Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Tak na včera noční úplně pohodička, včera přes den nějaké vyřizování nějaké restíky okolo domu. A večer na noční v předtuše že noc bude vášnivá jsem se uklidil do odpočívárny po půl osmé někdy kolem půl jedné budíček a výjezd. Protože minulé sněžení došlo k několika karambolům v rámci celé firmy i našeho střediska tak došel přípis že se nesmí nakládat " čepice " a že smíme nakládat jen po rošty což jsou na vrchu korby rošty z kari sítě aby když se nakládá tak se nenaložila cihla nebo nějaký velký kus zkamenělé sole. Na můj okruh jsme měli vyzkoušeno že když se dá rovná korba a na to se přiloží 3 lžíce na " čepici" tak že to dokážu objet celé a nemusím se vracet nakládat. No takže dnes výjezd s malou fůrkou a za hodinku jsem se vracel protože jsem měl prázdnou korbu. Takže od 1 kdy jsem vyrazil ze dvora poprvé do 5,15 kdy jsem se vrátil na střídání jsem obrazil cca 120 km s jedním naložením z toho bylo asi 90 km  pluh + posyp, 11 km úplně jalovejch a zbytek byl pluh nebo samotný posyp. A dnes je ten velký den kdy bude u našich instalováno TČ dnes by měli být topenáři a zítra elektrikáři a oživení systému.  Já mám volno dnes a zítra ve čtvrtek jdu na ranní. 

Jo  a taky se mi podařilo v minulých dnech překonat na 807 hranici 200 000 km

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 2. 2021 at 18:41, ozzy56 napsal:

předem se omlouvám--vím, už jsem otravný jak sobotní šichta, ale dnes je to rovných 14. dní co jsem měl mít balík doma a zatím nic 🙈😂,  ovšem jako rodilý optimista stále věřím, že se jedná o mimořádný případ, který Pošta nepamatuje od svého založení

Včera v 10:30 objednáno na Mironetu zboží (aku flexa DeWalt), Odpoledne předáno Poště do přepravy a před chvílí telefon od řidiče, že bude za minutu u mě. V 9:40 byl balík doručen do ruky (mě). U nás to s Českou poštou jde, špatnou zkušenost mám tak maximálně s jedním balíkem z 50ti, který doručí pozdě.

https://www.postaonline.cz/cs/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=DR1843664405C

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nás ústav se vám .... za nouzový stav, ke kterému .... jednou .... šestkrát .... ???krát za rok ....dva roky ... pětiletku ...😂🤭

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 2. 2021 at 17:31, radim.1008 napsal:

Teda ještě původní baterka. Je v tom AGM, která měla minulý týden jen 11V.

No to já každé ráno smeknu klobouk , vyšvihnu pukrle u kapoty a pak teprve otevřu auto. Každý všední den 6 km tam, 9 hodin stání a 6 km zpět. Ráno na displeji stav v autozásuvce cca 11,8 V a takto již několik let . No před těmi 9 lety měla ráno asi více. Nicméně zatím jsem po každé nastartoval.  Vlastně kecám - už asi 2x jsem musel použít kabely a paradoxně to nebylo v zimě . . .  Ale pořád je ta Bannerka zlatá , myslím, že Varta by to už dávno vzdala .

