Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

@Péťa Ja byl v Jesteticich letalo se se na dohled cca 400-600m a stale byl na primo videt .... On s tim prenosem mel a ma Yuneec problem a az rada H520 to vic resila
Proto jsem kupoval dalsiho ma uz novou zakladni desku a skutecne je na ovladani lepsi prijemnejsi nez prvni rada H480

Prirovnani me napada klasicke snekove rizeni a dnes uz top s posilovacem hrebenove.
Okolo vrtulek taky by slo psat neskutecnych postrehu.
Ale to se musi zkusit v realu jinak je to nepochopitelne - taky jsem tomu neveril.

Ted uvazujeme o pultu s kriz.zavesem a nejakou rekneme 60cm obrazovku - mame v dalce 7´´ ale je to malo a bryle jsou v jednom k prdu :(
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě dřív umrzly ruce na ovladači, než došla baterka :D A to lítali i moji kluci a ti jsou pomalejší ;) Ve vzduchu byl dron 12 minut a vypínali jsme ho při 51% baterky, takže vliv teploty prakticky nulový :D Ono to je i tím, že se ta baterka pěkně zahřívá.

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplním jeden zásadní detail k mé páteční akci (jak jsem vezl souseda na vakcínu). 
Už ve čtvrtek mi volala jeho manželka, že by soused měl být v pátek ve 14 hodin u své praktické lékařky. Když jsem v pátek ráno pustil rádio a poslouchal, jaké problémy mají lidé s registrací v systému, volal jsem sousedce, zda je to v jejich případě fakt tutová informace, abychom nejeli k lékařce zbytečně. O hodinu později jsem se dozvěděl, že vše platí a vakcinace opravdu v těch 14 hodin proběhla. V autě jsem se dozvěděl (a večer ve zprávách mi to náš starosta i potvrdil), že p. Čižinský očekával, že oficiální registrace může mít problémy a tak sehnal pro všechny seniory 80+ vakcíny z Bulovky, rozdistribuoval je mezi praktické lékaře a Ti sami seniory obvolali a dohodli se s nimi na termínu.

Jak pana starostu nemám moc rád, tak za tohle mu patří dle mého velký hlubokosklon a já mu pomyslně tleskám.

Jinak jsme v sobotu s Pavlem zašli na Jungmannovo náměstí, kde dopobručuju navštívit přehlednou výstavu o televizní krizi z přelomu milenia (je to dobře zpracované a domnívám se, že oživit si co se tehdy dělo, proč se občas místo vysílání objevila jen obrazovka s textovým prohlášením, proč někteří spali na Kavkách, co to byla Bobovize a proč tisíce lidí po celé republice vyrazili do ulic, určitě neuškodí)

Včera jsme si dali asi 10 km výlet přípražskou zasněženou přírodou a ač tu klouzalo jak čert, přesto jsme si cestu krásně užili (https://www.stezky.info/naucnestezky/ns-roztocky-tiche.htm )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, Fruktis napsal:

Esp funguje celkem dobre...😁 ale budu si muset dat do auta pytlik s piskem...😁

 

v takových chvílích je naopak lepší vypnout esp..... alespoň dle mých zkušeností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ráno před 7 budíček jeden ze zákazníků že nemůže nastartovat jestli bych ho přijel nastartovat tak jsem si natáhnul montérky vyjel 807 z garáže a jel jsem bez problémů jsem po připojení kabelů to auto nastartoval jen jsem spakoval kabely tak volala zákaznice ten samý problém tak jsem popojel na druhou " záchrannou misi " tam to bylo trochu horší protože auto stálo od čtvrtka takže baterka byla hodně slabá ale stačilo asi pět minut propojený a taky se to roztočilo no a pak jsem se vrátil domů nasnídal jsem se a šel jsem k našim vytvořit " cestu" pro elektrikáře který přijde v pátek tvořit přípravu na zapojení tepelného čerpadla. Navečer ještě musím zajet do praglu do hornbachu koupit nějaký drobnosti a pak se budu psychicky  připravovat na dvě denní a dvě noční služby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 12 hodinami, Vena garážmistr napsal:

Tak ráno před 7 budíček jeden ze zákazníků že nemůže nastartovat jestli bych ho přijel nastartovat tak jsem si natáhnul montérky vyjel 807 z garáže a jel jsem.

