Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

V 14. 10. 2019 at 20:05, Vena garážmistr napsal:

Tuším že pokud je přejezd nechráněný( bez závor) tak tam mají omezenou rychlost v souvislosti s rozhledovými poměry. Nějak tak to bylo psaný v nějaké brožuře do které jsem nakouknul. A na houkání se vztahuje něco podobného. 

 

No tak jsem o víkendu dokončil zase nějaké ty detaily na gumárně takže bych řekl že mi z velkých věcí uvnitř zbývá dodělat obklad ve vnitřku z OSB desek, instalace trvalého osvětlení a izolace dveří.  Zvenčí je to v podstatě hotové chybí oplechovat rohy a rozmyslet jestli a pokud jo tak jaký nainstalovat okap. Někdy v létě jsem si myslel že touhle dobou už poběží přezouvání skoro na plný plyn ale počasí v tom dělá pěknej bordel takže jsem využil hezkého počasí a trochu jsem máknul. 

Tak se pochlubit firem jak to vypadá 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 10. 2019 at 17:51, radim.1008 napsal:

No ty jsi jí dal. :D Jak často provádíš takový "prořez"? 

Vrbu zkracujeme každé dva roky. Za ty dva roky dorostou nejdelší větve až 9 metrů.

Jasany a škumpu ořezávám každý rok, modříny každé dva roky (cca 2-3 metry nové dřeviny).

Loni jsem "konečně" zlikvidoval břečťan, který se táhl po baráku, už bohužel zasahoval po střechu. Je to nikdy nekončící práce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem se dohadoval s vietnancema při podpisu rezervační smlouvy..místo podpisu na pět minut si usmysleli, že chtějí lepší podmínky...prodloužit dobu rezervace , lednici v kuchyni a ja vůl,  jsem na to málem přistoupil...podal jim prst, ale chtěli mi sežrat celou ruku...na zaver jeste chteli rozdelit kupni cenu na dve casti, aby mohli osulit stat na dani...to už bylo i na mé až moc a tak si nevyjednali nic....tři hodiny dohadování, aby dostali to co měli domluveno na začátku.. to že přišli pozdě.. a tlumočník ještě později už byla jen drobnost🤮

Asi neznaji porekadlo, kdo chce moc nemá nic...a už nikdy více s nimi nic mít nechci..

Tuhle trpkou zkušenost jsem pak radši spláchnul dvema kapitánama...😁

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře,  byly dva zájemci,  měli dát nabídku za kterou jsou ochotni byt koupit plus jak budou řešit financování. 

Sešli se dvě nabídky,  bohužel tihle dali vyšší, vyšší nabídce bylo přislíbeno možnost rezervace za daných podmínek, tj. Financování z vlastních prostředků, akceptace že tu budu bydlet cca do půlky dubna.

Všechno v pohodě. Souhlasíme. Dostali dopředu rezervační smlouvu k připomínkování...jediné co chtěli změnit byl datum, kdy bude rezervace platit. Ok dobře,  peníze potřebují vydolovat z matrace.

No a nastal dnešní den...a jak se říká nic není tak růžově to zacalo...přijdu k advokatovi včas, u vchodu je mijim...za 15 minut se uracili dorazit, s tím že ještě čekají na sestrenici co jim bude tlumočit dobře. V rámci obchodu počkáme...sestřenice dorazí se 45 minutový zpožděním...a začíná teda předložením smlouvy, aby si ji každý přečetl a podepsal. Už v tuhle chvíli operace na 15 minut je na hodině...a začínáme se smlouvanim..jako že z bezpečnostních důvodů nemají tolik peněz hotově...že teda vezmou hypotéku...zbystrim první divný dojem...rozdělíme kupní cenu na dvě části...za kuchyň v hodnotě 40 tis chtěli udělat smlouvu na 200000, aby ušetřili 8 tisíc na dani z nabití...divné že, ten kdo dva dny předtím tvrdil že má nekolik micu doma...a dále...byt bude jen se základním vybavením, tj kuchyňská linka, koupelna a záchod...a lednice tam zůstane taky? A pak teda že jako problem, že tam budu bydlet za poplatky..přitom to byla jasná podmínka hned od začátku prodeje...prostě moc a moc vymejsleni vykrutek a zabila to tím, že v den podpisu kupní smlouvy tu nebude, ze bysme kupující podepsali po termínu rezervace...Tak říkám že teda takhle ne...že buďto za původních podmínek nebo nic...Tak najednou všechno šlo...a podepsáno za deset minut...No a po podpisu...je my budeme platit za notarskou úschovu? Bod který tam celou dobu byl...naštěstí už smlouva podepsaná...

No a teď aby se člověk bál, že až si vykouzli svoje miliony v bance na účet, banka pojme podezření na praní špinavých peněz a peníze zablokuje...ostatně dle školení co jsem si náhodou dělal den předtím v práci ještě to ukázkový příklad...

Takže jako sorry...ale měli jste zájem za jasne daných podmínek, meli. Je .mi něco do toho, že si vás podá Financak? Není. Takže o cem to bylo? O tom že se na čtení smlouvy vysrali a ještě chtěli ojebavat...ostatně jejich 2 minutová prohlídka o tom taky svědčí...

A Ano vydělat jsem chtěl, ale nakonec si říkám ze ten rozdíl 120000 tisíc mezi druhou nabídkou asi stal za to si ušetřit tuhle trapnou komedii...představa že bych tohle udělal tomu, od nějž kupujeme dům, tak mi je z ni na blinkani a nemohl bych se podívat do zrcadla...

Když se na necem někdo s  někým domluví, má se to dodržet, ne pak vymýšlet cypoviny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Fruktis Ze me to pripomina nase obchodovani v CZ ...?
Zikam pisu a dnes uz i KRICIIIiim - narodni sport ustni dohoda jen neco ale pak uz jen vymyslet jak dal jeste "ojebat" ....

Jak jsem byl v laznich mel jsem dohodnutou "oudorovou" kamerku nerikam cena byla na hrane bez zaruky ale potreboval jsem ji na jiny "projekt"
byla asi 12km od nas tak proc ne ...
Dohodnuta cena 4tis samozrejme ze jsem nadhodil co sleva :D a ten mladej pan ktery sel z tanecnich zacal no no
povidam co 3800 ...? A on no a kdyby 3900??
Tak jsem mu dal 4tis zaplatil nejaky "dzus" sobe kafe potresl rukou a prohlasil - jsi slusny dohoda je dohoda a snaz se tuto myslenku nest dal !!

A za tim si stojim pokud se neco dohodne je to "zakon"  ...

A vim jsem nemozny dacan ze jeste starsi skoly  :myslim
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Hafity Jj ... Bauobibach něco ... nějaká akce cca 300 kus ... Natřený je to lazurou Baufix/Powerfix apod. Lidl. Když koukneš na první foto tak ten naproti je letošní a vpravo cca 8-10 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty starší asi hned ...  max. pár týdnů po koupi a ty letošní stály venku tak tři roky. Ono to nějakou impregnaci mělo, byly na tom takový zelený tečky. A ten domek byl vyschlej bez ničeho a natírám to Karbolineem extra 3v1 ... ale to je darda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...