Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klimatizace


kutil1

Recommended Posts

Dať dolu nárazník nie je problém a návod nájdeš aj tu na fóre alebo tu  https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,2669.0.html 

Keď budeš mať dolu ten nárazník odporúčam namontovať "Ťahokov" (mriežku) pred chladič ako ochranu pred odletujúcimi predmetmi z vozovky.

post-23685-0-41853100-1465418963_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Judes: presne nad tym som rozmyslal... uz som aj pozeral po internete kde to kupit atd.. NZ? jaaaaj, NZ a okolie, kurnik tam som zazil veciiii :)))) inak neda sa dostat k tomu chadicu len odmontovanim toho " grilu " ?

Upraveno uživatelem AndyWest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahoj,

mám problém, netočí se sahara, (kompresor se sepne), klimatizace chladí pouze za jízdy, při stání na dálnici klimatizace nechladí a k tomu se přehřívá motor, a do pár minut stání či pojíždění je ručička v červeném. Má spojitost chladič klimatizace s chlazením motoru? Musí být zákonitě po sahaře nemůže to být nějaké čidlo či třeba termostat, ale ten zase nebude mít spojitost s klimatizací...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nechceš hned na diagnostiku, tak můžeš funkci ventilátoru zkusit odpojením čidla chladící kapaliny, když se po odpojení konektoru větrák neroztočí je problém v něm. Čidlo najdeš za výstupní komorou chladící kapaliny, kde je termostat. Pochopitelně, že se to při popojíždění bude přehřívat, když se větrák netočí. Rovněž ti nebude fungovat klimatizace bez točícího se větráku, nejspíš bude  chyba právě tam. Buď někde upadený kabel nebo zoxidované relé, případně samotný ventilátor s integrovanou ovládací jednotkou. Taky nemáš nikde napsané co tam máš za motorizaci.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to na zadní straně komory termostatu, takže přístup špatný, bez demontáže to nepůjde. Nejlíp bude zkusit se domluvit tady s některým členem poblíž, který má dia. Na 90% bude  problém s ventilátorem, ale je jistější to napřed ověřit na dia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj, tak klima zkontrolavana mechanikem, notoci se netoci, je treba koupit novy ventilator s ridici jednotkou ktera je jeho soucasti ci co. Nechce se mi uplne jit do noveho originalniho dilu, je to prece jen 11 let stare auto, co sehnat dil z vrakoviste ci neorigonalni, mate nekdo zkusenost. Dat si nejak pozor aby sel vubec zapojit na 407, 2.0 HDI, r.v. 2005? Lisi se ventilatory? Dekuji moc ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na vrakáči bych to ani nesháněl, kup na allegro.pl je to zhruba za polovinu co v origo peugeot, pasuje to i z C5, ale pozor na to jaké to má vývody, aby ti seděl konektor. Nejlíp porovnat podle fotky. Taky je dobré znát oe kod podle VIN vozu.

Upraveno uživatelem Sale
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej VIN, já ti řeknu který tam patří, jinak to nemá cenu shánět, na tom allegru to má asi za 4,3t. a má všechny druhy. Na těch vrakovištích to těžko seženeš, spíš jen náhodou, je o to velký zájem a nebude to o moc levnější, navíc to může kdykoli odejít znovu.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pro tvůj VIN je oe číslo: 1253 N5 a na allegru ho má za 700zl. i s dopravou čili zhruba ty 4 300 Kč. Objednáš snadno, je tam návod pro kupující, najdeš si automobily a zadáš  nahoře do vyhledávání wentilator na peugeot 407 a máš tam hned větráky i s tím oe číslem, jen vybereš správný. Teď jsem se tam díval a má ho. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s postovnym do CR, 680 zl + 100 zl postovne, takze cca 4800 kc. Premyslim ze bych to koupil zde za 4999 kc  http://www.auto-francie.cz/p/ventilator-chladice-citroen-peugeot-fparts-1253-n5obsahuje psali ze obsahuje montazni sadu na pripojeni na stavajici zapojeni. Nemate nekdo zkusenost, at uz s koupi zde ci na allegro.pl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak pokud za to poštovné chce tolik, tak kup od toho domácího, to už máš jedno. Podle oe čísla to má taky a jestli je k tomu nějaká sada s konektory, tak bych neváhal, máš na to elektrikáře, tak to případně upraví, tady není co řešit. To allegro je spolehlivé, nakupují tam taktéž zdejší členové, ale doma to máš jednodušší při reklamaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...