Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Desatero zaměstnanců Julius Meinl České Budějovice


Kurt

Recommended Posts

Desatero zaměstnanců Julius Meinl České Budějovice

Vážení a milí zaměstnanci, brigádníci a ostatní přicmrndávači. Vzhledem k tomu, že výše vašich platů již dosáhla 30% procent výše celostátního průměru, je na čase, abychom vám vymezili pravidla, díky kterým bude náš obchod prosperovat a vzkvétat (a místy mírně plesnivět).

1. Salámy: plesnivějící salámy odrhneme kartáčem, čímž odstraníme vrchní vrstvu s plísní. Poté je potřeme olejem, aby lépe vypadaly. Tímto procesem se pochopitelně salám ztenčuje, takže po dosažení průměru 3 cm a méně změňte popisek na "jakostní klobása." Poznámka: uherák nedrhněte - ten je plesnivý normálně. Pokud zplesniví ještě více a zákazníci budou držkovat, trvejte asertivně na tom, že "je to u uheráku normální." Pokud bude zákazník držkovat dál, použijte "neser-ty-vní" způsob.

2. Sýry: podobně jako u salámů odstraňte horní vrstvu plísně. Pokud je plíseň zažraná, použijte Ariel. V případě, že je i poté povrch naplesnivělý, změňte popisek u zboží na "sýr hermelínového typu."

3. Saláty: týden staré saláty smícháme se včerejšími. Měsíc staré saláty mícháme s dnešními, aby byla průměrná jakost stejná. Zákazníky, kteří budou mít kecy na nažloutlou barvu salátu, odpálkujte tím, že jsou v nich domácí vejce. Reklamací se obávat nemusíme, protože zákazník nebude schopen týden vylézt z hajzlu a po týdnu již nemá šanci (p)otravinu reklamovat.

4. Balené potraviny s nálepkou data výroby: odstraňte nálepku a přilepte novou se zítřejším datem. Zákazník bude nadšen z toho, že Einsteinova teorie relativity i cestování časem funguje a že vlastní výrobek, který bude vyroben až zítra.

5. Balené potraviny s vytištěným datem spotřeby: připravíme si hadr a líh. Následně hadr navlhčíme a třeme vytištěné datum, dokud nezmizí. Poté vlastní datumkou vytiskneme datum nové - nejlépe výrazně vyšší, než aktuální.

6. Pečivo: den staré pečivo promíchejte s čerstvým. Důchodci to stejně nepoznají a alespoň si otestují kvalitu svých zubních protéz. Když si protézu o pečivo zlomí, alespoň nebudou moci mluvit a nikomu nenabonzujou, že o ní přišli díky našemu rohlíku. Jestliže pečivo v šeru a tmě světélkuje, bude patrně plesnivé a nezbude nám, než ho rozšlapat a prodat jako strouhanku.

7. Strouhanka: jestliže strouhanka zplesniví také, použijeme ji při výrobě masných produktů, například "točeňáku." Zákazník nic nepozná, protože díky našim dodavatelům už stejně neví, jak chutná masný výrobek vyrobený z masa.

8. Zelenina: lidi sežerou všechno, takže zelenině nemusíme věnovat nijak výraznou pozornost. Novou zeleninu nedáváme na plac dříve, než důchodci rozeberou tu stávající. Jestliže zelenina teče, přidejte na bedny nálepku "MINCE-Akce!" Pokud je prodávaná zelenina v takovém stavu, že již protekla krabicemi, zavoláme úklidovou službu. Kýbl se zbytky nevyléváme a použijeme ji v úseku lahůdek k omývání potravin.

9. Jogurty: do nafouknutých víček uděláme miniaturní dírku špendlíkem, aby splaskly. Doporučuje se předem obalit jogurt mikrotenovým sáčkem, abychom pak nemuseli seškrabávat zbytky ze stropu a přidávat je do salátů.

