Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nejdou přední ostřikovače


locky

Recommended Posts

Zdravím, nejdou mi přední ostřikovače, ale zadní normálně jdou. Při přitáhnutí páčky k sobě, normálně stěrače stírají. Pojistky jsem zkusil vyměnit a nic, tak usuzuji, že je to motůrek ostřikovačů, tak se chci zeptat, zda nemá někdo nějakou stránku, kde je nový a levný a má s tím zkušenosti. Předem všem díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motůrek ostřikovačů je pouze jeden jak pro předek tak zadek.

Odpoj konektor od motorku (v pravo pod podběhem) a změř napětí v konektoru. V klidu tam bude 0V, při jednom 12V a při druhém -12V (rozmezí 11-14V).

Pokud tam to napětí jde, tak je skutečně motorek, pokud nejde, bude problém jinde

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pokud zadek jde a předek ne, může být chyba někde jinde? Zkoušel jsem projít i hadičky, ale nic sem nenašel. Zítra to zkusím proměřit. Asi se to nedá proměřit jinak aniž bych shazoval podběh, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak popros ještě někoho dalšího ať poslouchá, ale jestli funguje motorek. Pokud ale fuguje zadní ostřikovač tak motorek bude ok. Stejný problém jsem řešil teď také, ale u jiného auta. Motorek vrčel, zadní ostřik fungoval, ale přední ne. Nakonec to byla prasklá hadička a kapalina tekla mimo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ti motorček ostrekuje zadok, tak chyba v elektrike by nemala byť. V motorčeku je taký valček ktorý sa pohybuje v závyslosti na tom či chceš ostrekovať predok alebo zadok, ten valček zvykne byť zatuhnutý od bordelu z nádržky. Ďalšia možnosť je, že je komplet upchatý vývod z motorčeka, tak tiež z bordelu od nádržky. Ak si hadice prefukoval, tak odpojenú alebo deravú hadičku vylučujem. A posledná najmenej pravdepodobne možnosť je, pokazená páčka.

Vytiahni motorček, so špáradlom jemne poštuchaj do otvorov a nahoď späť. Ak budeš mať dole motorček, tak strč ešte hadicu z vodou do nádržky a prúdom vody ju prečisti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak sem nalezl nějaký problém. Oddělal sem podběh a při odstřikování zadku normál hrčí a funguje, ale při zapnutí předního ostřikování není motůrek slyšet. Zkusil sem připojit nový motůrek, ale předek furt nic, motůrek ani nezahrčí. Dále by mě zajímalo do motůrku ostřikovačů vede žlutá koncovka a pak je tam ještě jedna koncovka úplně stejná(modrá), ale ta není nikde zapojená. Dokáže mi s tím někdo teda poradit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem přehodil motůrky, dal jsem tam ten nový, ale ostřikovače stále nic. Vypadá to, jak kdyby tam asi nešlo napětí, nebo je někde chyba tam. Jelikož když jsem měl motůrek vytáhlý, zkusil jsem přitáhnout páčku a slyšel sem, že běží jak na zadek tak předek, dal jsem ho zptáky do nádoby a zkusím a nic. Zadek valí, ale předek neostřikuje. Tak já už nevím :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel sem i přehodit hadičky, a trysky a hadičky na předek jsou v pořádku po přehození to ostřikovalo. Pojistky jsem kontroloval, podle schématu co sem našel tu na foru. Podle něho by měla být pojístka č14. A ta je v pořádku. Tak čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...