Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

@ozzy56  ono je to hezke byt chvili - mesic, dva, pul roku doma! Ale najednou zjistis ze Ti chybi v sedm rano se sebrat a jit mezi lidi! Ja makal do svych osmasedesati. Ted mi je par dnu jednasedmdesat a aspon zadarmo chodim jednou za 14 dnu prednaset studentum na TU do Ziliny protipozarni bezpecnost:papa  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, pesastor napsal:

... chodim jednou za 14 dnu prednaset studentum na TU do Ziliny protipozarni bezpecnost:papa  

Tak to zdravím, pane kolego ....

... a čo také nové u Vás v SK v oboru?  Taky máte "zaručeně nehořlavý polystyren" na zateplování fasád jako u nás? 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sawoy  pane kolego, vzhledejm k tomu ze pulku profesniho zivota me zivila elektronicka protipozarni bezpecnost tak se tomu polystyrenu usmivam stejne jako Vy! To firma koupi od Polaku kamion certifikovaneho a proda na tyhle papiry deset kamioni obyc. Kdyz takhkle jezdim po SK i CR a vidim zateplovat, vezmu si pokazde kousek a s chuti se divam jak kraaasne hori!

Pak staci jako obvykle dole spatne zakolopi, komin je na svete a hasici hasej a hasej v dejchakach - on se pri horeni uvolnuje trosinku kyanid a hodne fosgen s digosgenem!

S pozdravem JArda 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 minutami, Péťa napsal:

@pesastor On je taky rozdíl mezi prací v montérkách a v obleku ;)

Ale jak začne zlobit zdraví, tak pak už to je jedno...

@Péťa Ono jsem za svuj zivot zazil oboji - Project Manager na velkych stavbach dorazi v obleku a pri kontrolnim dni jde do monterek a buzeruje Rumuny jak tu jeho profesi pekne k**vej.

 

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, ozzy56 napsal:

tak já byl naposledy v robotárně loni v dubnu, důchod sice ještě nemám, ale plácám to jak se dá :), vedení jsem právě oznámil, že se mi doma líbí a už se nevrátím, ani na žádné brigády, skoro 45 roků v montérkách u jediné firmy je myslím dost ;)

Plně tě chápu. Já od září doma, ale vrátit se budu muset. I když se mi doma líbí. Teprve 12,5roku v montérkách u jedné firmy. :D Nedokážu si představit být tam 45let. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, pesastor napsal:

Kdyz takhkle jezdim po SK i CR a vidim zateplovat, vezmu si pokazde kousek a s chuti se divam jak kraaasne hori!

Tak to my jsme dál (asi tím jak jsme geograficky blíž k Bruselu :blicismajlik )  - u nás "certifikovanej" do 12 m(!!) podle normy "nehoří". Takže já když vidím zateplovat tak se těch balíků (hlavně růžovejch) ptám jak vědí v jaký budou vejšce (jak jinak by se rozhodovaly kdy maj a kdy nemaj hořet, žejo ....). Pořád nic - všechny mlčej.

Tak hodně zdravíčka v tom důchodě. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

byl jsem furt v montérkách, ale dělal jsem postupně na dílně, pak parťák, pak odešel příjímací technik, tak jsem bez škol (jen vyučen) i bral zakázky, vyřizoval..., dělal jsem i pár let mistra na dílně a pak odešel na jiný provoz ve stejné firmě zase na dílnu do montérek, vlastně furt v montérkách, jen někdy ve fraku přes montérky :)

