Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

jj jak píše sawoy, + jestli nakupuješ ofiko oleje tak musíš mít papír i o likvidaci stareho oilu, samo vse ohledne spravneho skladovani oleje ,pneu apod. Hasičaky v cajku ,ostatni revize.... a damo účetnictví tuším za 5 let zpětně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši uvidíme jak to dopadne.  Jako to co píšou v tom písmu tak to by nemuselo být tak složité jim přichystat a ve stanovený termín to tam odvézt ale musím najít někoho spolehlivého kdo to tam za mě vyřídí protože já vím že bych to tam spolehlivě po.ral. Protože by mi něco řekli já bych buchnul a to by bylo konec. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Po mě chtěli:
Řádné ozančení provozovny dle zákona a řádně nahlášenou provozovnu. Sranda byla, že se mně ptali zda vyřizuju firemní hovory a e-maily (a obsluhuju e-shop) i z domu. Naštěstí mi to seplo a řekl jsem že ne, jinak je to už provozovna a měla by být nahlášená. Pravda, když jsem si šel na ŽÚ pro výsledky, tak mi říkal, abych si tu provozovnu doma napsal, že to bude lepší. Tak ji mám a na brance musí být označení. Jenže zákon neřeší velikost, ani tvar a tak tam mám jen takovou malou vizitku. Černý písmo na zeleným sloupku.

Smlouvu s někým kdo ti likviduje odpady - doklady je nazajímaji. A že nemáš žádný odpad například kartony ti neuvěřej. Že vracíš vyjetej olej zákazníkovi do bandasky ti taky nesežerou.
Papíry jak přebíráš auto od zákazníka a vracíš - takový to kolik je v tom PHM, zda je tam rádio, SPZ vozu, a hlavně by tam mělo být uvedeno co na tom budeš dělat. Za tohle jsem dostal 1 000,- pokutu.
Zda máš na dokladech vše co tam má být IČO, DIČ, nějakou formulaci na jakym základě podnikáš. Samotný cifry je nezajímaji.
BOZP je taky nezajímalo. 
Kolaudační rozhodnutí od dílny chtěli vidět.
To je myslím tak vše.
 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TVL účetnictví? To snad dneska živnostník jednotlivec vede jen pokud zešílel, nebo musí kvůli DPH když je přes mega. Po mně to chtěli a vůbec netušili že je něco jako daňová evidence nebo ani to ne, že vedu jen přehled o příjmech. No bohužel .... už se cejtili že je poučuju a když zjistili že mám pravdu ... jak píše Medvěd. A chtěli smlouvy a vystavený faktury, bylo to na udání že nemám živnosti na všechno co dělám ..

Dostali bianco smlouvy a vzor faktury, na všem vypsaný že dělám ten rozsah ze kterýho mě podezírají a doložený že na to mám živnosti i odborný způsobilosti. Začali rejpat že to chtějí, já na to že GDPR a na přehled příjmů má nárok jen berňák, šlo do tuhýho a bylo to kdo z koho. Oháněli se mlčenlivostí, nakonec jsem natvrdo napsal že si nepřeju aby ty údaje vůbec znali, že ke zjištění oprávněnosti rozsahu podnikání je nepotřebujou. Fakt nestojím o to aby kdejaká baba ne městským úřadu věděla jaký mám příjmy. Všechno písemně přes datovku, jít tam a něco řešit per huba jsem odmítal. Skončilo to nadvakrát na KÚ a nedostali nic. Ale dva papíry který nepožadovali jednoznačně údajně nedostali včas a to mě stálo 18 litrů. Jít ke správnímu soudu jsem neměl sílu.:bojim:bacha:blicismajlik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši děkuju za povzbuzení.  A to je to co píšeš Sawoy raději tam někoho pošlu za sebe s plnou mocí než bych tam bouchnul jak piliňáky a oni se mi v tom všem začali hrabat ještě víc než je nutné. Jako že dostanu nějakou pokutu s tím jsem smířenej protože účelem je jak jsme psal výše nacpat erární pokladnu teď je to jen o tom kolik to bude a až to bude za mnou tak se podle toho rozhodnout co s tím dál. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Nevěš hlavu, jestli ti napsali z úřadu co máš dodat, tak to dodej pokud to máš a je to.
Třeba tady u nás už si pomalu ouřadové uvědomili, že tady jsou pro lidi. To povýšený chování jako kolem roku 2000 jsem už dlouho nezažil. Spíš naopak.
Například moje správkyně daně je milá a vždy poradí, nebo i zavolá že mám něco doplnit či opravit. 
Na druhou stranu ty taky nemůžeš bejt jak buran a začít na ně hulákat že je živíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr Nemusí to bejt krmení státní kasy, Veno. Nevím jak tihle, ale přes to co dělám za 30 let vidím do BOZP a PO a v obojím to chodí tak, že MPSV/MV na celej rok zadá tematicky úkoly a jeden z nich jsou třeba provozovny podle typu činnosti. Třeba jedou celej rok pekárny, autoservisy, kadeřnictví. Samo je toho mnohem víc, to je jen příklad. A já jsem ten co to vyřizuje - kdyby ti přišla inspekce práce nebo hasiči budeš tu plnou moc dávat mně ... třeba. A za třicet let nikdo pokutu nedostal, a to dělám i firmy 300 lidí. Je pravda, že to u nich udržují tak jako průběžně, a že hlavně inspekce práce je poslední roky tvrdě tlačená do rozdávání pokut, ale ty lidi když vidí že na to firmě nes..re a někdo se o to stará tak spíše pár závad do protokolu, dá termín na odstranění a hotovo dvacet. Jdou o dům dál a pokutovat tam kde na to jebou nebo si na ně vyskakujou. Navíc poslední dobou ty tematicky sotva stíhají, protože jsou zasypaní stížnostmi a udáníma. Co píšeš vypadá na hromadnou tematickou, jestli máš co píše kirkiz buď v klidu.

