Vopičí Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Furt mě trápí přední pravý kolo, přibržďuje přibržďuje a pořád přibržďuje.(Pro přesnost předek je Bendix a zadek Girling) Vyměnil jsem brzdový potrubí, repasoval hlavní brzdovej válec, koupil a nandal opravnou sadu na tu přední pravou kotoučovku a vono to pořád přibržďuje :grr:grr:grr:grr Co s tim? V garáži je všechno Ok, i po podupání na brzdu když běži motor se kolo dobře toči. Ale jakmile někam vyjedu a párkrát na křižovatce nebo při parkování zabrzdím, je vymalováno, začne přibržďovat. Jde to v garáži odstranit povolením ovzdošňováku a malinko roztažením, pak to zase začne fungovat.....šlapu(co to jde) na brzdu(v garáži), kouknu na kolo a ono nepřibržďuje. Ale jakmile někam vyjedu a brzdim za jízdy, trošku se kousne a je hotovo. Čím to k sakru je :myslim:myslim:myslim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Měl bych asi nevhodnou poznámku, brzdovka byla měněna? Nebo, jestli ono tam něco nelítá (nějakej kousek) a nezacpává trubku nebo něco jiného. P.S. Ta opravná sada - byla měněna i gumička co usnadňuje vracení pístu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kšanda Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 jojo. rozhejbal si pořádně píst (pístky?) to je základ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 7, 2005 Author Share Posted October 7, 2005 Gumičky v hlavním válci byly měněný všechny a na brzdě taky ( bylo to komplet vytažený, rozebraný a vyčištěný), brzdovka je taky nová, jedině by to ještě mohlo bejt v tý gumový hadičce co vede k čelisti, tu jsem naprofukoval, ještě to jednou o víkendu pořádně projdu a pak dám vědět. Ale za další rady budu hrozně rád, tak zatím Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kšanda Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 křivej kotouč bys asi poznal.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 7, 2005 Author Share Posted October 7, 2005 Nu chlape, mě už to taky napadlo, ale nějak zmršenej se mi nezdál, tak jsem to dál neřešil. Ale zkusím ho přehodit na druhý kolo a uvidím, aspoň tak buď vyloučím další možnost nebo konečně přijdu na závadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Původně zaslal: Vopičí Gumičky v hlavním válci byly měněný všechny a na brzdě taky ( bylo to komplet vytažený, rozebraný a vyčištěný), brzdovka je taky nová, jedině by to ještě mohlo bejt v tý gumový hadičce co vede k čelisti, tu jsem naprofukoval, ještě to jednou o víkendu pořádně projdu a pak dám vědět. Ale za další rady budu hrozně rád, tak zatím Jak, neprofukoval gumovou hadičku, co vede k čelisti? To jako chceš říct, že jsi vyměnil trubky, zrepasoval celej třmen, a NECHAL TAM STAROU HADICI??? Nezbláznil ses? Vždy? ta hadice má z toho všeho uvedeného nejmenší životnost! A nadto je z toho pomalu nejlevnější... Přesně podle těch příznaků - po povolení odvzdušňováku se to vrátí - je ta hadice uvnitř natolik nabobtnalá, že se úplně stáhla, tlak na pedál jí roztáhne a kapalinu protlačí, ale nazpátek se uzavře, a gumičky nemaj sílu tu hadici roztáhnout, proto to zůstane viset! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 7, 2005 Author Share Posted October 7, 2005 Další supr rada, ještě že vás mám . Je to hold tak, trubky nový, repas válce i třmene ale hadičky jsou starý. To mi nedošlo, že naboptnaj, koukal jsem na ně, ale vypadaly celkem dobře, tak jsem je tam nechal, ale o vikendu PUJDOU VEN Nachci to zakřiknout, ale začíná se mi zdát že budu mít po víkendu opraveno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Hoši hoši, mě asi rupne v kouli z vás Brzdy se fakt musej dělat pořádně, dy? na brzdách jde o hubu... Hadice stojí asi dvě stovky, tu je lepší měnit i preventivně. Jsem si ten původní příspěvek musel přečíst několikrát, abych to tam vůbec našel. Setkal jsem se s takovými hadicemi už několikrát, zdaleka to není výjímka, sám když vyndavám třmeny na repasi, hadice rovnou stříhám. Když máš vpředu Bendixy, bacha na to, jak se dávaj destičky - maj bejt přesazený, drážky nejsou přesně naproti sobě, jinak se to kroutí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 8, 2005 Author Share Posted October 8, 2005 A JE HOTOVO , tak to bylo těma hadicema, naboptnaný jako pes, ani nešly profouknout natož aby nima tekla nějaká kapalina, teď je jenom koupit nandat a je hodovo. Takže díky za rady, jsem vám vděčnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 No seš dobrej, že jsi udělal úplně všechno - měnit i gumičky ve válci a pístkách, do toho se pustí málokdo. Dtto zadní trubky - tam kde vedly kolem nádrže, byly pěkně zrezlý, co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 9, 2005 Author Share Posted October 9, 2005 Jo jo, u nádrže byly trubky pěkně zrezlý... přímo jako perník, ale horší je bylo vyndat. Když jsem zjistil, že vedou mezi nádrží a kastlí a jsou tam zacvakaný do držáků, chtěl jsem se na to vybodnout, ale brzdy jsou brzdy a maj bejt ve 100% stavu, takže nebylo co řešit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 Jo, na to je lepší tu nádrž vyndat, a když je vyndaná, pořádně to tam všude odrezit a nastříkat, protože tam rezne i podlaha... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 9, 2005 Author Share Posted October 9, 2005 Přesně tak, nádrž šla ven, naštěstí to tam moc zrezlý nebylo, teda kromě konektoru od palivoměru, ten moc vodivě nevypadal (řekl bych za 5 dvanáct). Ale když už jsem měl odrezovač a štětec v ruce, tak jsem natřel spodek kufru, člověk vůbec netuší, jak podvozek vypadá , dokud si pod to nelehne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 No to ses do toho pořádně pustil. Ono je to ale dobrý, tehdy na srazu v Plzni na té klouzací folii jsem při plném brzdění tu trubku prošlápl, jak byla narezlá, u tehdejší ségřiny 205 z r.93 (!). A když si vezmu, že většina 205-tek je starších... Ještě je dobrý dát rovnou nový i lanovody ručky. No a bude auto jak nový, už \"jenom\" nápravy, motor, spojka, poloosy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 10, 2005 Author Share Posted October 10, 2005 Až tak do toho nepůjdu, motor je už celkem Ok, spojka taky slušná, jenom ty nápravy budu muset okouknout a taky silembloky začínaj nějak zlobit. A ještě jsi zapomněl novej kožich , ten na něj chci, ale zatím nějak nejsou money. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Hm, na hadice bych se taky mohl mrknout... [upravil dne 12/10/05 Marcel505] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferorista Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 ja by som sa len chcel opytat ako ti to brzdi s dvoma roznimi systemami BENDIX,GIRLING moja 205 bula tiez tak zfusovana a pri brzdeni ma zadok predbiehal vymenil som zadnu napravu s bendixom a je to OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vopičí Posted October 18, 2005 Author Share Posted October 18, 2005 Po výměně hadiček už není žádnej problém, brzdy se parádně vracej a nepřibržďujou. Když na to dupnu, tak se předek nádherně \"zaboří\" a kola jdou smykem, s předbíháním zadku problém nemám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dakaros Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Jo, to já když to zadupnu, tak se mi nezaboří jenom předek, ale i zadek, protožě nějak moc brzdí! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts