Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Na hlodavce je spousta rad. Ale co vím já tak " zaručeně " funguje vše jen těm kteří to vymysleli ty různé přípravky na WC atd. stejně tak jako sprej na kuny časem vyčichnou. Mě se zatím nejvíc osvědčuje " voňavější mýdlo " přivázané na vodovodní trubku v motorovém prostoru elektrikářskou páskou. Když pohledáš určitě tady najdeš podrobnější návod. Funguje to už v asi 10 vozech kam jsem to instaloval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera dorazila z Belgie repasní sada na podtlakovou a benzínovou pumpu do Jeepa,tak jsem si dnes chvilku pohrál a kompletní střeva včetně čepů ,pák atd přeházel. Dosedačka na pumpě přefrézována. Meziplech přebroušen. Ještě skleněnou baňku a hotovo. Tak snad už zavrčíme.Staré membrány dopadly takto.

1508946399006.jpg

1508946728695.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 10. 2017 at 7:20, RichVa napsal:

 

Otevřu kapotu a kolem baterie totál vyžráno od hlodavce.  Musím tedy vyčkat až mechanik přijde do práce (on není zvyklý jezdit do práce ráno v 6 jako já) a uvidíme rozsah škod.

 

Tak dnes telefonát s mechanikem - potvoře zachutnal hlavní svazek kabelů vedoucí od pojistkové a počítačové skříňky v motoru zrovna v místě kam se skoro nedá dostat. I když je vyndaná skříňka na baterii. Vidí tam minimálně 7 drátků rozšmelcovaných. :( Nějak nemá nápad jak to  tam pospojovat bez rozebrání celé pojistkovky. Takže to dnes v podvečer dal na podval a odvezl ke svému spolupracujícímu autoelektrikáři. Až se mu to povede dát dohromady tak se  uvidí, jestli potvora ještě neřádila někde dál 

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes prisla na radu priprava na vestavbu zesilovace a DSP procesoru - pri te prilezitosti mame problem s menicem pravej kanal spis nehraje nez hraje ......??
Koupil jsem starsi antenu na GSM tak pokud budeme rozebirat strop uvidime jak moc mista bude - treba se dockame DAB+ radia  :myslim

No a pri praci na zahradce jsem byl svedkem celkem nerovneho boje ....

261020171790.jpg

Upraveno uživatelem Lihous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 10. 2017 at 19:46, Havlicek.Lukas napsal:

vetsina aut ma par nahradnich kabelu mezi BSM a BSI - ale jestli tam je pristup jak u gynekologa hodne stesti

Tak elektrogynekolog prý uspěl a auto už vrčí. Zítra pro něj jedu. :papa (pro auto, ne elektrogynekologa :P)

A samozřejmě, že mi to mechanik zavolal až když jsem si vezl náhradní auto (207 dcery) z Prahy (protože o víkendu objet hroby (asi na otočku navštívíme i Brumovice) a příští týden dovolená v Karlových Varech)  - na druhé straně pokud bych si pro něho nedojel tak by podle zákona schválnosti nepovedlo.

Pokud vše dopadne, tak ještě budu muset sehnat deku do kapoty a asi i izolaci ke kabině. Jo a dívám se po něčem takovém - http://www.vselektro.eu/odpuzovac-kun-do-auta-isotronic/

K tomu samozřejmě mejdlíčka na hadice by @Vena garážmistr a trochu stříkací chemie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu stříkací chemii bych tam necpal podle mé zkušenosti to moc nefunguje a navíc ty co jsem já viděl aplikované jakoby naleptali povrch kabeláže nebo hadic a pak teda chudák mechoš kterej se v tom má hrabat protože na tom lepu se začne chytat všechen prach a bordel a v motorovém prostoru je jen větší bordel a ruce mechanika jsou zbytečně špinavé i při triviálním úkonu pod kapotou.

