Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nestabilita auta po vymene silentbloku, tyce stabilizatora a ramena na 206


mirunka112

Recommended Posts

Dobry den, potrebovala by som poradit od skusenych... Mam 206 1,4 (rok vyroby 2001) a pred tyzdnom som nechala na aute vymenit silentblok motora, tyc stabilizatora a ramena. Odvtedy mam pocit, ze auto nie je vobec stabilne na ceste, volant, ktory bol predtym pevny, teraz lieta (doslova ho musim pevne drzat oboma rukami), okrem toho auto velmi reaguje na kazdy hrbol, jamu na ceste. No a v zatackach akoby vpredu nieco piskalo (pri brzdeni, aj bez brzdenia). Moze to nejako suvisiet s vymenou vyssie spominanych sucastok? Vobec sa nevyznam v autach, takisto sa nemozem obratit na daneho mechanika, co mi robil vymenu, lebo uz som v zahranici. Budem rada, ak ma niekto navedie, v com moze byt problem. Vopred dakujem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No praveze auto bolo najprv na STK, tam povedali, ze treba menit nejake gumicky, tak som auto odviezla do servisu (neautorizovaneho), aby sa mi pozreli, co tam treba menit. Geometria nebola urobena. Inac, medzicasom si si citala ine forum, kde som sa dozvedela, ze vibracie moze suvisiet aj s vymenou silentbloku (pokial je tvrdsi, ako ten stary, tak vtedy citit viac tie vibracie a volant lieta). Neviem, ci to je tak....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klid, myslím, že 1500 km není takový problém. Ty \"gumičky\" by mohly být právě silentbloky, ne? Ano pokud je silentblok tvrdý tak by mohl způsobovat přenášení vibrací, ale spíš se stává, že někdo silentblok otočí a pak nefunguje správně (netlumí). Zajel bych tedy zpět na tu STK a nechal to znovu zkontrolovat. Každopádně geometrie je nutná. Nebo zajeď někde kde ti udělají GEO a přitom se dělá napřed prohlídka vůlí na nápravě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...