Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz na aktivního servismana Peugeotu


ozzy56

Recommended Posts

v tomto vlákně nikdo odpověď nedal,tak zkusím nové téma, protože je to technicky zajímavé ;)--proč se v poslední době montují na některé motory PSA olejové vany, kde je výpustný otvor prolisovaný dovnitř tak,aby se NEDAL vypustit všechen olej v motoru?? U hliníkových van je zevnitř nálitek, který nedovolí totéž..., vždy zbyde cca deci-dvě, které prostě nevytečou, možná se to řeší na školeních servismanů...,díky za odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Ani odsávačka neodsaje nikdy všechno. Ale řeč je o něčem jiném. Možná je to i kuli tomu, aby ten vypoušťák nebyl vystrčenej a zas, aby měl dostatečně dlouhej závit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Tak já včera měnil olej u benzínový 406 a koukal jsem, že tam je to udělaný docela dobře - výpušťák je jakoby v nejspodnější hraně vany, ale jakoby z boku, takže vyteče opravdu až na nějakou kapku všechno a přitom nehrozí, že bych za výpušťák při jízdě např. zavadil o kamen, protože je schovaný za hranou vany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Našel jsem na jednom foru odkaz na tento starší článek: http://paliva.vscht.cz/download.php?id=10 je to z VŠCHT o tom, co udělá starý vyjetý olej s novou olejovou náplní. Možná už to tu někdo psal, potom se omlouvám že to znovu opakuji, Testovali oleje normy VW, nikoliv Peugeot, ale nemuselo by se to zase tak moc lišit. Když to vztáhnu ke svému motoru (1.6eHDI) s objemem olej. náplně 3.75l. Pokud počítám dobře, zůstane-li v motoru cca 0.26l starého oleje, dojde k poklesu oxidační stability oleje o 14%. U benzinoveho motoru by to bylo dokonce o 35%!. Netuším kolik oleje zůstane ve vaně kvůli jejímu nevhodnému tvarování, ale 0.26l není zrovna velké množství. 

Nezkoušel někdo z Vás kolik oleje se po sundání vany dá ještě vylít? Třeba nemá smysl ze tím zabývat. Interval 20tis je proste moc tak jako tak. Možná kdyby tam toho oleje bylo litrů 5, nevím....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...