovanou kapalinu koupím stejně v Peugeotu, takže to samé co by tam nalili oni.

Brzdy a kotouče už jsem měnil a olej budu měnit tento víkend :roker a to že berou ve velkém nemusí znamenat, že mi to prodají za lepší cenu, protože například za olej TOTAL QUARTZ INEO bych zaplatil dvojnásobek, než když si ho koupím sám.

[upravil dne 2/9/14 17:48 od Leo]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud můžu u auta stát a vidím co se děje, tak OK, ale když člověk v servise dělal a zná ty různé podvůdky, kdy se platí výměna brzd. kapaliny v okruhu a skutečně se vymění jen kapalina v nádobce..., tak potom co člověk zvládne radši udělat doma :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...