Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

@KlemoňTak vaší situaci a vztah znáte nejlépe vy, tak jaké házení kamení. Někteří rodiče zůstávají důkladnými až do konce života a je opravdu náročné třeba vysvětlovat kam jdu, kdy přijdu apod. Na to stačí už někdy manželka. Já bych asi nedal ani dvougenerační dům kdy někdo řeší, že udělal trochu víc než ten druhý, kdy je nejlépe sekat trávu i když by se ti to hodilo až další den apod. Takže to je tvá věc Klemoňi a nikdo nemá právo tě řešit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne se jak se svymi rodicemi tak s rodici zeny vidam velmi casto, ale ani s jednemi bych, ve vsi ucte, nechtel bydlet pod jednou strechou. A oni se mnou taky ne :D  . Mam pocit ze to spis prospiva dobrym, v podstate nekonfliktnim vztahum. Vzajemne si do niceho moc nekecame, ale jsme pripraveni si pomoci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ tak to já mám stejně. Mamina zavolá a já jedu hodinu přes celou Prahu, abych jí nahodil jistič a mohl jet zpátky .  To samozřejmě bráno obrazně.  Mamča si jistič  nahodit umí a zvládne :mrk

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Péťa napsal:

Když necháš myš nad "Odesláno" tak Ti nevyskočí bublina?

V mobilu ne a i kdyby tak to nepomůže v tom, co jsem měl na mysli, ale když "Vyřešeno" (RH), tak je to jedno, nech to plavat ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Klemoň 

před 6 hodinami, Klemoň napsal:

Zatím je ale zdravá až tak, že se si přivydělává a zabavuje se hlídáním dětí či různými úklidy, žehlením atd. podle toho co ji zrovna baví - střídá to. 

A tady vidím jeden z problemu tchyně, byť je zdravá tak nic nedělá. Šla do předčasného důchodu a prostě se nudí, jede celý den a noc tablet, covid to zmocnil ještě tím, že pořád četla co se zakazuje, negativní zpráva jedna za druhou a za ten rok je na ní ta závislost vidět. Pak začala kelisovatet a remcala na cokoliv co dělali sousedi... Slavili, problém, rezali dříví,,problém, jeli do práce, problém... 

A teď se diví, že k ní nechtějí třeba děti, když k ní chtěli,,tak počkej já si sklidím na farmě tohleto.. Bla bla... Teď k ní prostě nechtějí a dozvěděl jsem se, že je navadime... Jako po ty hádce u svagrovy, jsem měl co dělat aby si z toho mladej neodnesl nějaký negativní zážitek, ale stejně už o tetě říká, že je zlá, a o babce s tím začíná taky, protože akorát když vyleze tak remca, nebo se s nama poháda.. . A myslí si, že to ty děti nevnimaji...a zasype nás vlnou nenávisti. 

Pálí mosty a dělá vše proto, aby jsme si o ní mysleli to nejhorší...a řekl bych že je na hraně útesu, ze kterýho nebude cesta zpět... A nedá si nic vysvětlit... Má tu svou pravdu a jiná je vždy lež...

Na jednu stranu to vyčistilo to dlouhotrvající dusno... Na druhou stranu mě to mrzí, ale stáhnout se s ní z útesu nemůžeme nechat. 

A to bych v klidu řekl před dvěma rokama, že nic takového mě nemůže potkat. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Fruktis hele nevím jak to má tchýně jinak jestli má nějaké jiné babky se kterýma se třeba pravidelně vídala než jste ji sebou přestěhovali nebo tak něco ale asi výš co se říká starýho psa novým kouskům nenaučíš a jestli byla " bába" zvyklá na nějaký zaběhlý program v Út kafe s Mařenou Čt nákup nebo procházka s Libunou a tohle teď nemá tak třeba je to jeden z důvodů ale je fakt že ten za.r.nej Covid zahejbal s psychikou spousty lidí a spousta lidí se jak se říká stáhla do sebe a za tu dobu co platili ty různý omezení jak se nesmělo cestovat tak si na to zvykli a teď se nechtějí vrátit k tomu co dělali dřív.  Samozřejmě že z Tvého pohledu je nejhorší že prckové babku " ztrácejí " i když ji mají na dosah a asi i to byl jeden z důvodů proč jste ji sebou stěhovali aby byla blízko prckům a mohla si je užít když už šla do toho předčasnýho důchodu. Ty jako dospělej konec konců i manželka se s tím nějak srovnáte že bába " zbábovatěla" . 

 

Jo a dneska dopolko jedna oprava denního svícení které jsem dělal před asi 6 roky při vracení auta kontrola PČR naštěstí to proběhlo tak nějak v klidu auto jsem vezl jen po vsi a neměl jsem sebou vůbec nic papíry od auta ani svoje protože si pro to měl přijít ale když jsem volal že je to hotové tak prej mi to přivez něco tady mám. Takže jsem byl napomenut že doklady bych měl vozit pokaždé ale že chápe že když jsem se válel pod autem tak bych mohl tu peněženku z kapsy vytratit. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr praveze neměla. Hele ještě než jsme se stěhovali, tak jsme se jí ptali a všechno bylo super a v pohodě... Stačilo aby řekla, že nechce a neřekl bych ani popel  a Stěhovali jsme se jinam bez ní... Tam už prostě docházel životní prostor. 

Tak si nakladla nějaký podmínky k bydlení, který jsme ji do mrtě splnili, zabydleli jsme ji jako první... 

Ale pro dobrotu... 

Umět vrátit čas, tak se profackuju na co jsem přistoupil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem dnes udělal?

Po třech měsících příprav (zaměření, návrh, nákup materiálu, řezání, čepování, natírání přípravkem proti škůdcům..) jsem dnes postavil základ pergoly. Jsem se sebou spokojený protože jsem nikdy nic takového nestavěl a jsem vyučený elektrikář. Ale nabral jsem mnoho zkušeností hlavně ve firmě RD Rýmařov, která vyrábí a staví domy ze dřeva a kde jsem pracoval 15 let na různých pozicích.

Veškeré práce jsem dělal na pergole sám. Jsem Beran, který když si něco umane, tak to chce udělat za každou cenu. Ještě je potřeba položit krovy, na ně desky a střešní krytinu. Teď po zjištění že mne za tři týdny čeká operace, tak mě trochu tlačí čas, ale počasí mi přeje, tak si věřím že to stihnu. Aspoň nemám čas přemýšlet co mne čeká. ;)

Přikládám pár fotek. :papa

IMG_20210718_095923.jpg

IMG_20210718_095913.jpg

IMG_20210723_180617.jpg

IMG_20210911_133450.jpg

IMG_20210911_163832.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi šikovnej no,budeš to mít krásný,já vždycky říkal,co si sám neudělám, to nemám.

Jestli můžu se vetřít,taky jsem si všechno na chaloupce dělal sám,komplet vnitřek včetně podlahy (dlažba ,obklady) až strop a nábytek,taky jsem se pustil když to šlo skoro do všeho

Pár obrázků, měl jsem někde víc obrázků krbárny teď to nemůžu najít 

Jinak mám nějaký fotky tady na 🍅

https://wendi.rajce.idnes.cz/Chaloupka_a_zahradka/

 

 

 

01052008023 (1).jpg

240520091737 (1).jpg

240520091737 (1).jpg

DSCN0001-1.JPG

IMG_20210912_024326.jpg

01052008028.jpg

01052008023.jpg

01052008034.jpg

01052008035.jpg

01052008017.jpg

01052008018.jpg

01052010_009.jpg

30092011.jpg

020.JPG

Upraveno uživatelem vendelinek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...