Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Tak mám kamaráda co od nás z firmy utekl,právě že k  sus, jelikož moc šikovný, umí vyvařit  shnilou káru, postaví se doma k soustruhu, perfektně lakuje, ale do mých laminátů se mu nechce, na dílně teď jak mi říkál kámoš co tam šéfuje naprosto bezproblémový kluk. A teď k tomu kamarádovi, jezdí i s pluhy, sypace, léto seká příkopy, služby atd a je naprosto spokojený, když s ním mluvím vysmátý za ty kačky. @Vena garážmistrto u vás zdaleka nemáte toho sněhu tolik co tady a u nás je zase o dost méně když jedu do práce na Paku. 

🤔

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Milan+No já si právě myslím že nato se tady u nás hřeší že ten sníh je tady pár dnů za sezónu a to ještě ne každou sezonu takže tak se k tomu staví kraj jako zadavatel i firma jako dodavatel ono je to všechno o penězích. Když je zakázka zadaná na nějakou cenu a vítěz ji dostane jen v případě že se dostane na tu cifru nebo ještě ideálněji dost pod tu poptávanou cenu tak se to někde musí projevit ale tak to že silnice ve Středních Čechách jsou celkově katastrofa tak to je známo každému kdo trochu jezdí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, FrantaCV napsal:

Sneseš trochu kritiky? Co na to Tvoje "drahá" polovička? Tohle bych dal tak snad na chodbu, ale do pokojů???

To víš že snesu,lustry už jsme měli za "zenitem"skoro 30 let a změnu to chtělo,takhle si to vymyslela moje polovička,a mimochodem, svítí to nádherně jako by zářivka,v kuchyni je menší je to relativně malá místnost svítivost má 1400lm a ty druhý dvě jsou větší a svítivost 2450 lm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Jasně, že každá práce má něco.. nakonec všichni jsme si to vybrali tak nějak dobrovolně.  Jak vypadají silnice, hlavně ty nižších tříd víme všichni, není to jen problém jednoho kraje. Problémem ale jsou stále nově vznikající centrální dispečinky a instituce, které si myslí jak výtečně všechno řídí (nejen u cestářů), ve skutečnosti tam sedí lidi, kteří neviděli silnici nebo dopravu jako takovou ani z rychlíku. Další neuvěřitelnost je jaká se leckde používá technika.. technické muzeum hadr.

To je i u těch autobusů, u nás na linkách jezdí normálně i dvacetileté kousky, to neudržíš ani na silnici. Hlavně, že je v tom moderní odbavovací systém a gps a k tomu taky nový úřad, který hlídá dodržování jízdního řádu apod. A když přijdu ve firmě na dílnu, tak si připadám jak v JZD před 40 lety..

Sypač u nás v okolí jezdí asi jeden, toho potkávám.. úsek má šílenej, to nemůže projet i kdyby se zbláznil, takže silnice II a III katastrofa. tak je s tím prostě třeba počítat a zbytečně se nerozčilovat. Je to prostě tak jak to je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím jen souhlasit, že současný době, ale hlavně od ,,převratu" je péče o ,,zimní" silnice čím dále žalostnější. Stále jen slyšíme, kolik co stojí, jak je drahý posypový materiál atd.. Přitom zimy jsou ,,teplejší", než byli dříve. To si přiznejme, že i sněhu bylo více i déle vydržel. Co si jako kluk i jako řidič pamatuji, tak dříve pomalu v každé vesnici, stál jeden sypací vůz. Dojížděl jsem do učení i do práce autobusem. Řidiči sypačů s nimi jezdili domů a odtud pak i vyjížděli do úseků, které měli, bylo-li to možné, v místě bydliště. K posypu se používala i škvára, písek i štěrk. Více se prohrnovalo a méně se solilo. Hlavně na vesnicích, jezdili traktory (nejen traktory) s pluhem z JZD. Pokud bylo potřeba, tak i ,,stahovali" děti do škol. To se dnešní době může jenom zdát, že by bylo prohrnuto i na vesnických silnici. Ale hlavní bylo, aby projel první autobus! Pamatuji, že i někdy u nás vyjela i armáda, která pomáhala silničářům. Dnes si musí pomoci každý sám. Jaká byla dříve technika, tak to asi ví a i poznal každý. Vše je jen a jen o lidech a penězích. Dříve bylo přednější prohrnutá silnice ... a řidiči byli ,,srdcaři". Jinak to nejde nazvat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Péťa napsal:

@Vena garážmistr Ano, řidič sypače / pluhu to nemá jednoduché. Ale koho z řidičů to zajímá? Chceme bezpečné a průjezdné cesty. Ty interní problémy si musí vyřešit firma. Stejné to je se všemi službami.

