Kurt Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Desatero zaměstnanců Julius Meinl České Budějovice Vážení a milí zaměstnanci, brigádníci a ostatní přicmrndávači. Vzhledem k tomu, že výše vašich platů již dosáhla 30% procent výše celostátního průměru, je na čase, abychom vám vymezili pravidla, díky kterým bude náš obchod prosperovat a vzkvétat (a místy mírně plesnivět). 1. Salámy: plesnivějící salámy odrhneme kartáčem, čímž odstraníme vrchní vrstvu s plísní. Poté je potřeme olejem, aby lépe vypadaly. Tímto procesem se pochopitelně salám ztenčuje, takže po dosažení průměru 3 cm a méně změňte popisek na "jakostní klobása." Poznámka: uherák nedrhněte - ten je plesnivý normálně. Pokud zplesniví ještě více a zákazníci budou držkovat, trvejte asertivně na tom, že "je to u uheráku normální." Pokud bude zákazník držkovat dál, použijte "neser-ty-vní" způsob. 2. Sýry: podobně jako u salámů odstraňte horní vrstvu plísně. Pokud je plíseň zažraná, použijte Ariel. V případě, že je i poté povrch naplesnivělý, změňte popisek u zboží na "sýr hermelínového typu." 3. Saláty: týden staré saláty smícháme se včerejšími. Měsíc staré saláty mícháme s dnešními, aby byla průměrná jakost stejná. Zákazníky, kteří budou mít kecy na nažloutlou barvu salátu, odpálkujte tím, že jsou v nich domácí vejce. Reklamací se obávat nemusíme, protože zákazník nebude schopen týden vylézt z hajzlu a po týdnu již nemá šanci (p)otravinu reklamovat. 4. Balené potraviny s nálepkou data výroby: odstraňte nálepku a přilepte novou se zítřejším datem. Zákazník bude nadšen z toho, že Einsteinova teorie relativity i cestování časem funguje a že vlastní výrobek, který bude vyroben až zítra. 5. Balené potraviny s vytištěným datem spotřeby: připravíme si hadr a líh. Následně hadr navlhčíme a třeme vytištěné datum, dokud nezmizí. Poté vlastní datumkou vytiskneme datum nové - nejlépe výrazně vyšší, než aktuální. 6. Pečivo: den staré pečivo promíchejte s čerstvým. Důchodci to stejně nepoznají a alespoň si otestují kvalitu svých zubních protéz. Když si protézu o pečivo zlomí, alespoň nebudou moci mluvit a nikomu nenabonzujou, že o ní přišli díky našemu rohlíku. Jestliže pečivo v šeru a tmě světélkuje, bude patrně plesnivé a nezbude nám, než ho rozšlapat a prodat jako strouhanku. 7. Strouhanka: jestliže strouhanka zplesniví také, použijeme ji při výrobě masných produktů, například "točeňáku." Zákazník nic nepozná, protože díky našim dodavatelům už stejně neví, jak chutná masný výrobek vyrobený z masa. 8. Zelenina: lidi sežerou všechno, takže zelenině nemusíme věnovat nijak výraznou pozornost. Novou zeleninu nedáváme na plac dříve, než důchodci rozeberou tu stávající. Jestliže zelenina teče, přidejte na bedny nálepku "MINCE-Akce!" Pokud je prodávaná zelenina v takovém stavu, že již protekla krabicemi, zavoláme úklidovou službu. Kýbl se zbytky nevyléváme a použijeme ji v úseku lahůdek k omývání potravin. 9. Jogurty: do nafouknutých víček uděláme miniaturní dírku špendlíkem, aby splaskly. Doporučuje se předem obalit jogurt mikrotenovým sáčkem, abychom pak nemuseli seškrabávat zbytky ze stropu a přidávat je do salátů. 10. Důležité: zásadně nevodíme zákazníky do prostor pro zaměstnance. Bohužel jsou mezi nimi i tací, kteří kvůli cedulkám s nápisy "Kafilerie," "Patologie," nebo "Márnice" volají ČOIku a hygienu, kteří tady pak prudí, že nepoužíváme mramorové stoly a neomýváme je sprchou. Kdyby přeci jen přišla nepoučená kontrola a ptala se, co znamená "Patologie," odpovídejte "nelozumim, neumim césky!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
destiny Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 No, nejhorší na om je, že to vůbec není vtipný Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 a proc ? bohuzel neco podobneho se dela vsude - mel jsem kamaradku ktera delala v delvite v lahudkach no co budu vam povidat - hold dobre prase vsechno spase hygiena nade vse btw myslite si ze kdyz market neproda treba syry a posle je z5 vyrobci resp. do velkoskladu, tak ze to zamestnanci neprestitkuji a neposlou z5 do marketu (nekdy se to opakuje az 3x, tak se ten syr musi opravdu prebalit do jine smradu vzdorne krabicky s napisem - od prirody zkazeny) kdyby clovek vedel jak se co dela a nedela tak by xcipl hlady :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crack Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 je to hnus:( ale dobře