Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Koukal jsem na to taky ale pokud tam přijde skleněná zástěna bude riziko stříknutí vody minimální . Na tom ale nic nemění vyhláška.

Mě jednou kdysi elektrikář ( řevizák ) řekl : vyhláška chrání ale proudová ochrana taky :D V panelákové koupelně by sis v podstatě ani nerozsvítil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupelny v panelácích, to je kapitola sama pro sebe. "Fikané" řešení se našlo v umístění bezpečnostního štítku u zásuvky a rovněž v zákonem stanovené klauzuli, která stanoví, že normy jsou nezávazné. Nicméně, pokud dojde k nějakému maléru, tak se vše striktně řeší podle ustanovení příslušné normy. 

Kvalitní proudový chránič tzn. s vybavovacím proudem max. 15mA a časem vybavení do 3ms, tedy bez zpoždění (TYP AC)  by tento problém měl řešit. Otázkou je zda alespoň v okruhu rozvodu v koupelně má chránič nainstalovaný - stejně bych se to bál. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak v 9 jsem se exhumoval. Po vysilující noci. A teď si vezmu prášek a jdu si lehnout znova, naši tu mají Pepina na hlídání protože od pondělka kašlal a ve středu ségře řekli aby ho ve čtvrtek do školky nevodila. Samozřejmě že na mě naprskal a jsem chcíplej taky. Včera přijela ségra prská taky jedinej kdo zatím neprská je máti. Takže to tady vypadá jak v lazaretu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle jedu už od úterý. Jen včera jsem se zmátořil naporcovat kapra a kotlety a navečer vánočky - ty  dělám já protože pletu z osmi pramenů najednou. Ono se to pak v troubě nerozleze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ti nepřijde, tak to je. Žena tam pracuje zatímco já dělám doma a tudíž je jen jedna možnost to chytit.

A teď pánové z jiného soudku: tohle vystříhal, nalepil, ručně lupenkovkou  vyřezal a sestavil v rámci boje s počínajícím Parkinsonem můj tatík v 83 letech.

IMG_20181224_111040.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem s vypětím všech sil byl účasten na večeři a na rozbalování dárků. Hodně jsem se musel přemoct kvůli Pepčovy. Udělal jsem pár fotek trochu srandy a odebral jsem se zdechnout do houští.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No me se vcera povedlo neco co bych radeji vratil - napad byl poprat jedne osobe osobne - no doslo nakonec na SMS a pohadali jsme se fakt jako tydyti - nemusime se ale kdyz jsou ty vanoce - no zadarilo se to zazdit jeste vic nez to bylo....
Asi pockam na dalsi smskovani na dalsi rok :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2MilanF1: Koupelna vypadá pěkně, ale o co máš pod umyvadlem jako sifon je taky jen dočasný jako ty hadičky? Tohle mi dát někdo do koupelny či kuchyně tak ho ženu svinským krokem. Jak tu někdo nerezovou flexi trubku nazval "trubkou líného topenáře", tak tohle je "trubka líného instalatéra". Klasickej sifon vypadá 100x líp (může být i chromovej) a hlavně je daleko stabilnější. Pro mě to je časovanej problém. Zrovna 22.12. u nás zvonil soused, že mu teče něco pod umyvadlem a co myslíš, že tam měl?

Je mi i jasný proč to tam je. Nízko založenej odpad. Odhadem 45cm od podlahy. Umyvadlo 85cm. Na to už je kdejakej sifon krátkej. Na umyvadlo se dává dneska minimálně 55-60cm. Kdyby jsi měl umyvadlo s půlnohou tak to neschováš.

P.S. Baterie ve sprše byla asi původně myšlena podle výšky na vanu? :myslim

Upraveno uživatelem Dave_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ja jsem proti Vam vsem amater, soudruzi: Syn byl vcera do noci na brigade, pritelkyne u mladejch - tak jsme se dohodli, ze si udelame Stedry den o den pozdeji, az dnes. Upekl jsem strudl, dochucuju kapustnicu, stocil jsem do slunicek vinne klobasky a vytahl z mrazaku zraloci steaky. Stromek sviti, darky jsou pod stromkem a tesim se na vecer....... Mladej i pritelkyne maj jeste pulnoc!!!:D

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včerejšek byl zajímavé.. Dělal jsem kafe v mocca konvičce a už se to blížilo ke konci. Tak se tak po konvičce natahuji, že kafe zaliju a najednou dutá rána.. Lógr všude po celé kuchyni, u mě ve vlasech a v očích a hlavně na stropě. Horní díl konvičky se válel zdeformovanéj nárazem o strop v psím pelechu.. Takže jako pecka.. 

DSC_0076.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsme dnes dělali? Celé dopoledne s Markem ve FN Hradec Králové na pohotovosti, pak přesun v rámci nemocnice na infekční, na nártu a na prstech nohy něco jako pásový opar, nějaký herpes vir. Udělaný odběry a stěry, ve čtvrtek kontrola tam. Zkusili jsme včera pohotovost v Trutnově, ale ztratili jsme tím zbytečně jeden den.

Čumím, jak rychle se může takováhle virová potvora za dva,tři dny rozjet.

Takže šťastné a veselé! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...