Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Já jsem se dlouho smál těm co si auta opravovali někde  v koutě na parkovišti na sídlišti. Pak jsem se z jistých důvodů odstěhoval od našich do Neratovic a hle najednou jsem byl ve stejné pozici takže jsem na parkovišti zvládnul na feldě oboustrannou transplantaci předních blatníků, předních kotoučů a výměnu startéru. Olej jsem si domluvil na dílně v práci. Ale naštěstí tahle doba je za mnou. Ale už se nesměju lidem který to tak dělají protože vím co to je. Teď mám dá se říct že dobře vybavenou dílnu a své dva skorobrášky se kterýma se nebojíme téměř ničeho. A Standova současná přítulka tvrdí že nám koupí ty puntíkatý šátky jako nosil Ferda mravenec protože když  jsme spolu tak dokážeme prý zázraky na počkání a nemožné za dva dny ale to přehání.  Je fakt že já osobně všechno co umím znám  jen díky otčímovy (tatíkovi ) vlastní otec se na mě naštěstí v tomto směru nepodepsal vůbec za což jsem rád neboť on je takový ten podrž tu zeď já jdu pro peníze než spadne to o něm tvrdil děda a měl pravdu. 

A co jsem dělal odjezdil jsem ranní šichtu u DP. Pak jsem valil dom kde na mě měl čekat Standa který se seknul cestou takže jsem čekal já na něj a pak jsme jeli pro jeho " nový " povoz Seat Alhambra která zůstala stát tady u mě protože na to budu dělat nějaký drobnosti. Takže jsem ráno před 5 vypadnul z baráku a pořádně jsem se vrátil kolem 19. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Klemoň napsal:

No tak znovu - ono se to na sidlišti s auty jezdícími za zadkem dělá dost špatně  :blicismajlik  Ale jak říkám ono se to machruje, když jsou na to podmínky.

Tak znovu. To je takový problém sednout do auta a zajet k někomu, kdo to zázemí má? (mimo případů, kdy auto klekne neplánovaně)
Takhle to dělám běžně. Kamarád přijede s autem, vyměníme mu olej/filtry + případně poladíme něco navíc, pokecáme a za 2hod odjíždí ;) 
Stejně tak pak jedu někam já, když potřebuju něco, na co sám nestačím...

před 6 hodinami, Noves napsal:

A co se vše nakupovalo pro 508? Koukám že máme stejný intervali, loni jsme olej a filtry měnili stejně.

Jen olej a filtry. Stejně tak na 308. Já to budu dělat až někdy v létě (508 nenajela ještě ani 8tis od poslední výměny), ale na 307 se budou dělat komplet brzdy, tak jsem to koupil už vše teď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uprime u teto "nasi" znacky je potreba bud hodne dovednosti a nebo jak pisou "zaemi".
Ja to mam tak ze "kluci" na dilne jsou zlati dvorni mechanik s neuveritelnou trpelivosti pro me "vymysli" - pak to jde
Opacne na dvorecku jsem schopny tak max vymenit olej + vse okolo.

A vymena oleje u naseho tak plus minus 7 - 8tis a jde ven - kdo zna "vi" ze si to motor zaslouzi :)
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim ze ne reportaz teprve budu "koukat" ale osobni zkusenost prave s Teslou S jsou celkem dobre pravda zpracovani evropana nenadchne a kazda "forsaz" vycucne min 50 spis 80km na dojezdu ....
Ideal je rozumne teplo venku a nic nepouzivat jako je klima topeni radio ..... a jet konstantni rychlosti do cca 80/100km/h  pak to ma smysl jinak fajn hracka pro vyvolene - me zaujalo prave to zrychleni ktere je "navikove a ticho"
V rozumne rychlosti - samozrejme na Audi A8 to mit v komfortu nebude ale na to si ani Tesla nehraje.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pesi výlet do Farmparku... jako kdo vymyslel ze jsou na horách kopce?:aut cítím svaly o kterých jsem ani  nevěděl že je mám.. jinak farmpark nic moc...vlezny 70 za jednoho člověka...

A tak už raději doplnuju na kolonádě ionty jedním cernym pivem...:aut

A zjistil jsem že nemám rád rusaky...:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 33 minutami, pesastor napsal:

doplnuju tu  sledovanou cestu Teslou Model S z Prahy do Parize: v 16:20 je nede za nemeckejma hranicema, leje jak z konve, do auta mu tece strechou A TEN SILENEC TO ABSOLVUJE PODLE FOTEK TAK S 5-TI LETYM DITETEM👇

:xvulDal jsem si tu práci a přečetl jsem si ten článek. Nevím kde čteš, že mu tam teče střechou? Píše o 2 (slovy dvou) kapkách. To se mi při slejváku nebo myčce do auta kolem bezrámovek občas taky dostane.