P.S. @kirkiz má pravdu, hodně se to změnilo. Pamatuju doby kdy inspektoři měli manželky se živnosťákem na to co kontrolovali a když si u nich kontrolovanej nebožák nechal "odborně odstranit závady" nedostal pokutu. Tou ovšem jen vyhrožovali, vykládali co všechno dělám blbě a jak o moc líp to dělá ta jejich ... tak jsem je nechal vykecat, požádal ať ty závady sepíšou do protokolu s uvedením porušených paragrafů .... a najednou závady nebyly ? Dneska je to opravdu o něčem jinám, ty starý gardy z úřadů jsou většinou pryč a většina těh nových se chová úplně jinak. Měj co mít máš a no problem 👍

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

K nám co chodí každý rok ČIŽP tak inspektorova oblíbená věta je - špatný inspektor který nic nenajde - takže tak. A trefná úvaha je to s tím Covidem. Stát vyplatil mrak peněz a bude je chtít zpět. Samozřejmě po malých, ti jsou nejjednodušší cíl. 

Další věc ale je, že v posledních letech jsou to úředníci celkem slušní, navíc chodí vesměs ti samí, takže už člověk ví co zhruba chtějí. Nejhorší je když se střídá pokaždé někdo jiný, protože má každý jinou představu a i zákon se dá vyložit mnoha způsoby. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred polednem naprosto necekane Moravska Trebova Jevicko pri ceste Lostice Olomouc Lanskroun Zamberk a domu

Co me prekvapilo z Lostic jsem zadal Mapy.cz Olomouc cast Holice a jel krasne kolem Oc smer Ova dovedla me na jine cislo popisne ale Ok naprosta drobnost.
Zpatky jsem z Olomouce - Holic dal Lostice a cekal ze se projedu zase kolem Oc a hle jel jsem "stredem" to jsem jel na TomTom dal pak taky Ok

Jinak zoom byl dnes k nepotrebe zase aktualizace a pred krizovatkou sipka primrzla a po projeti krizovatkou sipka pridala dohnat ztratu - fce naprosto k nicemu - Mapy.cz
podobne to bylo ale i u TomToma proc netusim - MT je snad dostatecne rychlej ? Konkretne pamet z 6Gb je vyuzitych cca do 3Gb ?

Asi vlastnost app aby byla sranda ;)

No a zastavka v Losticich je temer povinosti kdyz se jede na Oc - a stale je z ceho cerpat ochutnavat za me  :super 


 

20210907_155535~2.jpg

20210907_152248.jpg

20210907_152136.jpg

Olomoucke.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

@HanysR   tvl ...🤣🤣, nesranduj tolik, nebo to někdo bude brát vážně.. 🤣 🙂

@Vena garážmistr jasně, jezdím normálně na kartu. Tady na té lince nemám žádný problém a ty doby kdy se lítalo bez omezení jsou dávno pryč. Ta kasa, to je monstrum, televize která ti svítí do očí, já už to nijak nevnímám. Prostě si zvykneš.

Jinak busík asi docela dobrý. Trochu míň místa oproti MB, to je jasný. Vadí mi, že si kolem sebe nemáš kde co položit, ten prostor není dobře řešenej. A dneska to byl docela boj s převodovkou. Řadí to nějak divně, moc se mi to nelíbí. 1,2,3 to je bída, pak už to upaluje docela dobře. Nechá se řadit i pod volantem, tak jsem to chvíli zkoušel, ale žádná výrazná změna. No uvidím, možná to bude chtít trochu cviku. Jinak ale dobrý.

Tobě pevné nervy a ať kontrola dobře dopadne.