Jako Veno klobouk dolů za ten přístup. Žádného takového mechoše neznám. Všichni mají ráno vypnutý mobil, každý pohoda do té osmé ranní a nikdo ať je neotravuje. Já když něco potřebuji po mechanikovi tak mi řekne že to ne, že to má oběd, že později atd. Takže respekt :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle startovat jsem taky jednou jel.... Pán byl důchodce a stálý zákazník.... Startovací auto bylo Daihatsu Cuore s takovou tou pidi baterčičkou, kdoví, jak starou.... Ale dokázalo v zimě nastartovat P205 diesel.... Moc jsem tomu nedával naději, takže jsem docela čuměl, že to šlo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem jel startovat včera švagrovu 307 RHR, ale úplně bez šance, startér netočil vůbec, tak po prohledání fóra jsem dneska vyměnil pojistku F8 a zatím dobré. Myslím si, že to bylo tím, že startuje bez spojky, tak to v tom včerejším mrazu nedalo.

 

Ještě jsem dneska vyndal ze schránky  novou členskou kartičku,:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono je to s tím servisováním těžké--kdo jednou provozoval malou opravnu v baráku, tak ví své :), ze začátku děláte nemožné, abyste měli nějaký okruh svých zákazníků, kteří vás budou živit, ale postupně ten počet narůstá, protože ti stálí nabalují svoje děti a známé..., nakonec si připadáte jako telefonista s úvazkem 24 hodin denně, protože někteří neváhají zavolat o půlnoci kvůli chujovině..., takže tomu musíte dát nějaký řád, jinak vám hrozí nervová sebedestrukce, o rapidním zhoršení vztahů s manželkou a sousedy a úřady nemluvě  :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@ozzy56  To máš pravdu samozřejmě. Řád to mít musí jinak tě lidi sežerou, protože někteří zákazníci jsou hovada. Člověk by měl ale mít v sobě to, že když už nějakého zákazníka zná, ví že je v pohodě, nezneužívá ochoty apod, tak někdy ty hodinky neřeší a pomůže třeba i o víkendu když je problém. Myslím vážný problém což se někdy stane. Ne, že potřebuji doplnit ostřikovač. To je prostě úděl podnikání, že někdy nemáš pevnou pracovní dobu. Já to moc dobře znám. Samozřejmě když je někdo otravný idiot tak ať se jde klouzat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle řeším apkou v mobilu: veřejné pracovní číslo od 9 do 15 nebo 17 hodin. Mimo tuto dobu je skupina VIP kontaktů (rodina, přátelé, dobří kamarádi a známí, důležití zákazníci - celkem 30-40 položek?) přesměrována na soukromé, ostatní si musí počkat do druhého dne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, HanysR napsal:

Jako Veno klobouk dolů za ten přístup. Žádného takového mechoše neznám. Všichni mají ráno vypnutý mobil, každý pohoda do té osmé ranní a nikdo ať je neotravuje. Já když něco potřebuji po mechanikovi tak mi řekne že to ne, že to má oběd, že později atd. Takže respekt :super

Hele výš jak jsou zákazníci a Zákazníci on tenhle je takovej hodně svůj dokáže být dost urputnej když něco chce ale na druhou stranu když něco od něj potřebuju já tak s tím taky nemá problém navíc je to jeden z mála firemních zákazníků a z jeho rodiny servisuju tři auta jemu sanitku manželce octávku a dceři fabii.  Jinak mám každý den dvě časová okna kdy telefon nezvedám vůbec nebo jen když jsme domluveni s volajícím že se má ozvat. (11,50 - 12,20 a 18,20 - 19,30).  K tomu přístupu hele mám malou dílnu někdo tvrdí že má dostatečný rozsah služeb někdo tvrdí že malý já si myslím že je to tak akorát zákazníků mám méně než bych chtěl ale i tak si dovoluji jakousi selekci a jen některý zákazník dostane" povolení" volat 24/7 protože když bych to nabídl každému tak by to bylo jak píše @ozzy56 mohl bych si nechat implantovat telefon do hlavy. Na druhou stranu vím moc dobře že takových dílniček a mechošů je v okolí dost takže musím svým způsobem nabízet něco navíc a protože vím že většina z nich dělá až od 9 tak já začínám ordinovat v 8 ale pokud je potřeba tak nemám problém s tím jít do ordinace v 6 nebo i v 5 . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...