Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nespúšta kompresor


Votrelec5

Recommended Posts

Páni mám otázku

Zo dna na deň mi prestala isť klimatizácia. Pri teste tesnosti a chladiva nebola zistená žiadna netesnosť a chladivo bolo odsatie v objeme 550g.

Po zapnutí A/C a AUTO síce počuť cvaknutie a zdvihne tročku otáčky (asi el. zaťaženie), ale keď sa pozerám na kompresor sa jeho oska netočí vôbec ani na chvíľku. Viete mi poradiť čo by som mal pozrieť ? Napáda ma či to nebude spojka (alebo podobne sa to nazýva), ktorá zapája komresor do obvodu rozvodu, alebo to bude tlakový snímač prípadne nejaké návrhy kde by mohol byť problém ? Ďakujem za každú radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj sám toto neviem identifikovať. Keď som nechal naštartované, otvorené dvere a nechal som svietiť vnútorne osvetlenie a zapol som A/C tak bolo počuť cvaknutie, na osvetlení bolo cítiť pokles el. napätia ako bliknutie vnútorného svetla a otáčky motora sa mierne zdvihli z 765 ot/min. na 815 ot/min. na voľnobehu. Ale komresor sa neroztočil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím vás. Minulý týždeň som kúpil Peugeot 307 sw premium 2.0 HDi rokčník 2002 s tým, že predávajúci mi tvrdil, že klíma je plne funkčná len ju treba doplniť. Tak som sa dnes k tomu dostal a v servise sme zistili, že chladiva v klimatizácií je dostatok (tlak priblížne 8 bar) ale kompresor sa nezopne. Poistku pod volantom číslo 24 som pozeral a je v poriadku a tiež sa aj dá otáčať kladkou čerpadla pri vypnutom motore. V čom môže byť problém? Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Na diagnostike som síce nebol, ale skúšal som merať napätie na konektore, ktorý je na kompresore (ten žltý) pri vypnutej a potom aj pri zapnutej klíme a teda pri vypnutej klíme je na konektore niečo okolo 9V a pri zapnutí klímy je tam vyše 12V. Podľa mňa keď ide napätie do cievky tak by malo tú spojku zopnúť. Môže byť teda vadná samotná spojka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nameral som 58 ohmov, ak som to správne meral :D .....mal som prepnutý rozsah od 0 - 200 ohmov a ukázalo mi 58 ohmov.

Ešte jeden detail. Keď zapnem klímu má sa automaticky spustiť ventilátor na chladiči, alebo nie? Lebo mne sa nespustí, ale keď je zapnutá klíma tak na konektor na kompresore ide normálne napätie okolo 14V

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...