Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Noo dnes prezuti dvou pneu vse vyvazit - i tady se ceny tak nejak .... no proste je to drazsi ale udelal me to mino program tak mlcim a jsem spokojeny - muzeme do D bez vetsich problemu.
Stavajici cca 3mm bylo o problem nejen v D.
Prijdu domu a uz se klepu - viz foto - chapu ze cpou gratis lepsi ale proc s tim stale votravuji - proste jsem jednou ODMITL tak ptoc sakra proc??

Na zitra jsem volal nejakemu panu vedoucimu kamenolomu a oznamil jsem mu ze bych byl rad abych dostal svoleni si v jejich arealu neco natocit - takove rozpaky jsem jeste v tel neslysel :)
Chapu ze netusi kdo je na druhem konci ale kdyz si vemu realny dosah >2km je to jen slusnost oznamit ze tam budu ;)
Pak chceme tocit splav - tady cekam ze jeden deron utopime a treti misto je byvale tvrziste nedaleko .... snad bude trosku mrznout a nebude padat zadna voda a kdyz ta v podobe snehu ...?


Uvidime jak se to povede ci nikoliv ;)


 

20230127_183037.jpg

20230127_183056.jpg

20230127_183108.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem odvolil a že prý si pojedeme koupit něco k večeři...

Po chvilce jsme narazili na srazenyho jezevčíka uprostřed silnice...ještě nebyl ani tuhý😭 tak jsme ho minuli a že prý na kruhaci se otočíme a dáme ho aspoň bokem,aby z něj nebyla placka...tak jsem se ho jal odnést a ty vole on tam přiběhl druhej...malém z něj byl taky tuhacek...

Naštěstí se mi podařilo ho chytit před projíždějícím autem...

Tak aspoň jeden zachráněný a předaný MP ...a info na facebook...

A během dvou hodin se už přeživší shledal s majiteli...i ten nešťastník je doma...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Pe.Tr napsal:

tam toho chybi vic 

 

bratislava :

džuveč

UBS :

švestky :

bagr :

stojka :

páskování :

půlmetr :

a mnojo dalsich 😉

 

 

 

 

co se používalo u nás

UBS = univerzální bouchač služeb člověk který sloužil jednu službu za druhou ať už dozorčího na rotě nebo pomocníka dozorčího na rotě nebo hotovostního řidiče v autoparku nebo dozorčího autoparku  náš velitel roty s radostí "vyráběl " takový lidi protože měl jakžtakž jistotu že ty kluci jak bouchají jednu službu za druhou tak že budou zběhlí v předpisech a nenechají se při kontrole děveťákem nachytat. 

švestky = to jsme byli my protože jsme byli PVO tedy protivzdušná obrana a měli jsme modrý barety, ve Staré Boleslavy byli ještě logistici a ty měli šedý barety a těm se říkalo myši.

bagr = lžíce s ohnutým koncem aby se dala nosit strčená v kapse kalhot. Pro neznalé při nástupu na přijímač se vyfasoval kompletní příbor v bílém sáčku a celý přijímač a pak první měsíce na rotě musel " mladej " používat celý příbor někde šli " starý"(mazáci) tak daleko že "mladý" museli jíst i polívku vidličkou protože  bagr byl znakem pro mazáky a podle pravidel jen mazáci směli používat k jídlu jen bagr a většina z nás jedla bagrem i řízek a u nás to bylo tolerováno i důstojníky co vím tak na jiných útvarech toto důstojníci tvrdě potírali.

stojka = to vím že se říkalo u strážáků druhu služby měli stojku a chodičku stojka byla zpravidla někde u brány objektu a chodička byla chodicí stráž byla hlídka v pochodu okolo plotu objektu.

půlmetr= to byl člověk který měl povinnou jen polovinu délky služby za mě tam bylo v půlmetru pár kluků který měli doma hospodářství jako živnost a ty šli na zimu kdy je v zemědělství mohli postrádat nebo kluci který už měli rodinu apod. 

hádéčko= každé sobotní dopoledne tzv. hospodářský den  kdy se prováděl úklid i venkovních prostor kasáren na baráccích s prováděl intenzivnější úklid než každý jiný večer 

KVOP, KVOP+x= krátké volno k opuštění posádky , krátké volno k opuštění posádky + x dní na cestu. KVOP měl začátek v pátek ráno a konce v neděli večer KVOP+X měl začátek a konec stejně ale občas se povedlo přidat jeden nebo dva dny na cestu. To byla většinou největší odměna kterou velitel roty používal k motivaci mužstva aby plnilo úkoly většinou se KVOP obdržel za nejlepší výsledek ve střelbách nebo tak něco podobného případně jiný důstojník se vojákům tímto způsobem revanšoval za různé věci které byli nad rámec služby. 

