Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vysoká teplota v motorovém prostoru


Guest Ludweek

Recommended Posts

Guest Ludweek

Zdravím. Nazev asi pro pobaveni, dotaz taky, ale zkusim to. Snad se mi dostane odpovedi a ne nadavek, ze uz se to resilo. Hledal jsem v historii a nasel jsem info o sahare a teplotnim cidle. Podle rad jsem sledoval moznou chybu na teplotnim cidle. To se tvari v poradku. Teplota na budicich stoupa plynule do 90°C a tam se drzi. Sahara take bezi s klimou i bez klimy. Kde je problem? Nelibil se mi zapach spalene gumy, ktery se mi dostal do kabiny. Sel z prostoru motoru. Otevrel jsem haubnu, vse bylo dost horke. Nemyslim samotny motor, ale airbox, box na baterku, pojistkova skrin, proste plastky, ktere si myslim, ze by se na nich mela dat udrzet ruka. Pri beznem pohledu shora jsem nenasel zadnou porusenou hadici nebo kabel. (jsou ted zvysene otacky, takze myslim, ze to nekudy prisava vzduch) Jeste to chci videt zespod, tak jsem se chtel zeptat, jestli nekoho nenapada, kde bych konkretne mohl hledat a druha vec, kde u motoru 3FZ najdu krokovy motorek. Fakt se mi to nedari ani v SB. U kazdyho modelu je to oznaceny jinak, nekde je to regulator, jinde motorek, no ja jsem u myho motoru nenasel ani jedno. Dekuji predem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teplota se drží na 90ti tak co řešíš? Termostat je plně otevřený v 89 stupních, takže je to správně.

Jiná věc je pochopitelně jestli ti tam něco smrdí, občas se stává, že se utrhne nějaká hadice, nebo plast a o blok se pálí. Takže bych vyčistil lamely chladiče, umyl bordel z motoru a případně kouknul jeslti se nepřehřívá třeba alternátor nebo něco podobného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Ludweek

Takze zaver je, ze teplotni cidlo je v poradku, sahary taky, smrad taky v poradku a volnobezne otacky s kterymi je u vetsiny 406 problem taky v poradku ? S temi otackami se vsude pise o krokovem motorku a teplotnim cidle. Ani me nenapadlo, ze bych ten krokovy motorek nemel, ale asi jej opravdu nahrazuje cidlo teploty a tlaku nasavaneho vzduchu :) Jeste to o vikendu dam na jamu, sundam airbox, box s baterkou a prohlidnu vsechny hadice a kabely. Treba na neco prijdu. Jeste mam podezreni, ze volnobezne otacky muzou souviset s vlozkou vzduchoveho filtru. Mate nekdo v airboxu vlozku K@N 33-2226 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...