Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

jsem se s vozikem otacel na malem prostoru, sem byl na sebe hrdej jak jsem to zvladnul 😂 a pak čumím kua co je to za deb ilní díru dole.

sem zapomněl že mám na té oji přídavné kolečko 🤦 a jeho páka se mi nesmazatelně vryla do spodku nárazníku 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, skypeja napsal:

 

.......... Vytipoval jsem si tady i takovou pěknou louku u lesa, kde bych si mohl trénovat, nikdo tam moc nechodí, je to za větrem, ale je to v růžku "ochranného pásma" letiště Kladno do výšky 300 m. Je tady teda i nějaké modelářské letiště (paradoxně bych řekl, že hned vedle toho letiště "velkého", ale.... 

Jestli myslíš ty dvě letiště vedle sebe na Velký Dobrý tak co vím tak tam modeláři lítali odjakživa když jsem byl malej kluk tak jsem na Velký Dobrý bydlel a pak jsem tam jezdil za prarodičema a fotrem teď už jsem tam nebyl asi dva roky. Tak nevím jestli to ještě funguje. Ale fotr tvrdil že za minulýho režimu bylo to letiště jako záložní pro vojáky a asi na tom něco bylo protože tam stál co pamatuju ZIL se skříňovou nástavbou a nějakejma anténama že tam mohli přistávat i stíhačky akorát že pro sportovní letadla by to bylo moc velký tak tom kusu nechávali lítal modeláře. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr jojo, myslím to na Velké Dobré... tak ono je asi nesmysl, abych vyletěl do větší výšky, kor když bych se učil, ale tak mě ty "povolenky" tak nějak vyplašily.

Samotné sportovní letiště je přepůlené silnicí na Velkou Dobrou, na horní půlce je čilý letecký provoz a na spodní půlce pod silnicí lidé létají s draky, křídly a občas tam vidím i nějakého modeláře. A pak je ještě přímo vedle letiště malý modelářský plácek.

@Klemoň díky za tip na letadélko, já původně myslel postavit něco takového, materiál za "pár korun" a jednoduchá stavba i případné opravy.

Ještě to promyslím a v klidu si přes svátky pročtu web ÚpCL, stejně teď díky práci a prckovi není čas na stavbu, natož pak na létání...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, skypeja napsal:

já původně myslel postavit něco takového

Pokud smím poradit , dát svůj názor , tak pro začátečníka není příďová noha zrovna to nejlepší .  Myslím že ostruha a pokleslý zadek je bezpečnější.  Mohl bych vyprávět , co jsem se natrápil s Mitchell / B-25 (a to i při startech) a kolikrát jsem musel řešit poškozenou příďovou nohu. Tedy je potřeba dodat, že veškeré lety jsou na trávě. Pokud máš asfalt / beton , tak je to jiná písnička a příďovka nevadí . . .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele modeláři, mám tu z pozůstalosti nějaký věci. V krabici jsou různý vrtule, kryty kabin, spousta všeljakejch páček, kloubků, hejbátek, kolečka, nějaký serva a co já vím co všechno ještě. 
Nevím jestrli to má nějakou cenu a klidně to daruju za odvoz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 12. 2020 at 17:48, Béďa napsal:

@Devilstorm306 měl GTi-6, pak ji koupil @žabipokud vím. Zlaté XSi měl @Stifler, ten ho rozstrelil a po nějaké době měl ještě zlaté GTi-6 na pavučinách. Nicméně zlaté XS si nepamatuju kdo by měl.

Béďa má skvělou paměť. Je to přesně tak, jak psal. Měl jsem zlaté XSi, to se rozřezalo a šlo do šrotu, zlatou GTi-6ku jsem v roce 2016 prodával jednomu mladíkovi v Chlumci nad Cidlinou. Podle ČKP je pro GTičko k dnešnímu dni platné povinné ručení, tak asi stále jezdí. Svého času, když jsem míval svá zlatá autíčka, tak jsem vždy někde potkával další jiné zlaté 306ky a to v třídvířku i pětidvířku. Dneska už jich bude jezdit asi naprosté minimum, ale evidentně se furt nějaké najdou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, kirkiz napsal:

Hele modeláři, mám tu z pozůstalosti nějaký věci.

Copak o to cca 50% věcí je určitě k použití !  Bohužel se pro mne cesta rovná nákladům na pořízení potřebného v místě bydliště.  Kdyby to ale byl někdo schopný posunout někam blíže (Kolín, Mělnik a pod.) HB už je přeci jen z dost z ruky :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Klemoň Když hezky poprosíš, tak se o vánocích může stát i zázrak :)

sakra já mám dneska ale milou a příjemnou náladu :D 

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Scratch    No že bych se dneska stavil s vánočním balíčkem magazínů ???  (když jsi na chalupě) :papa

Hlavně mne dnes nikdo nerozhodí - asijský bratr mi stihnul pod stromeček dodat spojovací tyč řízení :potlesk   Tak že kdyby mi nějaký kamarád zpiťar nevytáhnul Diplomatico , nemusel bych teď otvírat Legendario z Kuby 🙃

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmmm, legendario :D 

jsem v HoPo :)

@kirkiz jestli nespechas, tak bych to ja nebo moje mila kolegyne z prace vyzvedla? Ma v HB rodice, tak mozna je pojede navstivit, to je prvni varianta a ta druha je, ze mozna pojedu do savencie v pribyslavi po novem roce....., bylo by to ok?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...