 

 A co jsem dělal od Út jsem doma Út volno St+ČT+Pá dovča So+Ne volno. Takže za tři dny dovolené šest dnů volna no trochu kouzlo turnusu.  V Út jsem chystal veterána na zasklení navečer jsem s kamarády jsme zasklily zadní okno protože na čelní okno brácha koupil krátkou gumu. Ve St jsem ráno jel s tatíkem do vedlejší vesnice k sedlákovy pro brambory na uskladnění pak jsem vzal máti na nákup po nákupu jsem pomohl tatíkovi uložit ty brambory a odpoledne tu byl brácha tak jsem mu pomohl s vyklízením našeho bývalého dětského pokoje v domě u rodičů. Dnes (ČT) jsem dopoledne umyl 807 pak se vrátili naši z lesa byli jen tak na špacíru a přinesli houby na plnou sušičku a jednou do omáčky. Tak jsem to tatíkovi pomohl nakrájet a pak jsem se jen tak trochu poflakoval večer jsem jel pro malou a budu jí tu mít do soboty do oběda. Zítra plánuju přezout 807 a nějaké drobnosti před zimou.

 

A protože člověk míní a věci se mění tak zítra ráno bude jako první cesta do železářství pro závlačky. V cca 22 jsem šel zkontrolovat kotel a on napůl studený a hlásí že chyba podavače a zjistil jsem že se šnek podavače jaksi seknul a aby nedošlo k destrukci převodovky tak se střihnul pojistný kolíček( závlačka) tak jsem s ním zatočil ručně a to vypadalo že to pojede tak jsem vyklepnul z hřídele zbytky a nasadil novou závlačku (poslední) po 20 otáčkách se začala střihat také takže jsem kotel odstavil a zítra ráno to musím zprovoznit.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera (Pá) jsem dopoledne zprovozňoval kotel což se zdařilo kolem 11 do cca 12,30 trvalo než jsem uklidil celou kotelnu. Po obědě jsem přezul 807 při přezouvání jsem zjistil že přestal fungovat kompresor. Odpoledne byla malá oslava Ela měla 12té narozeniny.

Dnes (So) jsem dopoledne pouklízel zahradní nábytek a pomohl tatíkovi sundat truhlíky z oken atd. zkrátka příprava na to povětří co má v noci dorazit. Před obědem jsme s tatíkem zprovoznili kompresor a po obědě jsem odvezl Elu zpátky k matce a  když už jsem byl na druhém konci prahy tak jsem dojel na Kladno přezout otci auto a zastavil jsem se taky na hřbitově.

A zítra budu konečně odpočívat po tom " zápřahu " z celé dovolené abych v pondělí mohl na odpolední.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes zapojen a umístěn kuno-kryso-potkano-plašič. Plus jsem vzal z volné svorky nad baterií (je tam připravena pro automatickou převodovku, kterou nemám),, mínus z pojistky BSI (F13) - mínus se objeví po vypnutí klíčku , jinak je tam plus a plašič tedy neplaší za chodu motoru.

Zkoušel jsem odběr - pulsuje, maximum 12mA vydrží cca 3 vteřiny, pak dalších cca 20 odběr nulový. Píšou, že průměrný odběr je <2mA.

Takže by to měla baterka dávat i v zimě.

Teď už jen aby to fungovalo a už se mi žádný nezvaný návštěvník nesnažil prokousat kabely.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Použil jsem tento https://www.autodoplnky-obchod.cz/odpuzovac-kun-a-hlodavcu-do-auta-m100n/?gclid=CjwKCAjw-NXPBRB4EiwAVNRLKrEZJTxmc_-5mtqG7XQILpcG00RtAAJRjZ2Xj5Wy9jp4VG-mJ6DJzxoCXI8QAvD_BwE akorát zakoupený v AutoKelly - klubová cena 427 Kč.

Že zrovna plaší jde poznat podle rozsvícení LEDky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...