10. Důležité: zásadně nevodíme zákazníky do prostor pro zaměstnance. Bohužel jsou mezi nimi i tací, kteří kvůli cedulkám s nápisy "Kafilerie," "Patologie," nebo "Márnice" volají ČOIku a hygienu, kteří tady pak prudí, že nepoužíváme mramorové stoly a neomýváme je sprchou. Kdyby přeci jen přišla nepoučená kontrola a ptala se, co znamená "Patologie," odpovídejte "nelozumim, neumim césky!"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a proc ?

bohuzel neco podobneho se dela vsude - mel jsem kamaradku ktera delala v delvite v lahudkach :) no co budu vam povidat - hold dobre prase vsechno spase hygiena nade vse :aut

btw myslite si ze kdyz market neproda treba syry a posle je z5 vyrobci resp. do velkoskladu, tak ze to zamestnanci neprestitkuji a neposlou z5 do marketu (nekdy se to opakuje az 3x, tak se ten syr musi opravdu prebalit do jine smradu vzdorne krabicky s napisem - od prirody zkazeny)

kdyby clovek vedel jak se co dela a nedela tak by xcipl hlady :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jinak by jsme měli být zase rádi,v době nadcházejicích chřipkových epidemií a nebo lépe ptačích pandémiích by jsme vlastně měli Meinlu ,Hypernovám a jím podobným vděční,protože nám zdarma preventivně dávají penicilín!A nemusíme stát frontu v lékárně a v čekárně u doktora, protože se nám podobné ošklivé nemoci jako chřipka atd budou třeba zdaleka vyhýbat......až na ten průjmíček a bolístky v bříšku:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: destiny

No, nejhorší na om je, že to vůbec není vtipný

icon_vomit.gif

Já myslím, že nám zákazníkům nezbývá, než se tomu smát.;)

Nebo ještě druhá možnost: jíst jen to, co sami vyprodukujeme - ale kdo má dneska doma kravín, drůbeží farmu a pěstírnu ekologické zeleniny, že?:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: lampa

a proc ?

bohuzel neco podobneho se dela vsude - mel jsem kamaradku ktera delala v delvite v lahudkach :) no co budu vam povidat - hold dobre prase vsechno spase hygiena nade vse :aut

btw myslite si ze kdyz market neproda treba syry a posle je z5 vyrobci resp. do velkoskladu, tak ze to zamestnanci neprestitkuji a neposlou z5 do marketu (nekdy se to opakuje az 3x, tak se ten syr musi opravdu prebalit do jine smradu vzdorne krabicky s napisem - od prirody zkazeny)

kdyby clovek vedel jak se co dela a nedela tak by xcipl hlady :D:D:D

Jo to mas pravdu kdysi jsem delal ve skladu potravin a vim jak to tam vypada treba mysi tam jsou v krabycich z ryzi a dalsima vyrobkama cervi tam lozi po rozbytych plechovkach lozej cervi a tak ruzne ale jako to by jste doopravdy nemohli jist nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

má to ale pozitivum - víte, jak díky těmhle (p)otravinám je tělo obranyschopný?

Bych se nedivil, že až Evropu napadne ptačí chřipka, tak budou všichni nemocní kromě Čechů, protože ty jen tak takovej bacílek nesloží :mrk

Doma mi říkali, na všem hledej to lepší :super

btw: je docela sranda sehnat lék na ptačí chřipku - nevím jak se jmenuje - tomu říkám nedostatkový zboží....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Ondra

má to ale pozitivum - víte, jak díky těmhle (p)otravinám je tělo obranyschopný?

Bych se nedivil, že až Evropu napadne ptačí chřipka, tak budou všichni nemocní kromě Čechů, protože ty jen tak takovej bacílek nesloží :mrk

Doma mi říkali, na všem hledej to lepší :super

btw: je docela sranda sehnat lék na ptačí chřipku - nevím jak se jmenuje - tomu říkám nedostatkový zboží....

to máš pravdu:super, takoví Cikáni (Rómové) odolají všemu.... :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: uulik

No nevíme jestli nejsou i mezi námi v klubu? I když co znám v okolí tak mají samí japonce.

já to taky ale nemyslel nijak špatně, jen že žijí v horších podmínka, jedí různé věci a jsou zdraví a odolnější, pokud by jste strčily čecha do romskéch prostředí tak onemocní idned.

Kdysi jsem četl i zajimavou rozvahu nad tím že žila rodina v panélaku a byli hodně čistotní a měli pomalu sterilní byt a nasledkem toho přestali být odolní a hodně nemocný pokud byli mimo své čisté prostředí :mrk

[upravil dne 13/10/05 mk405]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...