sepsaný Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crack Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 jinak by jsme měli být zase rádi,v době nadcházejicích chřipkových epidemií a nebo lépe ptačích pandémiích by jsme vlastně měli Meinlu ,Hypernovám a jím podobným vděční,protože nám zdarma preventivně dávají penicilín!A nemusíme stát frontu v lékárně a v čekárně u doktora, protože se nám podobné ošklivé nemoci jako chřipka atd budou třeba zdaleka vyhýbat......až na ten průjmíček a bolístky v bříšku:myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 No řekl bych, že je to i realita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Původně zaslal: destiny No, nejhorší na om je, že to vůbec není vtipný Já myslím, že nám zákazníkům nezbývá, než se tomu smát. Nebo ještě druhá možnost: jíst jen to, co sami vyprodukujeme - ale kdo má dneska doma kravín, drůbeží farmu a pěstírnu ekologické zeleniny, že? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 co oči nevidí, žaludek netrápí ale musím potvrdit že opravdu kečup není z rajčat a buřty nejsou z masa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marda106 Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Původně zaslal: lampa a proc ? bohuzel neco podobneho se dela vsude - mel jsem kamaradku ktera delala v delvite v lahudkach no co budu vam povidat - hold dobre prase vsechno spase hygiena nade vse btw myslite si ze kdyz market neproda treba syry a posle je z5 vyrobci resp. do velkoskladu, tak ze to zamestnanci neprestitkuji a neposlou z5 do marketu (nekdy se to opakuje az 3x, tak se ten syr musi opravdu prebalit do jine smradu vzdorne krabicky s napisem - od prirody zkazeny) kdyby clovek vedel jak se co dela a nedela tak by xcipl hlady :D:D Jo to mas pravdu kdysi jsem delal ve skladu potravin a vim jak to tam vypada treba mysi tam jsou v krabycich z ryzi a dalsima vyrobkama cervi tam lozi po rozbytych plechovkach lozej cervi a tak ruzne ale jako to by jste doopravdy nemohli jist nic... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ondra Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 má to ale pozitivum - víte, jak díky těmhle (p)otravinám je tělo obranyschopný? Bych se nedivil, že až Evropu napadne ptačí chřipka, tak budou všichni nemocní kromě Čechů, protože ty jen tak takovej bacílek nesloží Doma mi říkali, na všem hledej to lepší btw: je docela sranda sehnat lék na ptačí chřipku - nevím jak se jmenuje - tomu říkám nedostatkový zboží.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Původně zaslal: Ondra má to ale pozitivum - víte, jak díky těmhle (p)otravinám je tělo obranyschopný? Bych se nedivil, že až Evropu napadne ptačí chřipka, tak budou všichni nemocní kromě Čechů, protože ty jen tak takovej bacílek nesloží Doma mi říkali, na všem hledej to lepší btw: je docela sranda sehnat lék na ptačí chřipku - nevím jak se jmenuje - tomu říkám nedostatkový zboží.... to máš pravdu:super, takoví Cikáni (Rómové) odolají všemu.... :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurt Posted October 12, 2005 Author Share Posted October 12, 2005 to máš pravdu:super, takoví Cikáni (Rómové) odolají všemu.... :D:D A hrozně rychle se množí! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emiš Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Je to humus, proto aspon maso a masne vyrobky nakupuju u soukromeho reznika ve vsi kousek od mesta, ceny jsou sice o neco malo vetsi ale v tech jeho vyrobkach je skutecne maso a garantuje vyrobky bez mouky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Původně zaslal: Kurt to máš pravdu:super, takoví Cikáni (Rómové) odolají všemu.... :D:D A hrozně rychle se množí! No nevíme jestli nejsou i mezi námi v klubu? I když co znám v okolí tak mají samí japonce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Původně zaslal: uulik No nevíme jestli nejsou i mezi námi v klubu? I když co znám v okolí tak mají samí japonce. já to taky ale nemyslel nijak špatně, jen že žijí v horších podmínka, jedí různé věci a jsou zdraví a odolnější, pokud by jste strčily čecha do romskéch prostředí tak onemocní idned. Kdysi jsem četl i zajimavou rozvahu nad tím že žila rodina v panélaku a byli hodně čistotní a měli pomalu sterilní byt a nasledkem toho přestali být odolní a hodně nemocný pokud byli mimo své čisté prostředí [upravil dne 13/10/05 mk405] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.