Určitě by zatleskala konektorama , kdybych jí nabil. Ale v téhle zimě mi dřív zmrznou ruce než ji vydoluji . . .  😧      A to už to umím zvládnout za 5 minut  🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tak před hodinou bylo našim předáno TČ.  Pro mě je to úleva protože jsem s tím měl dost starostí a práce to všechno připravit a vyřídit. Jediné co mi kalí radost je že zítra od 8 do 13 je plánovaná odstávka elektriky takže ten rozběh nebude takový jako by mohl být protože to co se dnes nahřeje tak zítra přes tu odstávku zase vychladne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozvoz materiálů po školách, o kterém bylo jiné vlákno, dnes zdárně dokončen. Ráno jsem z Havířova zajel do Českého Těšína a odtud do zcela nesmyslně umístěného Jeseníka - celou cestu se střídal nepříjemný chcavec s těžkým mokrým sněžením, jehož výsledek zůstával ležet na silnici a tvořil na ní klouzavou břečku. Cestou z Jeseníka domů jsem se cestou na Ramzovou i modlil, ale DAL JSEM TO (byl jsem vítěz !!!!). Z Ramzové dolů to bylo taky pro odvážné, páč někteří řidiči hrabali a jiní se je snažili objet, že proti nim kloužu v Transitu je moc nevzrušovalo. Od Králík na Pastviny už jen "mokrá" pohoda, přesto jsem zaznamenal dvě Octávky mimo silnici - jedna si hezky ustlala asi 3m pod silnicí u Králík, druhá ležela na boku v Žamberku u koupaliště (tipuju že možná z rána).
Jsem rád, že to mám za sebou

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Hafity napsal:

@Vena garážmistr : předpokládám, že si postřehy z provozu TČ nenecháš pro sebe.... Určitě to bude zajímat víc lidí.... :super

Tak jako samo že nenechám ale běží to zatím pár hodin takže na nějaké hodnocení a postřehy je brzo.  Ale co vím jistě tak tu firmu která to realizovala bych dost klidně mohl doporučit. Od obchoďáka který celou realizaci začal přes koordinátorku na centrále té firmy po montážníky který to ve výsledku všechno montovali. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ten proces ve zkratce? Z nějakých podkladů spočítají tepelnou ztrátu domu, stanoví potřebný výkon TČ, zvolí příslušný model, místo a způsob instalace a připojení na stávající okruh, vyřídí dotaci a namontujou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 43 minutami, Medvěd napsal:

Radim. 1008 - já jel cca v poledne z Jeseníka, tzn. v Žamberku jsem mohl být kolem 13,30. Předpokládám, že to bys jako pracující stejně nebyl doma. 

To jsem nebyl, ale šel bych ti zamávat v práci. :D Jel jsi přímo okolo. ;) Vpravo před křižovatkou na Žamberk stála pod silnicí 306ka za plotem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve zkratce. Našim buchnul kotel takže se řešilo co místo něj a volba padla na TČ. Poptal jsem několik firem tahle byla svým způsobem nejrychlejší od poptávky řekněme do 24 hod. se ozvali který obchoďák to bude řešit a ten že se ozve ten se ozval zase asi do 24 hod. s tím že v kalendáři má volno na první schůzku za x dní. Přijel podíval se na stávající kotel podíval se na to jaký je stávající topný systém a řekl teda jestli to jak jsme si to vymysleli dokážou udělat během asi třech nebo čtyř dní  přišel návrh řešení a předběžný rozpočet a zároveň i požadavky na přípravu. Po odsouhlasení poslali návrh smlouvy a konečný rozpočet po odsouhlasení byl asi za dva dny na světě termín realizace.  Dá se říct že někdy na Mikuláše havaroval stávající kotel a do vánoc bylo téměř všechno vyřízené. Zatímco ostatní firmy se taky dokázali ozvat ale rovnou že čas aby se přijeli podívat mají až po novém roce.   Dotaci jsme neřešili protože stávající kotel byl emisní třída 3 na které se dotace neposkytují. Ano asi by se dalo udělat nějaké opatření aby se to dalo na dotaci navlíknout ale našim se do dotace po zkušenostech mých a strýcových moc jít nechtělo takže se to neřešilo. Takže nejvíc co nás brzdilo byli volné termíny u topenáře a elektrikáře který jsem musel oslovit kvůli těm přípravným pracem. Protože firma by byla schopná to vše dodat na klíč od A do Z ale ten obchoďák rovnou řekl že ty přípravné práce mají cenově " přestřelené " aby si tu přípravu lidi zajistili z " místních " zdrojů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

×
×
  • Vytvořit...