Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

No nam to minulej rok rostlo az jsem z toho byl "nestasnej" letos proste ee a nove zasete "fleky" tam zustala jen hlina ....?

Asi vyschlo :D

Jo pivecko to neni spatny je to dobre na zazivani :)
maji cas od casu nejaky special ....
V prodejne ale netusim jak maji otevreno ale to se da najit na netu.

 

Upraveno uživatelem Lihous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

ja predloni skousel obycejnou travu - nic moc
vloni lucni travu - no neco se chytlo
letos travnik na fotbalova hriste - a stejne to ty mrchy 4 nohe stekajici vybehaji

Tyhle typy nabízí skoro každý výrobce.... Mně jde o značku, která má dobré % klíčivosti (z vlastní zkušenosti)….

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, ozzy56 napsal:

jako puberťák jsem ty motory rozebíral a skládal poslepu :), a taky jsem byl imrvére v prodejně náhr. dílů na motorky...:D

Byl jsem na tom v pubertě podobně, ale poslepu bych to nedal :D .

A drží mě to stále ;) .

A z internetových prodejen nahr. dílů na motorky stále něco objednávám.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já měl jawetu, 2x S11,S22, CZ150, několik pionýrů...,jednoho pincka jsem tlačil z Frýdku do Ostravy 18 KM (nešla jiskra), až před barákem jsem zjistil, že kablík z indučky je přerušený, ale izolace byla OK :grr--od té doby vím, že když je na izolaci tmavý kroužek, je tam přerušený obvod :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v mládí jezdil na Jawa 20. V 17ti jsem chtěl 350ku, tak jsem si ji koupil.  A asi po roce jsem zjistil, že je to policejní dálniční verze Californian, v TP nic takového nebylo. Jezdila skvělě. Nebyl internet, tak se informace a díly sháněly hůře. Vše bylo složitější. Nebo jednodušší???

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Hafity napsal:

Tyhle typy nabízí skoro každý výrobce.... Mně jde o značku, která má dobré % klíčivosti (z vlastní zkušenosti)….

Slova starého zahradníka: Nový trávník (čerstvě zasetý) nesmí měsíc vyschnout. Tzn. zalévat ráno  večer, než s zapojí opatrně aby se nevyplavil.

Chceš-li opravdu pěkný trávník, tak by měl být hodinu denně pod vodou. osečeš nakrátko, tak jednou za tři týdny pohnojit, ovšem nikdy ne hned po seči. Pak je skoro jedno co tam vyseješ,

To jsem nikdy nedocílil, na chalupě na dvoře se mi jakž takž daří, zahrada je ovšem tristní :( Tam mě trápí především plevele - teď jsem nasadil mechanické odstraňování je ti jako po bombardování. Ale to je tím, že není tráva vyhnojená a má málo vody. Ovšem na obou (dvorek i zahrada) používám stejnou směs.

Pokud si vzpomenu, dám sem inspirační fotky. 

Nicméně abych inspiroval - zásadně používám hřištní směs, nákup v Danesi.cz nebo Kauflandu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 42 minutami, Roman Bazi napsal:

Já v mládí jezdil na Jawa 20. V 17ti jsem chtěl 350ku, tak jsem si ji koupil.  A asi po roce jsem zjistil, že je to policejní dálniční verze Californian, v TP nic takového nebylo. Jezdila skvělě. Nebyl internet, tak se informace a díly sháněly hůře. Vše bylo složitější. Nebo jednodušší???

 

já jsem jako mladý jinoch sedlal  Mustanga už si nepamatuju který to byl typ číselně. Pro díly jsme tenkrát jezdili do Prahy do Platnéřský tam byla speciálka na motorky. Byla to dost jednoduchá " motorka" dá se říct že když už se něco pokazilo tak to dokázal opravit skoro každej " kluk " na vsi. Informace se tahali ze těch " starejch kluků " co vysedávali u konzumu a naoko hudrali jakej s tím děláme bordel ale když jsme jim půjčili svézt tak se jim ksichty rozsvítili jako nám. řek bych že tehdy to bylo jednodušší  nebyli internety. Telefon nebyl v každém baráku dá se říct že ani v každé ulici. takže když se něco domluvilo tak to platilo. A nikdo nerušil rande za 25 vteřin začátek.  Zrovna tuhle jak jsme byli u tetky tak jsme tam se sestřenkou vzpomínali jaký bejvali prázdniny u dědy. To už dneska málo kterej harant má šanci zažít. Když se to sešlo tak nás bylo na prázdninách najednou 8 harantů od předškoláků do osmáků a srovnali jsme se ráno jsme vypadli z chalupy a večer se vrátili celičkej den jsme lítali po celý vsi a dokud jsme nevyrobili průšvih tak se o nás nikdo nestaral. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@RichVa S plevelem také bojuji, pomáhám si Bofixem. Je to účinné, ale letos i tak mám plevele hromadu. A leze to do peněz ;) Mám výhodu, že mi okolo teče potok, takže několik hodin denně mi tady běží čerpadlo a tráva je krásně zelená a ČEZ mě miluje. Letos jsem zkusil méně hnojit (vlastně zatím jsem hnojil jen na jaře - asi v březnu) a trávník je pořád hezký a nemusím tak často sekat (dřív dvakrát týdně, teď stačí jednou za týden až 10 dní). Ta voda je klíčová, bez ní to je marné, marné,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr: to s těma motorkama a na vsi a vůbec jsi trefil mocm hezky :potlesk