Jo a nechápu proč o tom píšeš sem. :myslim Jako snažíš se popichovat, ale netahej svoji antipatii do každýho vlákna. Je to trapný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před chvilkou sem přijel byli jsme se podívat na jarní letecký den v Kejzlici 

Moc lidu dneska nebylo oproti jiným létům zpátky , a myslím,že to bylo diky tomu,že nebylo kde parkovat,protože majitel pozemku dal do vjezdu zakazovou značku,takže to asi dosti lidí odradilo ,pěšky je to pěknej kousek

Viděli jsme jen dvě letadylka letet, vrtulnika a jelikož mistama dosti foukal vítr tak nestartovali 

Zbaštili jsme tam s detickama 3.klobasky z grilu dvě limonády ,trochu prolezli parkoviště s letadlama a za 2 hodinky zpátky domů 

 

20190508_143504.jpg

20190508_171255.jpg

20190508_171557.jpg

20190508_171635.jpg

20190508_171802.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem dokončil akci umyvadlo. Trochu jsem okukoval tu Standovo Alhambru co mi stojí na dílně. A pak jsem tak nějak doplácal různejma dodělávkama k večeru. Večer jsem se rozhodnul že asi přestává mít smysl brát ohledy na to jestli je nebo není svátek příp. neděle a asi začnu provozovat všechny práce i ty hlučné. Již dlouho dá se říct od dob kdy mám postavený barák se snažím hlučné činnosti vykonávat buď v pracovní dny nebo v sobotu dopoledne když není zbytí tak v sobotu odpoledne. Dva roky zpět prodal svůj barák soused se kterým jsme se znali od školních let který tuto držel také a tak nějak jsme se toho snažili držet tady v tom konci vsi všichni jasně když nebylo zbití tak se něco dělalo i v neděli ale opravdu to nezbytné. Postupem času změnilo majitele vícero baráků tady v tom našem konci a tím začalo častější provozování hlučnějších činností takže jsem začal kousat že např. sekačky vrčí i v sobotu navečer ale vrchol je když ten který má barák hned vedle se celí den drbe na pr..li v garáži a tváří se u toho jak bohulibou činnost nedělá si před 19 hodinou vyndá traktůrek a začne se uspokojovat sekáním trávy která mimochodem v tom suchu roste způsobně že by stačilo sekat jednou za dva týdny možná i déle. Za ty dva roky co tu bydlí jsem mu několikrát důrazně vysvětloval že takhle ne většinou stačí když se jdu podívat přes plot a on mě vidí tak se uklidí ale druhý den je to znova. Ale včera vrčeli sekačky snad kolem dokola skoro celý den. Jako pochopím když někdo jezdí na barák jen na víkend tak že nemůže sekat v týdnu ale ku..a snad když je svátek a lidi chtějí mít klid tak by toho mohli nechat. A nejlíp je že člověk si večer sedne ke zprávám a má z toho prd protože ty ho..da v těch krámech nemají odrušené svíčky a začne kostičkovat televize. Vedle ve vsi na to kdysi udělali vyhlášku kde bylo jasně stanovené co je hlučné a kdy se to může vykonávat dost dlouho to fungovalo dnes asi tak po 10 letech se toho drží jen starousedlíci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těmi pracemi to je těžké. Já teda klid dodržuji (až na výjimky, když třeba týden prší, pak tráva uschne a hrozí další déšť). U nás naštěstí to docela jde, jsme na konci vesnice. Jenže nedávno tady jeden stavěl svépomocí barák a to se dá pochopit, že dělá, jak jen může. A teď taky soused prodal šílenou chalupu po rodičích a tu teď opět noví majitelé svépomocí rekonstruují. Takže je po klidu. Ale to se nedá nic dělat, taky jsem tady stavěl.

Víc mě štvou ty kouřící komíny v zimě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ pridavam se okolo nas mame vice mene taky klid ktery se snazim dodrzovat ale pak prijede nejaky venkovan z prahy a je po klidu :)
A kominy kdyz se pred lety vesele "plynofikovalo" byla zima dve naprosto TOP na aute kosek saze popelu dnes ..... plyn je drahy tepelna cerpadla predrazena
tak vetsina jede vesele na uhli a drevo tak ze s podvecerem se mnohdy v zime neda ani moc "dychat"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Připojím  se k Péťovi, pocházím z vesnice a tam se dělalo vždy když byla potřeba. Přez týden skoro do večera v práci takže se využila každá volná chvilka( jasné že v neděli ve 20h nejela zbiječka). Cirkulárky hvízdali pravidelně celý víkend atd. Od té doby co se začli na ves stěhovat náplavy z města, tak si začli stěžovat na hluk a že nemůžou odpočívat a spát do 11h. To trochu vadí mě. A s tím komínem souhlasím, mám 75 letou sousedku se starým kotlem. Aby nemusela často přikládat tak naloží a zavře vzduch:bojim. To se pak nedá ani vyvětrat 😕

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

×
×
  • Vytvořit...