Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spínačka kaput?


HonzaRez

Recommended Posts

Takže drazí kolezi, krásně mi ten sfinský podzim začíná... Ještě než chytím podzimní depku, umocněnou počasím, snažil jsem se konečně dokončit právní úkony ohledeně 307 a konečně se dokopat na evidenčku, když už jsem si domluvil pojišťovacího agenta. Ale ouha, bohové nebyli milostiví...

Nenastartoval jsem. Auto jsem normálně otveřel, klíčem i čudlákem (i když je ploška klíče slepovaná a někdy neotevře), ale po vložení do spínačky to nejde otočit do startovací polohy. 1. poloha jde a můžu zapnout rádio. Ale otočit jím nejde, zkoušel jsem i náhradní klíč, je to stejné. Servisman mi po telefonu poradil firmu zabývající se autoklíči a tam mi mistr řekl, že to může být na výměnu celé spínačky, ke které nejsou díly, takže je to nutno vyměnit celé, což je cca 8tisíc a k tomu nové naprogramování klíčů a zámků do dveří...

Sumasumárum, asi klíče odhodím v dál a budu chodit jenom pěšky a s plechovkami nechci už nic mít...

Nenašel by se někde v tomto vesmíru nějaký geniální nápad, jak to zprovoznit, aniž by to vyžadovalo takové martýrium...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak abych dokončil historku a měl z toho taky nějaké poučení. Nakonec mě přece jenom nemuseli odtáhnout, dojel jsem do zámkařství sám a vyměnili asi jenom tu spínačku, s klíči nebylo potřeba dělat nic. Ale:

Když jsem s tím odjížděl a zkoušel to, zmáčkl jsem klíč ve spínačce a držel ho jako ve feldě, načež servisák mi řekl, že to nemůžu takhle, že to stačí jen lehce pootočit a hned pustit, že to hned naskočí. Poučen jsem odjel a teď přemýšlím: je možné, že jsem těmi několika starty, kdy jsem to mačkal jako Othello Desdemonu, tu spínačku poničil...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...