VŘK, KŘK= vojenský řidičský kurz, krátkodobý řidičský kurz to bylo zpravidla v délce 2-3 týdny kdy se budoucí řidiči školili ve vojenských řidičských dovednostech jízda v koloně jízda v terénu základy údržby svěřeného vozidla atd. bez tohoto kurzu nikdo nesměl řídit vojenské vozidlo 

reluty= náhrada stravovací dávky pro vojáka mimo posádku na autorotě jsme dostávali velmi často pokud jsme měli výjezd mimo posádku na celý den nebo i v pracovní době třeba přes oběd aby jsme si měli za co koupit jídlo. Kdo dobře vycházel s výkoňákem nebo pomocníkem výkoňáka tak měl reluty i jídlo na útvaru.

výkoňák= výkonný důstojník dříve staršina úředník na rotě který měl na starost provozní záležitosti výplatu žoldu, výplatu relut , rozepisování služeb fasování materiálu apod.

A bylo by toho strašně moc, protože armáda to bylo spousta používaných zkratek, pro spoustu lidí to byl údajně ztracený rok dva roky života, ale podle mě to byl rok kdy jsem nemusel nic řešit  oblíknout mě oblíkly najíst sem dostal hlavu jsem měl kde složit nějaké koruny jsem k dispozici měl taky. Já tvrdím že když by tam byla stejná parta tak bych se do těch časů klidně vrátil. A spousta chlapů mi dá za pravdu že na to co tam stálo za prd se zapomene rychle ale vzpomínek na to dobré, průsery a srandy k tomu se dá vracet celý život. Však nejeden chlap potvrdí že když se sejde větší společnost čistě mužská tak je několik témat o kterých se dá dlouze hovořit a to ženský , jídlo , auta , a válčení ( zážitky z vojny) a to v libovolném pořadí a osobně jsem pár takových akcí zažil kde to začínalo tak nějak vachrlatě ale vyprávěním z válčení se atmosféra dokonale uvolnila a ve výsledku to byla bezvadná akce.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

predpokladam, ze kdyz napisu, ze debata o vojenske hantyrce patri jinam, tak se zde opet dostanu v nemilost. Proto to pisu slusne, aby se slabsi povahy opet hned nehroutily.....

jako pochopim nejaky prispevky off topic, ale tohle je na regularni vlakno...

no a aktualne se chystame do Vejsplach na bezky, tak jsem zvedavej, co tam organi od policie predvedli za chaoz a zda se ke sportovisti vubec dostaneme, kdyz je to tam zavaleny tema dementama ze Spindlu......

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsme v rámci zklidnění napjatých nervů vyrazili na nově otevřenou, bohužel ale zavřenou rozhlednu KORUNKA nad Dobřichovicemi. Vyšli jsem od Cukráku, kam jsme dojeli autobusem a celá cca 10 km procházka probíhala včetně zastávky u rozhledny (překvapila nás viditelně šikmá konstrukce) v relativní pohodě.

Relativní proto, že asi tak 2 km před Dobřichovicemi mi cestou z kopce podjely obě nohy a já ležel na zádech jak širokej, tak dlouhej. Zprvu jsem myslel, že jsem se zklouzl po blátě, ale když se kolem mě začal linout pach rozšláplýho e-e, bylo náhle jasné po čom že jsem se to svezl (bahno v tom bylo taky).

Takže z oběda nic (páč zabahněnej a smrdutej do hospody jaksi nelezu) a celou cestu vlakem a tramvají domů jsem jel ve stoje.

Doma jsem zjistil, že nám všem to moje zkouznutí po *** přineslo štěstí a tak jsem nakonec rád i za to.

 

IMG_20230128_112718.jpg

IMG_20230128_131800.jpg

IMG_20230128_131737.jpg

IMG_20230128_131636.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 1. 2023 at 13:52, Pepito napsal:

1997 se ještě chodilo na vojnu? To už si nepamatuju

V tom roce, v červnu jsem končil, odcházel do zálohy-v 08:00 jsem předal službu-měl jsem malého koně  (Pomocník SOD-stálého operačního dozorčího)- šel jsem na rotu propustit do civilu své "kluky" a šel taky, nwn kdy končila ZVS ale ještě v roce 2000 na podzim jsem dostal povolávací rozkaz na cvičen na 28 dnů do Vyškova, které jsem nenastoupil-byl jsem v PN  a někdejší kolega na OVS jež měl legendu VZP-důstojníků mně od té doby nezná-když jsme se měli potkat na ulici, ihned přecházel na druhou stranu!

 Ale k původnímu vláknu-Co jste dnes udělali, tedy mimo to, že jsem uvařil upekl oběd , připravil si věci na zítra na oběd , tak jsem odpoledne ležel  pod autem a rovnal výfuk, Paradoxně původní sponu sežrala koroze, ale trubka a bambule zůstali  v pohodě, jen jsem neměl správný průměr spojky tak jsem se s tím babral déle než je zdrávo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, Fruktis napsal:

Tak dneska obskakuju další dva pobliony 🤮..očividně moribundus ze školky.🤪

A to jsem měl takové smělé plány,že se třeba vyspím🤣

jo je to ze skoly, postupne nas to doma skolilo vsechny....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

×
×
  • Vytvořit...