hondes Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Zdravim vas. Mam P406 99 rocnik VIN: VF38BRHYF80920255 a chcel by som si dorobit aby mi ukazovalo teplotu oleja. Z lajckeho pohlaku viem ze asi budem potrebovat ine budiky kde je budik teploty oleja ale co s displejom na pocet najazdenych kilometrov? , vymenit cidlo v oleji 2 pinove za 3 pinove ale s kablom neviem si poradit kde co treba dotiahnut. Vdaka. Citovat
chanchez Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 no nevím, taky jsem o tom přemýšlel a nakonec jsem to zavrhl. Moc práce, zbytečný náklady navíc (a to jsem měl i správný budíky, který mě stály 5 piv) a užitek z toho mi nepřišel adekvátní vynaloženýmu úsilí. Ale nikoho od toho nezrazuju. Prostě podle vkusu každého soudruha:) Citovat
koblih69 Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Návod tu najdeš, dodělával si ho třeba OK 406, ale je to údaj vcelku k ničemu Citovat
Stejsn Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Moc by mě zajímalo, k čemu Ti ten budík bude. Já ho v autě mám od výrobce, vůbec nevím co mi vlastně má sdělovat a nedovedl mi to říct ani nikdo zde na fóru. Citovat
chanchez Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 stejsn: no, z názvu vyplývá, že by měl sdělovat teplotu oleje Citovat
koblih69 Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Myslím, že stejsn dobře ví co má ukazovat, protože stejně jako já ho v autě má. Otázka je k čemu je to dobré. Dneska už běžně nemají auta ani ukazatel teploty vody natož oleje. Ano u nějakých extrémních zatížení si dovedu představit, že údaj může mít vypovídající hodnotu, ale při běžném provozu je to jen \"hezká rafička\". Na druhou stranu jsem si namontoval do auta taky ledasjakou kravinu, tak proč ne. Omlouvám se za už nebudu zlobit. [upravil dne 14/7/14 15:15 od koblih69] Citovat
oddie Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Nekažte mi kšefty, jedny takové budíky budu prodávat Citovat
koblih69 Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Oddie klid, mám zkušenost, že když si takovou kravinu vezmu do hlavy já tak ji nepustím Citovat
Guest servisman Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 OK406 jen místo zátky dal čidlo já musel vyříznout závit na čidlo, záslepku jsem tam já neměl.Když už vana byla dole tak proč ne. Zde je jak jsem já přetěsnoval vanu a zárověň dodělával co jsem koukal tak u tebe to bude asi jiné čidlo teploty asi bude v měřáku snímače hladiny oleje [upravil dne 14/7/14 15:59 od servisman] Citovat
hondes Odesláno 14. červenec 2014 Autor Odesláno 14. červenec 2014 Cize ak tomu chapem staci mi kupit cidlo a dat ho namiesto zatky oleja zospodu a uz len natiahnem kable do budiku ? To je vsetko? A co s tymi km? Citovat
hondes Odesláno 14. červenec 2014 Autor Odesláno 14. červenec 2014 Nekažte mi kšefty, jedny takové budíky budu prodávat Tak sa mi potom ozvi Citovat
Guest servisman Odesláno 14. červenec 2014 Odesláno 14. červenec 2014 Ne ty máš vzadu zezadu čidlo co ti měří hladinu oleje a to by se mělo vyměnit za jiné co měří i teplotu oleje , co jsem koukal podle VINka .Třeba já měl konektor přímo u motoru tak jsem jen napojil na čidlo a fungovalo to . Já mám 5ti budíky jen nemám měření hladiny, není čidlo na hladinu . Co se týče km záleží kolik mají druhé budíky já si je nechával upravit [upravil dne 14/7/14 16:22 od servisman] Citovat
hondes Odesláno 15. červenec 2014 Autor Odesláno 15. červenec 2014 V autokelly som ho nenasiel ake ma objednavacie cislo? Citovat
Stejsn Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 stejsn: no, z názvu vyplývá, že by měl sdělovat teplotu oleje No to ne, ono mi to teplotu oleje ukazuje, ale jak to mám interpretovat. Co mi to sděluje - když je teplota oleje nějaká (moc vysoká, moc nízká...), co to pro mě znamená? V manuálu o tom není vůbec nic, očekával bych třeba něco jako \"dokud teplota oleje nevystoupá na určitou mez, neměli byste motor zatěžovat vysokými rychlostmi\" nebo tak něco. Je to budík, který jen vyplňuje místo v přístrojovce. Že ukazuje teplotu je hezké, ale co mi to teda vlastně tou teplotou chce říct? Ale chápu že když si něco někdo něco vezme do hlavy, tak to v autě mít musí, já si to prošel s tempomatem Citovat
Guest servisman Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 Koukal jsem máč tam čidlo- snímač podle VIN 1131E2 a co jsem koukal na net tak je 3drátový , podle mne by možná stačilo jen vyměnit budíky a asi by i ukazovala pak teplota oleje. Koukni na to tvý čidlo kolika pinový je. Jedná se o to čidlo pozice 14 podle obr Citovat
chanchez Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 stejsn: no, z názvu vyplývá, že by měl sdělovat teplotu oleje No to ne, ono mi to teplotu oleje ukazuje, ale jak to mám interpretovat. Co mi to sděluje - když je teplota oleje nějaká (moc vysoká, moc nízká...), co to pro mě znamená? V manuálu o tom není vůbec nic, očekával bych třeba něco jako \"dokud teplota oleje nevystoupá na určitou mez, neměli byste motor zatěžovat vysokými rychlostmi\" nebo tak něco. Je to budík, který jen vyplňuje místo v přístrojovce. Že ukazuje teplotu je hezké, ale co mi to teda vlastně tou teplotou chce říct? Ale chápu že když si něco někdo něco vezme do hlavy, tak to v autě mít musí, já si to prošel s tempomatem však já nic neříkám. funkce ukazatele je pravděpodobně ta co píšeš. informace, od kdy může být motor v plné zátěži. užitečnost takové informace mi u běžnýho auta trochu uniká. jak psal koblih69, je to jen taková hezká a frajerská (koukni voe, mám na autě z minulýho tisíciletí rafiku co mi ukazuje teplotu oleje ) ručička. a můj příspěvek nebyl nic proti tobě. jen taký pokus o vtip, který se evidentně nepovedl Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 Stejs jednoduchý,pokud nemáš olej v motoru zahřátý neměl by si autu dávat plny kouř...a to same když mu budeš šlapat na krk a teplota vyleze do cervenyho mel by si autu asi slevit...tak je ten budík asi myšlen.... Já když se chci projet tak se teplotou oleje ridim,neslapu tomu na krk pokud je olej studený v modrým poli,az když je kolem 90C Citovat
Guest servisman Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 Ono tu jde asi o něco jiné , protože old budíky s chrom rámečky jsou jen 5ti budíkové, kde je tento budík obsazen a to bud jen jako hladinoměr či pak hladinoměr s teploměrem oleje. Taky jsem si je sehnal a pokud je mám tak proč nevyužít tento budík, aby byl provozuschopný. Citovat
OK406 Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 Zde je konektor a místo pro snímač před montáží snímače teploty oleje : Citovat
OK406 Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 A zde je vlasní snímač teploty oleje: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.