Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

No nevím. Kámošovy expirovala STK někdy na začátku května. A jel tam asi tři dny po expiraci a technik mu tvrdil že se nic neděje že protože byl vyhlášený ten nouzový stav tak ještě dva měsíce po ukončení toho stavu pokud došlo k expiraci v rámci toho stavu se na to vůbec nebere zřetel stejně tak jako s propadlejma dokladama. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeptali jsme se Hany Rubášové, tiskové mluvčí policejního prezidia na to, jak bude policie postupovat v případě, že na silnici zastaví vozidlo s propadlou technickou. „Provozoven STK se vládní nařízení o přerušení provozu netýkají, ale máme informace, že některé raději zavřely. V případě, že řidiči propadla technická po vyhlášení nouzového stavu, doporučujeme mu, aby vyhledal ty provozovny, které fungují. Policisté budou k případným řidičům s propadlou technickou přistupovat benevolentně, v některých případech je možné je vyřešit i domluvou. Samozřejmě ale záleží na tom, jak dlouho má řidič technickou propadlou a v jakém celkovém stavu je auto. Posuzovat se to bude případ od případu,“ uvedla Rubášová.

Zdroj: www.autosalon.tv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem právě četl, že propadlé doklady nevadí (pokud expirovali během nouze), ale technická musí být OK. A navíc nemám povahu se s nima dohadovat nebo smlouvat, tak jsem odkývnul to pětikilo. Ale spíše mě s..e, že u všech lhůt (ať doklady nebo technicka ) se bazíruje na přesném dni, osobně si myslím, že by stačil daný měsíc.

 

@kirkiz auto právě vůbec neprohlíželi. Dokonce jsem ani nefoukal. Prostě se podívali do systému a bylo. Ukazovali mi to na telefonu, je tam i adresa poslední STK.

Upraveno uživatelem PaKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dyť to je v pořádku, máš propadlou technickou - vyřešili to pokutou. Nikde nikdo nedal generální pardon na propadlý STK.
Mohli i domluvou, ale je to jen na nich. Taky se mi tenhle systém rozdávání pokut podle ksichtu a vyhrožováním " můžu Vám dát až...." nelíbí.
Zachoval jsi se jako chlap - zaplatil, dojedeš na STK a je to vyřešeno. Notabene jsi věděl, že to máš propadlý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, že jsem to moc nevěděl. Není to úplně moje auto ( rodičovský stroj), tak jsem jenom věděl že končí v květnu. Musím spravit stahování okna u řidiče, což se zvrhne ve výměnu dveří a pak může na technickou. Ale vůbec jsem nevěděl, že mají tak detailní lustraci včetně data a místa STK. Ale ano, uznal jsem a zaplatil jsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím, jak by se technik tvářil, když přes okno většinou drží ten ovladač od brzdového testeru. Hlavně jde o to, že praskl držák skla, takže když zmáčkneš tlačítko, tak sjede mechanismus naprázdno a sklo po chvíli spadne volným pádem. Nahoru už jede normálně. Ale nechceme čekat, až se rozbije. U ostatních oken bych to neřešil, ale zrovna u řidiče...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 38 minutami, Scratch napsal:

tak stahovani okna zrovna udeleni technicke nebrani.......

Obávám se, že v tomhle nemáš pravdu. Naše školní Fóbie STK kvůli nestahujícím se předním okýnkům neprošla a když mi ve škodovce řekli, že oprava vyjde cca na 20 000,- Kč (páč to má dvě řídící jednotky a diagnostika nepozná která je v řiti), byl jsem rád, že se to na tu STK povedlo rozchodit. Teď mají Fóbii v užívání na detašovaném provozu, tak nevím, jestli to stahuje nebo ne, ale platit 20 táců za stahování okýnek - to by byla palba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pak je to pro mne uplna novinka, ze nefungujici sklo brani technickemu provozu vozidla..... podle mne ma byt pruhledne a neposkozene. O mechanismu stahovani se nikde nic nepise. Ale nejsem technik. Ale zajimavy detail. Ja bych se tam s nima asi hadal...

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak přijedu na STK se spadlým okénkem, ruku ležérně venku " tak jsem tady šéfe "  . . .   a nechám ho otevřené  :papa      Jak na ME, tak na STK ho potřebují mít otevřené , tedy tam kam jezdím já = TÜV Nord  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak jinde, ale u nás na STK kam jezdím, zkouší i okna. Je to funkční část auta, která má fungovat. Třeba v případě potřeby se rychle dostat ven z auta. Sousedce takhle před časem blafla u nás před barákem Fabie za jízdy. Auto vyzkratovalo baterku a dostala se s dcerou ven právě oknem. Dveře se zamkly. A je jedno jestli elektrický nebo klikatronic okýnko. U té Fabie byly naštěstí okna na kličku 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, PaKr napsal:

Před pár minutami jsem přispěl do státního rozpočtu. Za 14 dní prošlou STK 500. Bohužel se čekalo na výměnu LPG nádrže a já jsem měl dořešit ještě nějaké drobnosti, tak se to nestihlo. 

 

No co body jsem měl všechny, tak se nezblázním:)

To máš dobrý, protože normální sazba za prošlou TK je 2 - 4 tisíce a odvoz na podvalu, nesmíš pokračovat v jízdě.

A to co tady pišou o nouzovým stavu, proberte se, ten už skončil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, radim.1008 napsal:

Není nevhodný, na kliku nepotřebuješ baterku. U elektrického jo, to je pravda. Funkce je stejná, musí jít stáhnout. Řezák s kladívkem na okna má v autě málokdo. 

hlavne by se teda nemelo stat, ze se ti zamkne auto, ze, to je opravdu nevhodny priklad. Okno by melo jit i vykopnout zevnitr. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, peter23p napsal:

Bude ti to chodit postupně jak to budou dosklaďnovat nebo to dopošlou z jiného skladu, u Lidlu je tohle bohužel klasika jak se objednává víc věcí najednou. 

měsíc mi to posílají....a poslední balík ztratili..už na to vystavili dobropis...já si ted dvě židle a stul naložím do octu a počkám až si pro ně přijedou, mají na to týden aby přikvačili i s prachama, pak je čeká vysvětlování jinde....ale stačí se podívat na zboží.cz a firmu lidl...a tentokrát to kurevsky někdo posral...protože to je jedna stížnost za druhou na zahradní nábytek...hlavně že jim tam všem navyšovali prachy....a dle prodejny co byla u nás, tak ty hodný a schopný byli odejiti a místo toho tam natáhli nepříjemný a neschopný personál...tak to praktikují asi i ve skladech....šlendrián hroznej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...