Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dopravní nehoda - nahlášení na pojišťovnu


Sagic

Recommended Posts

Dnes se stala manželce nemilá věc, jeden pán za ni nedobrzdil s Oktávkou a políbil zadek naší 807.

Byl sepsán záznam o dopravní nehodě, policie se nevolala :roll Pán uznal zavinění s tím, že nahlásí nehodu na svoji pojišťovnu - Česká pojišťovna (stejně jako mám já).

Otázka zní, je tu někdo schopen zjistit, zda to nahlásil? Já se dostal domů až teď a nemůžu se na pojišťovnu dovolat.

Kdyžtak SZ.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Nahlásit to může třeba až zítra, nebo za týden. Měl by tak učinit bez zbytečného odkladu. Zbytečný odklad není definován. Takže tam zavolej zítra, oni ti řeknou zda to je nahlášený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z praxe doporučuji, aby se DN nahlásila na PČR. A to z důvodu, aby se později nemohl vymlouvat viník a nebo si něco nerozmyslel. Dále je dobré si vše nafotit. Do euroformuláře jasně vše popsat a také, aby viník zřetelně napsal, že DN uznává. Vzít si od něj kontakt + další nacionále. Jinak dotaz lze podat na svoji pojišťovnu. Více ti řeknou (napíší) členové, co se tímto zabývají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, díky, možná se tam stavím radši osobně.

Auto řídil servisák jedny poměrně velký firmy, takže předpokládám, že to nahlásí.

Nějaký fotky manželka udělala, tak snad nebude problém, bohužel mi zavolala až když to vyřídili s tím, že policii nevolali a s pánem to už sepsali. Ale jsem si jist, že příště tu policii už zavolá..

Jinak na první pohled byl jen nárazník a odrazka, ale jsou hnutý i 5. dveře a tažný je naražený na rezervu (Asi budu potřebovat nový :D). Naštěstí tam nebyla koule, takže něco pobral i nárazník.

Oktávka dopadla hůř, kapota, přední maska, blatníky, světla, chladič..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono lilo jako z konve a manželka tam měla 2 děcka. Jediný co jsem ji stihl říct, ať to ještě rychle vyfotí a pánovi jsem do telefonu řekl, že pokud souhlasí se zaviněním, ať to napíše výslovně do formuláře, což učinil.

A to je asi měsíc, co jsem byl v práci na školení řidičů a po něm si říkal, že musím manželce vše říct - policie, záznam, fotky, atd.. kdyby náhodou měla svoji první nehodu, ale nějak jsem se na to vykašlal a příležitostně ji to vysvětlil až dnes :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kdyby tam to tažný bylo tak máš možná jen nějaký škrábanec... :myslim

No já tam neměl kouli, ale myslím, že přes ni by se to přeneslo více na nosníky. Takhle byla větší plocha. Když se podívám ze 2 metrů tak skoro nic není vidět. Zespodu už je to horší..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Uvidíš, TZ drží v podstatě na 4 dvanáctkách šroubech. Pokud jsou střihlý, tak dobrý. Pokud se to hnulo celý, nemusíš být daleko od totální škody. Uvidíš co podlaha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šrouby střižený nejsou, tažný je celý ohnutý, jeden úchyt tažnýho je střižený a nosník v místě uchycení trochu vyboulený. Podlaha zespodu vypadá v pohodě, zítra sundám tapec v kufru jak to vypadá zevnitř.

Myslím si, že něco odpružila rezerva, každopádně tu nevyndám je narvaná mezi nápravnicí a tažným.

[upravil dne 27/8/14 19:03 od Sagic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejlepší je, aby to rovnou zavolal na pojišťovnu na místě a tím pádem pak už není co řešit... určitě nafotit auta i osoby co tam jsou ;) jinak na nahlášení má čas, ty jako poškozený tam můžeš zavolat a optat se jestli to nahlásil, kdyžtak urgovat jeho jako viníka a pokud není schopen nahlásit, tak pokud nebydlí někde daleko tak se za ním nějaký hezký podvečer vydat a vysvětlit mu že by bylo dobré aby to nahlásil...

když by nepomohlo... tak se obrátit na ČKP a případně na Policii a ona by dokázala dohledat podle vozového parku auto i podle jeho barvy na tvém autě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citace. Auto řídil servisák jedny poměrně velký firmy, takže předpokládám, že to nahlásí.

Tak to už je samo o sobě problém.

To auto bylo si služební, tzn. \"Škoda vznikla 3. osobě (zaměstnavateli) a volat policii je v tomto případě povinnost a to bez ohledu na odhadovanou výši škody.

Můžeš očekávat potíže. Tohle jsem řešil minulý rok - taky rána do zad - ale poněkud větší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na nahlášení je 4 roky, pak je to promlčeno. Přímá likvidace je výhodná převážně pokud to řešila PČR a uznala plně viníka, jinak tam vznikaj problémy s prokázáním viny. Pokud se jedná o škody které vznikly auty velkých firem, tak tam se ty firmy k tomu stavěj velmi kladně a v 95% případů to nahlásej, zvlášť u takhle \"jasných\" nehod (nedobrždění).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je hluboký omyl - řidič, byť zaměstnanec firmy, je definován jako \"uživatel\". Firma je \"provozovatel\" a to je ta třetí osoba a obzvlášť pokud je to leasingovka. Zkušenost se společností LeasePlan - i proražená pneumatika byl problém. Taky vlastní zkušenost.

Abych to doplnil - tohle je pohled ze strany uživatele, tedy mě jako řidiče služebního vozidla. Jemu by to měla uhradit zákonná viníka - tedy pokud majitel vinu uzná a tady je ten problém, když se \"zabejčí\" tak je problém. Proto je v tomto případě lepší volat policii i za cenu pokuty.

[upravil dne 28/8/14 16:15 od FrantaCV]

[upravil dne 28/8/14 16:15 od FrantaCV]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Franto: nedavno se kolega vysekal a to co rikas, neni pravda, asi uz 3 ROKY....skoda treti osobe = neni zamestnavatel ani leasingovka, ale treba svodidla, semafor, plot, barak......

byl jsem u nehody kolegy a sef trval na zavolani PCR a toto vim prave od prislusinka PCR, ktery kvuli privolani hlidky k banalni bouracce dal kolegovi flastr 2500, protoze skoda byla nizsi nez 100 000 a to ze auto je firemni pry nehraje roli.

Takze tak....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, dnes ráno jsem byl na pojišťovně, nahlášeno to zatím nebylo, nicméně mi bylo řečeno likvidátorem, že to můžu nahlásit já, že v tom není problém.

Takže jsem to nahlásil s tím, že policie volána nebyla, že mám vyplněn záznam o nehodě, kde pán podepsal, že souhlasí se zaviněním nehody, dále jsem poskytl pár fotek co manželka vyfotila bezprostředně po nehodě. Podle SPZ si dohledal vlastníka vozidla, to, že auto je skutečně na firmu nijak nekomentoval, obratem mi zařídil servis v Trutnově, kam mám zítra auto odvézt na prohlídku a odkud mi po půl hodině sami volali, že to mají nahlášeno od pojišťovny, tak abych s tím přijel.

Likvidátor mi řekl, že už se nemusím o nic starat, že si to se servisem vyúčtují v plné výši bez doplatků (amortizace) z mé strany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

Otevřeně byla DN nahlásil jsem to já co a jak a jinak jsem se dál nestaral, pojišťovna to dořešila dál k plné spokojenosti. Nikde jsem nemusel běhat a věřím že i dotyčný byl spokojen .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...