Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Včera jsem si byl pro klíče od " nové dílny " bylo sice domluveno že budou hned po novém roce ale paní co tam fungovala přede mnou tak nějak nestihla vyklizení takže se to trochu protáhlo. Ale mě to nějak extra nevadí protože tenhle týden jsem měl napsaný 3x bus ale vyšlo to jen jednou což mě momentálně štve víc než že se předání klíčů posunulo. Takže dneska jsem zapřáhnul vlek naložil jsem si na něj už vybrané palety ze kterých tam bude provizorní vybavení a odvezl jsem to tam. No při té příležitosti jsem seknul pár obrázků pro představu jak je to velké přiznám se že teda jsem si myslel když jsem to včera viděl prázdné že je to obrovské ale když jsem tam nasoukal to svojí soupravu tak už to tak velké nebylo.

WP_20220107_13_02_44_Pro.jpg   WP_20220107_13_02_47_Pro.jpg

WP_20220107_13_04_16_Pro.jpg

Takže příští týden mám na Po+Út  napsaný bus doufám že se chytnu aspoň jeden den no a na středu mám jednu sadu kol doma na přezutí pak odpojím mašiny a přichystám je na stěhování na pátek mám domluveného kamaráda s kontejnerovou Avií že mi tam převeze zvedák a v sobotu jsem domluvený s klukama  že by jsme odstěhovali zouvačku a vyvažovačku kompresor a bandasku na vzduch.  Další týden bych to tam nějak zabydlel a vyřídil formality abych  od 1.2 mohl fungovat v únoru ještě asi pojedu pokud bude práce na busu v nějaké kombinaci 2-3 dny bus 3-4 dny dílna a od začátku března už se pojede Po bus , Út-Pá + So dílna Ne volno. Aspoň teda takové jsou moje plány takže teď jen musím doufat že mi do toho někdo nebo něco nehodí vidle. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Vena garážmistr napsal:

 No při té příležitosti jsem seknul pár obrázků pro představu jak je to velké přiznám se že teda jsem si myslel když jsem to včera viděl prázdné že je to obrovské ale když jsem tam nasoukal to svojí soupravu tak už to tak velké nebylo.

kdyz tam zaparkujes "autobus" nediv se ze je ta dilna mala :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Havlicek.Lukas no jenže musíš koukat taky co dneska jezdí po silnicích ano ve své době byla 807 " velké " auto doma taky říkám jedu velkým(807) nebo malým(C2). Ale v porovnání s velikostí dnešních aut to zas tak velké není. 

Na druhou stranu ti co u mě byli vědí že ke mě do dílny nebylo couvání na přímo od vrat že to chtělo trochu rejdování takže tady to bude o trochu jednodušší. A hlavně taky předcházející nájemkyně nechala ještě jakýsi bordel zvenčí u vrat a mě se to nechtělo nikam přehazovat aby ty vrata šli otevřít úplně.  Ale důležité je že tam půjde nainstalovat sloupový zvedák který mě chyběl doma. Netvrdím že se bez sloupáku nedá existovat však přes 4 roky jsem to bez něj taky zvládal a ještě budu muset nějakou dobu zvládat ale jeho absence svým způsobem zpomaluje práci a taky se dá říct že i limituje možnosti co se dá pohodlně dělat. Ano vím že mnozí namítnou že v dobách dřívějších se dokázala v garáži bez zvedáku udělat generálka auta taky ale přece jen to bylo v domácích podmínkách kde nebyl spěch na to kdy bude hotovo atd. navíc v dobách dřívějších bývala ve spoustě domácích garáží běžná montážní jáma která svým způsobem dokáže nahradit zvedák a některé práce se z jámy dělají lépe i než na zvedáku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa
před 8 hodinami, Dave_k napsal:

A není těch radiátorů málo Antone Pavloviči? :D

Je jich 14 a mají vytápět celkem 240m² plochy. Tak uvidíme, jestli to bude stačit 😄 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abys nedopadl jako já ... na cca 350 metrů 24 těles a po 20 letech konstatuju že třetinu vůbec nepoužívám.

Kolik máš výkon TČ? Jen na topení, nebo i ohřev vody? Zrovna řeším dlouhodobý výhled kdy mi pomalu dosluhuje plynový kotel 27 kW (topení + TUV) a při úvahách o TČ jsem strašen investicí čtvrt mega ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr Jak jsem psal výše kámoš co mi dělá servis začínal s jedním sloupákem a teď má už tuším 3 a víceméně furt plný. Když měl jeden tak říkal, že je opruz, když něco rozebere a zjistí, že tam je úplně jinej díl než co objednal dle VIN a musí čekat až dovalej ten správnej. Což minimálně den, dva trvá. A aby nestál, tak auto dolů, vytlačit a najet jiným. Prostě takový škatulata hejbejte se. Ale to asi znáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já píšu spíše o 205, 309, 405, 406--byly to většinou lupy co se tu objevily po převratě a byly v původních zemích už stokrát opravované, tak u těchto aut bylo nejlepší vzít s sebou starý díl do obchodu, specielně brzdy 😯, a aby to bylo ještě složitější, tak některé díly brzd měly stejné OEM číslo, ač byly už modernější a na starý model samozřejmě nepasovaly, navíc nebyly vrakoviště ani ty internety😂, kde by se člověk poptal co a jak

