Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

bouchnutí při přidání plynu - ráz při pouštění spojky


BFG

Recommended Posts

Mám takový dotaz na chování svého auta, možná je to vlastnost (dost hnusná), nevím. Tak nějak jsme začal pozorovat, že poměrně často při přeřazení a následném pouštění spojky něco jakoby bouchne a je to i cítit jako cuknutí. Další stejný projev jsem pozoroval, když jsem tak ve 110-130 úplně pustil plyn a pak jsem na něj rychleji šlápnul. Je to normální, nebo se mám něčeho bát? Napadly mě takové ošklivosti, jako ložisko na spojce, dvojhmoťák, silentbloky na motoru... Poradíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to nepochybně, ale problém tam je... podobně zlobí akcelerační siletblok pod motorem. Nicméně ten by teda opravdu být roztržený neměl. Pokud není najeto XY km, nebo se třeba nepoškodí při nehodě... ale klidně to může být i výrobní vada. Obšač se stane, že i nová dvouhmota musí ven a na reklamaci. Někdo by to měl zvednout a zkontrolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ho až od 15 tisíc. Záruka je bohužel už měsíc v prd... to mě jako fakt točí. Asi vědí, proč dávají jako jedni z mála 2 roky. Podle toho, jak se to chová, to podle mě dvouhmota nebude. Jinak totiž funguje normálně a je i ticho. Leda ještě ložisko možná. Dá se nějak ten \"akcelerační\" silentblok prohlédnout/vyzkoušet stav? V Peugeotu z fleku neví, a dávat to tam na den, aby mi dali fakturu na několik tisíc s tím, že budu pokusný králík se mi moc nechce. Mluvilo se i o přehrání SW motoru, to už mi hlava ale úplně nebere...

[upravil dne 25/8/14 22:14 od BFG]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem si všiml, že při částečném vyšlápnutí spojky je v pedálu cítit vibrace (nebo spíš vlnění). Dělá vám to taky? (pedál je sešlápnutý jen několik cm, spojka je stále sepnutá a držím ho v konstantní poloze)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně mám u svého auta podobný pocit jako zakladatel tohoto vlákna. Auto mám od dubna, najeto cca 9.000km. Při přeřazení a puštění spojky také cítím jakýsi ráz. Posádka to nikterak nepociťuje, manželka také nic nereklamuje, ale osobně si připadám jako bych neuměl řadit. Částečně se to dá omezit nebo úplně vyhladit způsobem pouštění spojky, nicméně u žádného jiného auta jsem si nikdy ničeho podobného nevšiml. Jestli to dělá i při puštění a přidání plynu jsem nezkoušel. Popravdě už jsem to před časem vzal jako vlastnost a až tohle vlákno mi zase trochu nahlodalo. Dnes jsem jel cca 150km a všímal jsem si toho. Nejvíc to vnímám na nižší rychlostní stupně, když je auto v mírném tahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ze začátku jsem se taky leknul co se děje (myslel jsem ložisko v řiti), ale je to pořád stejné již 3 roky :roker ,

když položim nohu a lehce sešlápnu cítím vlnění, už to ani nezkoušim aby mě nekleplo ;)

spojka je dost citlivá hlavně při couvání do kopce,

ale vzhledem že se nic nehorší a dělá to od novoty, tak je to vlastnost- dost blbá vlastnost

a koukám že je nás víc a bude nás víc, až si clubáci za jízdy ze zvědavosti zkusí lehce přišlápnout spojku :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Bouchnutí při pouštění spojky se mi objevuje, když řadím nahoru vyšší stupně (4,5,6) a to když mám zmáčklý pedál plynu (stačí opravdu trošička), když ten pedal pustím a přeřadím a plyn přidávám až po přeřazení a puštění spojky, tak bouchutí se neobjeví. Teď mě spíš zajímá řazení, že při přeřarování převážně 3-tiho rychlostního stupně jakoby řadící páka dře - ne vždy a je to nahodile (otáčky sem při tom ještě nezkoumal). Jestli někdo něco víte, dejte vědět. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...