Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 1.8 16V r.v.95 - něco se startérem ???


threede

Recommended Posts

Zdravím, mám takovej problém, doteď jsem neměl s mým autíčkem žádnou závadu co se týče jízdy, ale teďkom me chytla celkem nepříjemná véc.

Pred pár dny jsem šel z práce, pak do obchodu, a když vyjdu a jdu si vesele nastartovat, ...tak nic. jenom štikalo relátko. Podotýkám, že baterie je v pořádku, měnený filtry všechny a svíčky. Tak mě napadlo, jestli to není autoalarmem, který tam byl domontován, ale mám ho již 2 roky a nedělalo problém. Autoalarm od META obsahuje taky zablokování startování.

Na další den , když sem šel dát auto do servisu, sem zkusil nastartovat, a šlo v pohodě, jakoby nic. V servise mi ale i tak premerali startér, což mohl bejt ten problém, ale prej je v pořádku. Tak jdu domu, a na další den ráno do práce,.... Nastartovalo, prijíždím na parkovište, a skape mi auto, stále nevím najisto, zda mojí chybou, páč se mi co mám auto podarilo jenom jednou nechat skapat auto, tak nevím....ale pak mi nešlo nastartovat, ALE startér točil, jenom nechtelo chytit jiskru, na třetí krát se mi podarilo štestenou nastartovat. Z práce pak znovu.....ani netočilo, jenom štikalo relátko....

Auto mám odtáhnutý k servisu, ale jelikož je svátek a víkend , tak musím čekat na pondělí, proto bych bral nějaké rady, čím to múže bejt. Dekuji a blahopřeji tomu, kdo tohle dočetl až dokonce.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Džůny

Co znamená \"premerali startér\"? Co na něm měřili? :myslim

Něco podobného jsem už řešil, byla to cívka startéru. Až bude zase stávkovat, vem klíč na kola a lehce po startéru poklepej. Jestli potom chytne, tak to bude ono.

Neuškodí taky projít všechny kabely. Jestli nemáš povolené kontakty na baterce, nebo povolený + kabel, nebo zoxidované uzemnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no práveže mi to točilo jen když mi skapalo auto, pak když sem nechal auto odstát a šel domú, tak jenom cvakalo relátko ale netočilo :( .... já bych to taky viděl na něco se startérem, ale v servise mi povědeli, že je v pořádku, tak nevím zda jen chtěli vydělat zadarmo 10€ ať se natrápím a vrátím se tam pozdějc znovu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zaoxidované uzemnění múže bejt, baterka je v pořádku, upevněná, a co měrali ? prej napětí a nevím co vše, nezapamtoval jsem si to ..... ale řekli že taky jim to jednou netočilo když to zkoušeli a pak to zas šlo a že shody náhod tam kolega klepal po tom startéru.....až teď si uvědomuju co mi rekl :D v servise mi povedali že podla nich je to alarmem, ale tomu se mi nechce věrit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Džůny

Jo jo, tak to bude ono.

Tenhle rok je nějaký nemilosrdný ke startérům. :D Tohle je snad popáté (včetně mě) co slyším / čtu že s tím má někdo problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto se mi taky stalo.Po dojetí a chcípnutí nešlo někdy nastartovat.

Po několika pokusech se to chytlo a nastartovalo.Nakonec jsem vyndal startér,rozebral ho očistil,promazal,složil a od té doby nebyl problém se startérem.

Ale může to být i ta cívka nebo tu někdo psal,že měl problém se spínací skříňkou.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...