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsme se s Pavlem byli podívat do dílen školních servisů školy, kam by měl Pavel na jaře dělat přijímačky. Mě osobně se obě pracoviště hodně moc líbila a celkem mě překvapila i potěšila informace, že už se studenti nemordují s pilníkem celý prvák (jako jsem to měl já), ale že už v druhé polovině prváku se dostanou k rozebírání modelů startéru, alternátoru, ale i převodovky a motoru.

V druháku už pak na školní a následně i zákaznická auta (škola vlastně provozuje svůj autoservis) a Ti nejlepší se mohou dostat na praxi i do běžných autoservisů s tím, že když tam zaujmou, tak si je ten který servis bude chtít nechat a tím budou mít jistý flek hned po dokončení školy.

Na konci třeťáku bude dělat klasický výuční list automechanika, během třeťáku i "velkej" řidičák ("C" - s naším doplatkem nějakých 5000 Kč, zbytek platí škola) a tak, kdyby se mu snad nepovedla ve čtvrťáku maturita, tak bude minimálně ten automechanik. Během studia by měl mít i splněnu vyhlášku 50 (elektro) a pokud jako rodiče budeme ochotni zaplatit, tak by mohl absolvovat i svářečský kurz

Dneska jsou předmětové konzultace na základce a koncem ledna bychom se měli jít podívat i přímo do školy, kam se Pavel bude hlásit

Vypadá to, že se asi opravdu jedná o celkem důležité období ....

https://skolahostivar.cz/obor-autotronik/

Sám jsem se ho sice ještě v září snažil nasměrovat směrem k tradiční dopravní průmyslovce, ale Pavel v podstatě výhradně mluvil o tom autotronikovi a tak jsem v tlaku povolil - je pro mě důležitější, aby Pavel šel na školu, kam sám chce, páč se pak v případě dílčích neúspěchů dokáže spíš "kousnout" a zabojovat než když bude někde z donucení. Pak bychom celkem snadno mohli dojít do situace, kdy se objeví první koule a Pavel řekne: "Vidíš, já Ti říkal, že mi to nepůjde / nebude bavit, ten autotronik by mi šel určitě líp"

On nakonec ten mnou vybraný obor byl daleko víc teoretický a Pavel na rozdíl ode mě opravdu daleko víc inklinuje k manuální tvorbě - tak snad si vybral správnou cestu

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsou tam tací, které si ten Váš servis vybral (možná, že si je dovychová ...., co já vím)

Vím, co jsem po vyučení uměl já a fakt jsem rád, že jsem se tím po vojně už neživil - ale chci žít v představách, že Pavel to třeba bude mít jinak

Dneska to přece není tak, že servis MUSÍ vzít X učedníků a vezme-li si nějaké, pak k tomu prostě MUSÍ mít nějaký důvod

Dtto jako řidičák

Řidičák je přece v podstatě "jen" potvrzení, že jsem byl seznámen s návodem k obsluze a prokázal jsem u zkoušek, že se s autem dokážu rozjet, že znám základní pravidla a že bych nemusel během prvních několika km nikoho zabít. Zbytek se získává PRAXÍ a nic lepšího než PRAXI ještě nikdo nevymyslel.

Takže když Pavel tu školu zdárně dokončí, bude mít nějaký post na startovní čáře a jak to půjde dál je otevřená hra

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já myslel učně na prax , přijde mi neuvěřitelné, že v třeťáku neví na jakou stranu se povoluje. 

jako neumim si predstavit ze tihle tretaci maji na zavereckach veci jako rozvody , spojka a pod.

ja na zavereckach dostal spojku , rozvody a sestelovani motoru stodvacky 😁 (za jedna samo - a to jsme v todine nemeli jedine auto 😁- vse nauceno ve skole a na praxi)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Medvěd

hlavně bych synka tlačil do 4 ročníku na maturu,  naše škola byla experimentální a tehdy začínala s učebním oborem s maturitou, (tenkrát novinka),  já osel tatu neposlech abych toho využil -- bo sem se nemoh tehdá dočkat, kdy už konečně půjdu na dílnu, dodnes si to vyčítám 😢, bo tam šli tupci, co se tak tak vyučili a nakonec maturitu měli..., dneska je to už jedno🤠

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy - určitě bude dělat přijímačky do maturitního oboru, ale netuším jak reálné jeho přijetí je (samozřejmě je v tomto směru přetlak a co si budeme ševelit, ta distanční výuka je ve vědomostech sakra znát).

Já jsem si maturu taky dodělával po odpolednách při práci (když jsem "dostal rozum") a tak, pokud by se Pavel hned nechytil, tak by tu furt šance byla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...