Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dědictví a vyběhávání


Tony Stark

Recommended Posts

Potřeboval bych poradit, zda už to někdo z Vás řešil, na kolik mě asi cca výjde tzv. \"Odborné posouzení\" 7 parcel. Jejich rozlohu/rozměry neznám ale vím, že se jedná o louky, pole a část lesa.

Jedu to v pondělí řešit ale nerad bych vysolil x tisíc a nebyl na to připraven resp. teď na nemocenské by se mi to ani moc nehodilo ale udělat to holt musím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odhadce nemovitosti má na svoji práci tabulky, s cenou asi moc neudělá. A pak ještě horší fáze - notář. Bohužel notáři jsou státem podporovaní soukromí podnikatelé s většinou přehnanými odměnami. Nebál bych se označení \"zloději\".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli znas čísla parcel,tak tam je jednotka BPEJ,tohle číslo najdeš třeba na farmy.cz a tam Ti to vyhodí cenu za metr v dane lokalitě ,spocitas kolik máš metrů a víceméně máš oceněno. Pak jde o to zda ta cena bude alespoň adekvátní tržní,může to být prodejne za víc,ale taky se na odhad nemusíš ani dostat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čísla parcel právě neznám ale v pondělí pojedu k notářce do Krnova, tam si vyzvednu \"List vlastnictví\" a s tím pojedu do Opavy na Katastr a tam mi řeknou řeknou čísla parcel a jejich rozměry a stav (lesy, louky, atd ... )

O cenu za parcely mi až tak nejde ale brzdí to začátek správního řízení ohledně rozdělení dědictví.

[upravil dne 23/8/14 18:52 od Tony Stark]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem z toho debil, tak notářka mi jasně tvrdila, že neví o jaké čísla parcel se jedná, že si to mám zjistit na katastru dle jména na koho jsou napsané.

A k tomu že potřebuji ten List vlastnictví, takže ze mě dělá vola? Tak asi budu muset zvednout hlas a změnit přístup v jednání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to všechno v jednom katastrálním území a znáš číslo aspoň jedné parcely nebo č.p. domu, dá se to na internetovém katastru všecno poměrně snadno najít.

http://nahlizenidokn.cuzk.cz/

Každý jeden vlastník resp. jedna skupina spoluvlastníků má v rámci jednoho katastrálního území jeden list vlastnictví, na kterém jsou zapsány všechny pozemky a budovy v daném katastrálním území.

Jinak to jde i přímo přes mapu, když sám přesně víš, kde to je (mají tam katastrální mapu s vrstvou ortofoto a to se dá celkem použít, ale je to pracnější).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě stačí tento papír.To co potřebuju s ním vyřídím a nerad platím víc než je potřeba.Odhad s kulatým razítkem máme když se to psalo na tátu a dnes je nám k hovnu.Vždy,když něco vyřizuješ chtějí nový.Je to děs.Táta je 4 měsíce po smrti a zatím z nás každý tahá prachy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...