Ano Péťa máš pravdu že tyhle interní problémy nikoho nezajímají. Ale na druhou stranu pokud nejsou schopni řidiči ulehčit tu práci alespoň tím že když vidí proti  sypač aby mu uhnuli nebo i jen zpomalili aby bylo vyhnutí bezpečnější tak v tom případě jako sorry ale když budu na 2 km úseku při míjení se s protijedoucími osobáky zastavovat co 100 metrů protože oni jedou tak jak mi dlouho bude ten úsek trvat oproti tomu když mi protijedoucí uhnout přibrzdí aby jsme se bezpečně vyhnuli a já jel tak nějak třeba i jen těch 30 ale jel jsem pořád než když se budu každou chvilku rozjíždět.  Nebo dneska ráno jedu II/611 od Nehvizd na Prahu na zadku rozblikanej kříž aby mě nikdo nepředjížděl a dvě auta mě suverénně předjížděli. 

A když jsme u toho co chtějí řidiči tak by si taky měli přečíst jak je definována zimní údržba vozovek nepamatuju si to doslovně a nechce se mi to hledat ale je to nějak takhle : Úkolem zimní údržby je ZMÍRŇOVÁNÍ  následků atmosféricky jevů jako je spad sněhu tvorba náledí apod. 

@OK406 jasně máš pravdu že dřív to bylo jiné, ale taky to bylo o tom že každý kdo řídil auto tak si uvědomoval že to auto řídí a v dobách stodvacítek Wartburgů Trabantů apod. to ani jinak nešlo ale to dneska je to samej asistent rozjezdu asistent na držení v pruhu atd.  To že by v každé vesnici nebo skoro každé vesnici stál sypač to opravdu nepamatuju ale je fakt že dřív nebyl problém v tom že když bylo potřeba tak jezedáci poslali ven co mělo kola a bylo užitečný a takový věci jako kdo to zaplatí se řešili až když na to byl čas. A nebo se to udělalo že holt protože cestář nestíhal tak mu jezeďák pomohl a v létě zase pomohl cestář jezeďákovy. Jenže to bylo v dobách kdy všechno bylo všech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 29 minutami, OK406 napsal:

od ,,převratu" je péče o ,,zimní" silnice čím dále žalostnější.

@OK406 Sice na vesnici žiju jen 16 let, ale vím, že dřív (před "převratem") se tady běžně stávalo, že autobus nejel, protože se zastavil před mírným kopcem a dál řidič odmítl jet. Ten kopec byl opravdu nesjízdný. To se dnes nestane, silničáři tady projedou několikrát za noc.

 

@Vena garážmistr O té toleranci a chování lidí to hlavně je.

 

Třeba já pro sjízdnost dělám co můžu a těch 25m silnice, která mi vede podle pozemku, normálně v zimě vyhrnuji ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 50 minutami, Péťa napsal:

@OK406 Sice na vesnici žiju jen 16 let, ale vím, že dřív (před "převratem") se tady běžně stávalo, že autobus nejel, protože se zastavil před mírným kopcem a dál řidič odmítl jet. Ten kopec byl opravdu nesjízdný. To se dnes nestane, silničáři tady projedou několikrát za noc.

Asi jak kde 🙂 Tady u nás na Ostravsku, kde jel průmysl a šachty na 1000% by si to tehdy nikdo nedovolil. Ten by šel do kriminálu, že nedopravil chlapy na šachtu aby mohli plnit rekord. Autobusy jet musely i kdyby trakaře padaly, nastartováno celou noc atd. Takové že autobus nejel se stalo ale záleželo kde a jaký spoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Já jel s klukem na konci srpna aby věděl jak do školy, protože začal dojíždět. No a adrenalin jako hrom, normálně se mi to moc líbilo :D Jel jsem po x letech. Lepší jak kolotoče :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Mercedes stojí před barákem, nově po opravě bufíku i parádně topí, Karosu si klidně můžem půjčit nebo ještě něco víc výživného. Platan je v lednici...

Jinak je to ale stejně jako s autama, ty starý Karosy vždycky všechno zachrání, to jezdí pořád.. Nový busy samá závada a Karosa vesele drandí dál..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

To je jak Tatra a spol no. Myslím samozřejmě 148, 815 atd 🙂 Ty nové auta se potento a stojí to, k 815 přijdeš po zimě, hodíš do ní baterky a na první šup to naskočí. Sice prvních deset minut nejde na metr vidět ale jedeš 🤣

Já bych bral i Ikarus 🤣 Kde jsou ty časy kdy jsem jezdil Čabajou denně. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...