Parkování doma je jasný, ráno začínám v Protivíně na náměstí, večer tam zase končím, má to od baráku 300 metrů 😆. Ale je tady výhoda a to ta, že tady mám místo a fakt to může stát před domem. Taky hlavně proto jsem do té linky šel, když se tady udělalo místo. Po světě jsem se nalítal dost a na dálkových linkách taky. To vůbec nemluvím o letech podnikání v dopravě...  Teď si užívám klidu domova a v klídku tu linku odkroužím🙂.  Asi bych to už chtěl dokroužit do důchodu. Zrovna dneska jsem to počítal.. bus má najeto necelých 30 tis km, až tam bude tak 350 tis, tak pa pa a jdu 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Lihous buď rád, že jsi nejel včera, když byla jedenáctka odpoledne zavřená od Žamberka po Rybnou nad Zdobnicí, kdy se na konci Helvíkovic čelně srazila motorka a osobák. :( To by tě jedna z tvých navigací povodila. :D Odkláněli to v Žamberku u muzea na Ústí a potom přes Sopotnici zpátky do Vamberka. Místní samozřejmě využívali místní zkratky. :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr 3008 díky.

No hele MB jsem nikdy pod zadkem neměl teda jako bus. Chvilku jsem vodil Atego ale tak NA a BUS je rozdíl. Jinak je fakt že když jsem u DP chvilku vodil Croswaye tak to bylo taky takový nebylo kam si co dát atak a to jsem jezdil auto který měli v socialistický péči takový hračičkové tak tam měli dodělaný různý poličky a některý tlačítka měli předělaný funkce atd. Je fakt že ty čistě městský káry nejsou v tomhle ohledu myslím ergonomie a pohodlí pro šoféra žádnej výkřik moderny i když třeba sedačka v těch posledních SORkách je špičková a docela se hrozím dob kdy ty sedačky začnou odcházet a ty šetřílkové tam budou cpát nějaký levný náhrady teď tam jsou ISRI a snad kromě odsávání prdů a masážování maj všechno, přestavovací sedák, v opěradle jsou tři vzduchem foukací polštáře samo obě područky dost dobře nastavovací vejška sedadla což je hlavně pro nás krátkonohý a břichatý důležitý. Hlavně ale mi na kartu nejezdíme mi jezdíme na jízdní řád jak je v rámci dopravy po městě jak je to že do 50 km od základny nemusí být karta v tachografu a přestávky se počítají podle JŘ. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008
před 10 minutami, Vena garážmistr napsal:

teď tam jsou ISRI

já ji tady mám taky, dávají je teď do všech novejch busů. Je to super sedačka, jen ty područky.. když mám sklopené překáží mi při točení volantem. Dávám si je tedy jen na hlavní silnici do Písku, nebo vůbec.  Při stavbě těch busů je vidět, že si s tím konstruktéři moc hlavu nelámou. Asi nikoho nenapadne, že řidič je v tom celý den a má sebou taky tašku, svačinu.. atd, nějaké věci tam taky potřebuješ mít. To už se dneska taky nenosí. Jo, to stará Karoska v zájezdovém provedení, to bylo jiný kafe.. tv, video, kávovar, lednice, všude záclony.. to byla paráda. Zátáhl jsi závěsy a už mohl být piknik.. 😆  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ když jsem v Čsad vodil  734 tak sice volant nešel nastavit sedačka jak elektrický křeslo o skříňku pod kasou občas rozbitý klouby když člověk blbě chytnul šaltpáku od šaltpáky odřený gatě protože v tej dýlce táhel byly takový vůle že jsi si musel kolikrát i odsednout aby jsi za tou šaltpákou došáhnul a nejlíp se podřazovalo když se auto rozvlnilo na železničním přejezdu a těch kilometrů co se najezdilo na mazáckou šestku. Ale mělo to svoji romantiku na palubku před sebou jsi hodil kasírku telefon nahoru na kapličku desky s notama na okně jsem měl pověšenou truhličku, od náporáku protaženou gumovou hadici aby v zimě bylo teplo na nohy. A hlavně ta traverza místo nárazníku s těma gumovejma kramflekema co jsme se přes ně roztlačovali když to nechtělo chytnout. Jednou jsem na tom kramfleku přivezl hrnek ze Špindlu až na Čerňák a ani jsem z něj lžičku neztratil jen ten čaj sem vybryndal. A jak se s ní dalo driftovat Pak jsem měl chvilku " devítku " s půlkama a pak jsem šel kvůli penězům zpátky na náklad a odtamtud k DP no a u DP jsem vlastně poprvé okusil automat ve velkém autě. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulej týden jsme se pustili do léčení povrchové :D koroze mojí Omči , jelikož jsem se rozhodl , že si ji ještě chvíli nechám . I když na ní bude práce jak na kostele , tak jsem byl překvapen , že vnitřek prahu s výztuhama je zdravej ( aspoň levá strana , na pravou dojde asi příští týden ) lemy už jsou trochu horší .

20210901_111720_HDR.jpg

20210901_144130.jpg

20210901_144134_HDR.jpg

20210901_144151_HDR.jpg

20210901_144213_HDR.jpg

20210908_100654_HDR.jpg

20210908_100658_HDR.jpg

20210908_100705_HDR.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...