Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

JJ upřímně lituju lidi který maj teď rozestavěný barák platí to hypotékou a tu měli řekněme s drobnou rezervou jako asi by mi současná situace přivodila dost bezesných nocí.  Ale ještě hůř jsou na tom ti kdo by chtěli začít stavět teď známá už od nového roku shání stavební firmu které by svěřila realizaci a malé firmy jí rovnou říkají že letos dodělávají resty a nové stavby nezačínají protože je taková džungle s materiálem a i s lidma že raději si utáhnou řemeny a letošek ještě zkusí přečkat bez nějakých velkých akcí. Střední firmy jsou na tom trochu lépe ale ty " zneužívají " situace a berou projekty kde je nějaká " výhoda"  mají to blízko buď k rozdělané stavbě nebo základně nebo je to zajímavé a dá se to využít k chlubení se atd. No a velké firmě to zadávat nechce.  Jako vím že všichni vyhrožovali jaká bude nezaměstnanost až se začneme lízat z Covidu ale zatím to vypadá pořád obráceně nejsou lidi nikde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr Trosku to nechapu na jedne strane radeji nedelaji coz se nedivim ale na druhe strane nezavadim o remeslnika malo fa na drobne opravy na baraku dvorku - jejich odpoved je "mame toho hrozne moc"
Pritom oprava fasady je presne to co potrebuje vedouci pokud se neco o tyden zpozdi a on ted hned nema praci pro partu - proste je to cele zvlastni.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, Sawoy napsal:

A co se tu kua WTF děje že není matroš?

Čína vše vysává a velebnost jim jde na ruku. 

A jinak kazdej je studovanej, dve vysoky skoly, a rukama nikdo delat nechce. 

Ja kdyz sháněl loni firmu, tak byl problém. A když uz,tak si za to rekli nesmysl. Delam to tedy sam...pomalu, ale zatim to jde...blbý je materiál,  i blba sdk deska je problém. Vsechno z kovu je problém...izolace jsou problem...a co mi rikal sef co mu odneslo tornado kus domu tak i granulat na okna je problem. 

 

Ale to je všechno co tu soudruzi rozkradli, zlikvidovali a zbytek prodali. 

 

 

Upraveno uživatelem Fruktis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Lihous hele teď jsem navázal spolupráci se stavební firmou měl bych se jim starat o auta mají cca 10 dodávek a cca 8 osobáků. A jak jsem se bavil s tím šéfem tak nemá dost lidí protože spousta Ukrajinců a Slováků atd. se bojí teď v Covidu vyjet ven ze země aby nezůstali někde na ubytovně zadřený na x týdnů když by se to zase rozjelo a taky mi říkal že tu péči o auta bude muset držet zkrátka protože kvůli tomu že má cca poloviční stav lidí tak jedou v jakémsi úsporném režimu a proto taky oslovil mě jako dílnu mimo Prahu protože jsem levnější navíc vedle ve vsi mají stavbu takže to řešíme tak že mi ráno ten který vozí lidi na stavbu hodí auto který potřebuje na dílnu před barák já udělám co je potřeba když to stihnu přes den dobře když ne tak musím dělat tak aby to auto mohlo večer zase odvézt lidi ze stavby a ráno se vrátí na dodělání jako je to složitější ale je to práce tak na 6-8 dní v měsíci což se počítá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že nejsou lidi vím proč, to máš víceméně pravdu, že tady kapitáni průmyslu, lodivodi kapitálu a inženýři lidských duší vtloukli většině populace že nemít maturitu = být méněcennější, ale materiál? Soudruhy bych do toho netahal, už přes třicet let se kradou jen prachy a zakázky, soudruh nesoudruh, ale chybí to najednou a teď. Já teda nevím odkud se co dováží, ale čím dál víc mi to přijde jako kdyby se nám někdo rozhodl předvést co nás budou stát ty kecy o samoděržaví v Rusku a o lidských právech v Číně, tchajwanec apod. Nebo to snad někdo skupuje na spekulace? To asi těžko v těch objemech ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale tohle ja naprosto chapu kazdy chce nejak prezit ale na druhe strane ja poberu ze oprava fasady bude draz nez kdyz prijede parta a nahodi novostavbu.
Stejne tak oprava na dvore pred casem za cca 2m2 zamkove dlazby to byla "raketa" ale na te dlazbe neni videt kde se opravovala a ze to delal kluk opaleny me je a bude jedno.

Ale i tak proste nejsou a zajem neni ....

A za sebe naprosto verejne co neumim to proste nedelam - tak ze jen "vytrvale" cekam ;)

A neco pro odlehceni - copak je na te fotce spatne?

Screenshot_20210723-114130_Photos~3[1].jpg

Upraveno uživatelem Lihous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, Péťa napsal:

Dopravce hází balík přes bránu :D

Tý jo to musela bejt pecka, rozebralo to kus zámkovky při dopadu ... 

A to ostatní: je to marný, je to marný, je to marný ...

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Péťa napsal:

To já bych tahal elektriku, ale nemám materiál 😮

2021-07-27 16.17.37.jpg

2021-07-27 16.20.39.jpg

Pěkná práce👍, vyfot to jak to vypadá celé i s domem😉 co že děláš carport, když máš velkou 2garaz? Auta jsi parkoval doteď tam ne? Jaký je rozměr? 

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   2 registrovaní uživatelé

×
×
  • Vytvořit...