Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No @ozzy56 jako za 3000 Kč jsem vozil na STK loni auta zákazníkům a z těch 3000 jsem zaplatil ME+STK komplice a něco malinko zbylo i pro mě. Letos mám komplice dlouhodobě nemocného tak STK nedělám. 

Jo a dneska jsem byl po dlouuuhé době navštívit TO FNKV a zkoušel jsem jestli to bude fungovat že bych začal opět darovat. A zjistil jsem že to funguje dokonce p. doktorka si mě pamatovala takže jsem dostal vyčiněno kde jsem se flákal a asi budu teda chodit zas pravidelně zjistil jsem že mě to ani nějak extra neomezuje že bych byl unavenější takže pokus se zdařil.

Odesláno

@Vena garážmistr tak super, já když začal darovat, tak mě nechtěli přijímat, že sem měl málo železa... Tak jsem řekl sestřičce, že se není čemu divit, že sem nedávno všecko odvezl do kovošrotu :D  pak sem měl nějkaý prášky, který sem stejně ztratil a ono se to začalo zlepšovat.

Jinak mechovej pežot na díly asi už nezavrčí :D viz: 

Odesláno (upraveno)

Véno, já to psal jen jako info--na kolik dnes vyjde STK+Emise :)

jinak dnes s chlapama z bývalé práce na pivu--proslavená hospoda, kde bylo vždycky plno, tak obsazený byl jen ten náš stůl 😯, jinak ani noha 🙈, to nepamatuju co žiju 😲,  jde to všecko do pipiny :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

nedelni polet, konecne jsem mohl ty masiny zase osedlat :D 

20221106_145715.jpg

20221106_145744.jpg

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

Vecer jsem si prez noc zajezdil ale radeji bych spal.

Boze tolik telat potkat s mlhovkama kdy bylo videt na vic jak odhadem 100m ...
Par ridicu na probliknuti dalkou mlhovku vzadu vypnulo ale vetsina "telat" nikoliv.

Vzkaz pro autoskoly - opakujte jim to jako motlidbu - nereknu na dalnici v hustem desti nebo kdyz opravdu snezi .....
Ale v beznem provozu ve meste kde je auto nalepene za autem ....??

A dalsi postreh - zastavi auto na varovaku u krajnice ale svetla ma na tlumena - nas to ucil pan ucitel v autoskole ze je ohleduplne prepnout na obrsove navic je lepe videt co se deje.
O smerovkach je lepe mlcet to je tragedie uz v neunosnem rozmeru.

Odesláno (upraveno)

Mlhovkari jsou mor. Jak ted byly mlhy prakticky denne, mam pocit, ze mam v ocich mlhovky vypaleny. V praze v kolonach kazdej treti palil mlhovkou... v souvisle kolone na dalnici taky. Jako chapu, ze ji ma ten posledni v kolone. Tam to dava smysl (je-li fakt mlha). Ale blbci, co ji maj, kdyz je sem tam car mlhy ...

Kez by platilo, ze pokud je mlha na mlhovky, takk automaticky max rychlost 50km/h, protoze prece velmi snizena viditelnost. Nebo polaci a italove maji, ze pokud je videt na vic nez 50m, tak mlhovka se nesmi pouzit. V Anglii je to nad 100m ...

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Jsou auta (především koncern), kde přední mlhovky nerozžneš bez rozsvícení zadních. Je to tak z výroby a tedy když jedeš jako první auto a chceš vidět, tak současně musíš svítit zadní mlhovkou řidičovi za Tebou do očí. Takže buď být za slušňáka a jet krokem po slepu nebo mu svítit do xichtu.

Odesláno

Musím se s vámi a s otravným svícením mlhovek ztotožnit. 🙃  A že teď po ráno je venku mlha téměř každý den. Ale pánové - znám ještě něco mnohem otravnějšího a oči tedy protestují více než nad stabilním světlem mlhovek. A to je blikající / zábleskový oranžový maják na zadku soupravy. Není většího zážitku než "pár" kilometrů za takovou soupravou . . .  😟

Odesláno (upraveno)

Tak jo, přiznávám chybu, blbě jsem to napsal

To Klemoň - souhlas, musel jsem onehdá tu fest jet za kamionem se žlutým majáčkem na konci (byl to přepravník klád) a těch několik km než se naše cesty rozešly byl opravdu očistec.

Lihouš - asi to bude souviset s delší délkou soupravy 

K těm mlhám - snad nejhorší bývala dodělaná mlhovka na Avii, ta když šajnila do očí svým koláčem o průměru 10cm, to oči začaly i slzet.  

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 2 hodinami, sitler napsal:

Jako chapu, ze ji ma ten posledni v kolone. Tam to dava smysl (je-li fakt mlha). Ale blbci, co ji maj, kdyz je sem tam car mlhy ...

Pokud mám zapnutou zadní mlhu, tak jí vypínám, když rozeznám světla auta, přibližujícího se zezadu.... Když vidím já jeho, tak snad vidí i on mou mlhovku a uvědomí si mou přítomnost.... Tedy pokud nepřiletí "kamikadze" rychlostí, která nekoresponduje se strobováním mé kontroly zadní sféry za pomoci zrcátek.... :roker

Ve Švýcarsku je (nebo bylo) používání zadních mlhovek vysloveně zakázáno.... Ještě si pamatuju na dvě 309 z tamních končin, u kterých nebyly otvory v zadních lampách pro žárovky.... Patice byly ale osazené, tak stačilo vyříznout otvor....

A teď z hlavy nevím: při mlze, hustém dešti nebo sněžení přední můžeš a zadní musíš :myslim

Odesláno
Před hodinou, Klemoň napsal:

... znám ještě něco mnohem otravnějšího ... A to je blikající / zábleskový oranžový maják na zadku soupravy. Není většího zážitku než "pár" kilometrů za takovou soupravou . . .  😟

Úplně nejlíp v hustým dešti ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...