jinak se nenudím, přes zimu ve městě, přes sezonu na chatě, mám furt co dělat, v zimě vymýšlím, co zlepším v létě, taky mám zásadu dělat jen do důchodu, takže tu pracovní část života mám za sebou a fertig, žádné brigády atd. nebudou, nemám to zapotřebí ani finančně-šetřil jsem si na důchod (na dovolené na Bali to není, ale hlad mít nebudu :)), je to perfektní pocit, nemyslet co zítra v práci atd., ale scházíme se s klukama z dílny pravidelně na pár piv...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mi to líbí - užívat si život takovej jakej je a né brečet na Nově ve zprávách že nemám důchod jako Němci. Bylo by to fajn, ale nejni. A kdo k "užívání si" života nutně potřebuje Bali, toho je mi líto. Jedna z prvních věcí, který jsem pochopil na živnosti: zabezpečit slušně rodinu, to jo. Ale vydělávat peníze do tý míry, že mi nezbývá čas si je užít je na dvě věci .... vlastně na jednu. Říká se (s nadsázkou) že je lepší být zdravý a bohatý než chudý a nemocný. Trochu jsem si to poupravil: je lepší (a tak trochu unikum) umět žít spokojenej s tím co mám než nepokojenej z toho co všechno nemám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, Sawoy napsal:

umět žít spokojenej s tím co mám než nepokojenej z toho co všechno nemám

Vždycky když začínám mít pocit, že se nemám dobře a že bych se chtěl mít jako někdo jiný (bohatší)  v okolí , vzpomenu si na ty své známé co se mají hůř a zase mne to na delší čas přejde a je mi dobře :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@pesastorTak pro pobavení a udržení se v obraze odkazuji na vévévé.pelcfrantisek.cz (předseda TNK pro PBS za dob Reichela), zejména odkazy 8., 9., 11. a 12. na titulní straně jsou velmi výživné. Stojí za přečtení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem rozebral a úspěšně složil myčku abych zjistil odkud je malé silikonové těsnění s osazením které mi slavnostně podaly mé dvě dámy :D prej to se válelo v myčce. Už jsem jí skoro obracel vzhůru nohama a říkám co jste tam všechno daly ??? prej nic jen nádobí 🙄🙄 už jsem dělal fotodokumentaci že to zašlu k výrobci a hle :D otevřu linku a vidím speciální hrneček s dírou v uzávěru na brčko , vyndám brčko a zkusím těsnění cvaknout do dírky a ono pasuje :D následně mi byl podán druhý hrnek který obsahoval totéž těsnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jste to tady pánové nakousli tak děda vždycky tvrdil že není důležitý kolik budu v důchodu brát ale jak dlouho to budu brát. Před důchodem pracoval  jako skladník v JZD on teda pár roků přetáhnul v důchodu a pak ještě dlouho dokud mu to šlo občas chodil pomoct ale už ne do skladu ale na váhu ve žních nebo když byli jiné sklizňové práce.  

Jo dneska jsem odvezl staré autobaterky do sběrny, pak jsem pomohl tatíkovy něco kolem baráku a pak jsem konečně pověsil tu polici co vytvářím už od před vánoc. Zítra bude probíhat reorganizace skladovacích míst v garáži.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 1. 2019 at 23:23, Klemoň napsal:

To je nějakých 100 litrů - tipuji  :myslim       Ani mi akvárium nepřipomínej. Moje šedesátka si jede svým spokojeným žívotem a ta třístovka se pořád bouří. Když se nevztekaj ryby , tak to zabalí rostliny a já pořád nevím co se děje.

Pro šťouraly - vodu tam mám stejnou jako v té šedesátce - opravdu neběhám do Želivky pro jinou  :roker

To je jenom 54L . . . 60x30x30. . . pak mám menší 20L a v plánu je ještě jedno cca 240L ;)  . . . tohle je starší foto.Ta 54L je předělaná a na 20L se chystám.

20181209_125321.jpg

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

image.thumb.png.dd53ab1e7e89a3f6390aa1fdc7e4aac0.png

Naše rohovka 100l , akvárko je přibližně 5 let bez zásahu . Jedenkrát měsíčně vyčistím filtr a po dvou měsících doleju 2-4 l vody. Je tam 10 x neonka  2 x čichavec  3 x ancík , 1x sekavec , 1x beta samec 2x beta samice , 4 x blackmola , 4x paví oko , a asi 10 ks nevim :D jo a abych nezapoměl cca po 14 dnech vytrhám tu plovoucí řasu která pořád roste jak blázen

Upraveno uživatelem Davidak79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   2 registrovaní uživatelé

×
×
  • Vytvořit...