Mj. mi to připomnělo moje holky, který se už narodily do baráku se zahradou, jak nikdy nepoznaly prázdniny u babičky na vsi se vší tou drůbeží a kozou a lesníma jahodama a hubou od borůvek a mlíkem z bandasky a skákáním ve stohu a pečením brambor v ohni na strništi a tak vůbec .... zato se jako malý těšily k babi na Mělník do paneláku že se svezou výtahem ... :(

Inu ... časy se mění ...a vůbec si nejsem jistej že k lepšímu ... :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, MJSytic napsal:

Dneska fandíme hasičům :myslim

Jak ten cigoš nalevo říká: 

" Dyk more, tamhle nahoře jsem zapálil kabely na měď a gádžům z toho chytil celej barák " :D

Upraveno uživatelem brixtr
Odstraněné obrázky z citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, pavelu96 napsal:

Jak ten cigoš nalevo říká: 

" Dyk more, tamhle nahoře jsem zapálil kabely na měď a gádžům z toho chytil celej barák " :D:D:D

Poslední slova který slyšel Terminátor před "smrtí": ... more ... želézo ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sawoy no babka s dědou  " drželi " čuníka pár kachen a slepice.  Babce ty odrostlejší  říkávali " konopnice " podlé té jedné z Troškovo filmů a nebyla to taková " frajerka " jako děda. Ta vždycky hudrala že jí o prázdninách málo nesou slepice apod. Protože když jsme nelítali po vsi tak jsme vyváděli něco na obrovské zahradě a slepice byli vyplašený že nesnášeli. Děda byl takový amatérský pyrotechnik takže jsme každou chvíli odpalovali jakési pokusy třeba plechovku od barvy do ní proklepnout dirku hřebíkem dát trochu karbidu plivnout na něj zavřít a chvilku počkat pak škrtnou sirkou u té dirky  a petelice jako kráva no a vem si že nás tam bylo třeba pět harantů takže každej si musel " bouchnout " aby to bylo spravedlivé. Nebo  jsme měli ve stodole střelnici a kolik jsme vzduchovkou vystříleli krabic diabolek to se nedá ani spočítat . Pak když jsme začali trochu rozum brát a začali nás bavit auta tak jsme na zahradě s dědou postavili dráhu a jezdili tam starou škodovkou 1000 MB kterou děda  vytunil sundal přední blatníky vyhodil tlumiče aby to pořádně na těch hrbech houpalo po dvou dnech nám byla zahrada malá tak otevřel jedny vrata a druhé vrata a jezdili jsme po celém vršku i mezi barákama. Tenkrát nám nikdo nemusel vymýšlet program na každý den naopak když děda přišel s tím že se pojede na výlet tak nikdo nechtěl protože zábavu jsme si dokázali najít samy a nepotřebovali jsme počítače o mobily atd. Postupem času jak jsme odrůstali tak nás děda učil i užitečné věci sekat trávu kosou,řezat dřevo a různé takové ty věci okolo chalupy a když už pak nestíhal péči o chalupu tak jsme se tam rádi s tou bandou sešli a dědovy pomohli co bylo třeba a věř tomu že bylo a je na co vzpomínat co jsme tam zažili. Letos na Karla to bude deset let co děda odešel od té doby jsme se sešli všichni jen na jeho pohřbu.  A když se potkáme tak kluci od sestřenky a bratránka vyzvídají jestli to co jim rodiče říkají je pravda a když se dáme do vyprávění tak jim dost často klesne brada co jsme všechno vyváděli samozřejmě že rodičové jim říkají jen ty výchovně neškodné příběhy no a ode mě mají ten zbytek.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem to měl podobný ... jen asi o něco dřív protože za mně se nikomu Konopnice říkat nemohlo nebTroška je asi o deset let starší než já a když jsem se o žních vozil v kombajnu tak byl sotva v prváku na FAMU :D    Zato vím jak bylo za císařepána, protože moje "babka" (ve skutečnosti prateta) byla ročník 1899 a jáko "náctiletá" mu někde na nádraží mávala když projížděl c.&k. dráhou skrz ves a o pár let dýl to samý s Masarykem ... pak Němci, pak Rusové, komunisti, zase Rusové .. lidi ... to Vám byly zažitky a příběhy, to byla občanská nauka !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

×
×
  • Vytvořit...