Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, určite se to tady už řešilo, poradí mi někdo s opravou nefunkční strany klimy u spolujezdce? Co by to mohlo dělat? Zřejmě klapka, ale jak se k ní dostanu? Děkuji za pomoc.

Odesláno

Vycvaknúť okrasnú lištu nad strednou konzolou,pod ňou 3 sktutky-vycvaknúť vrch konzoly s ovládaním klímy - vycvaknúť bok konzoly od spolujazdca a dostaneš sa k ovládaniu klapiek.

Odesláno

Perfektní, dík, pokusím se. A pkud se budu muset dostat ke klapkám tak se tam dostanu jak? Děkuju.

[upravil dne 7/7/14 13:11 od kamcax7]

Odesláno

Nie ,ku klapkám sa nedostaneš,musel by si rozobrať celu pristrojovku,kúrenie aj výparník klimatizácie.Klapky sa nezvyknú zlomiť.Chyba bude v ovládaní-vadný motorček,zlomena hriadeľka,odpojený konektor a pod.

Odesláno

Ked som mal malo chladiva, tak lava strana chladila a prava vobec. Tiez som riesil klapky a boli v poriadku. Doplnil som chladivo mal som tam iba 140g a odvtedy všetko funguje tak ako má.

Odesláno

Klimu jsem si nechal kompletně dělat minulý rok. A fakt důkladně. Tak si myslím, že tam chyba nebude. Ale pokud to nevyřeším, tak se na to taky kouknu. Můžu si nějak chladivo zkontrolovat sám? Asi ne že?

Odesláno

Ne, doma nelze. Menší množství bys ke konci poznal také podle zvuku (takové hluboké šumění). Pokud ale jedna strana výrazně chladí a ta druhá vůbec tak to asi nebude ono. Spíš ta klapka, motorek, kabel, ozubení...

Odesláno

Taky bych s dovolením přidal dotaz, i když se netýká klapky jako takové.

Klimatizaci jsem nechal loni opravit a dofouknout. Ale stalo se mi, když jsem jel v extrémních vedrech (35 a více) dlouhou cestu, že klimatizace chvilku fungovala, potom přestala a po nějaké době zase začala fungovat. Nemáte představu čím by to mohlo být?

Odesláno
Taky bych s dovolením přidal dotaz, i když se netýká klapky jako takové.

Klimatizaci jsem nechal loni opravit a dofouknout. Ale stalo se mi, když jsem jel v extrémních vedrech (35 a více) dlouhou cestu, že klimatizace chvilku fungovala, potom přestala a po nějaké době zase začala fungovat. Nemáte představu čím by to mohlo být?

Pri teplotách nad 35°C môže RJ vypínať klímu z dôvodu ochrany motora pred preťažením,

Tak píše najmúdrejší Servicebox.

Práve vtedy deď ju najviac treba tak ju RJ nepovolí:D

Odesláno

Promiň .. je to 2.0 HDi 100kW

Já s ním nejezdím každý den, ale když jsem jel loni SK, tak to vypnulo tak 2-3x na min. 30 minut než se opět chytlo. A právě se chystám na dovolenou tak přemýšlím jestli je to náhoda že loni byly vysoké teploty, nebo to radši dát do servisu. Ale klima funguje, protože když jedu krátkou cestu (1 hod) tak funguje celou dobu.

Asi to bude jak píše ferinko2... tak se budu modlit aby bylo ideálně 32

Odesláno

Tak vyřešeno. Jem se podělím. Ač jsem minulý rok dělal kompletní klimu, tak jsem se nakonec po prohlídce všech součástí pod palubkou, rozhodl jít na kontrolu chladiva. Stálo to pětikilo a problém je vyřešen. Je to tak, jak tady psal kolega. Při poklesu hladiny chladiva, jde klima jen do strany řidiče. V každým případě dík za pomoc.

Odesláno

Zdar, mně přestávala fungovat klima ve vedrech protože se netočil jeden ventilátor vepředu v sahaře. Po opravě s tím nemám jedinej problém. (ťuk ťuk na dřevo)

Odesláno
Zdar, mně přestávala fungovat klima ve vedrech protože se netočil jeden ventilátor vepředu v sahaře. Po opravě s tím nemám jedinej problém. (ťuk ťuk na dřevo)

To súvisí s tým čo som písal vyššie.Keď slabo chladí,rýchlo stúpne tlak média a vypne to kompresor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...