Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zničeho nic přestala 406 jet a startovat, ale po chvíli opět jela bez chybně.Ale teď už NESTARTUJE! Snad se závada NAŠLA!?


OK406

Recommended Posts

Vím, že to zní divně, ale jedu dneska z Č. Budějovic, tempomat na 90 km/h a najednou se rozsvítí kontrolky a 406 nejede. Vypnul se motor. Přitom pedál od plynu je na sešlápnutí (tempomat). Zastavím u krajnice, vystoupím a koukám na motor a vše je v pořádku. Zkouším nastartovat a nic. Vše je slyšet jak má. Několikrát jsem zkoušel nastartovat a nic. Vše se točilo a nic. Tak pro mě přijel ap 30 min Martin806, že mě odtáhne do garáže. Už se rozjížděl, když jsem zkusil jen tak otočím klíčkem a najednou jsem nastartoval. Motor šel pravidelně. Teplota oleje i vody v normě. Tak jsem vyjel a dal opět tempomat na 90 km/h a pohoda. Auto šlapalo jako hodinky. Po cca 10 km najednou autem škublo a opět jelo jako hodinky. I startuje jak má.

Čím myslíte, že to bylo? Napadl mě snímač rychlosti, ale to jsem později zavrhl. Dále snímač teploty, ale nic jsem nezpozoroval a ani se mi motor nezahřívá.

[upravil dne 2/7/14 21:13 od OK406]

[upravil dne 3/7/14 21:28 od OK406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice to možná nesouvisí,ale podobně se mi chovala 1,8 16V FLY

Jak píšeš, při normální jízdě z ničeho nic motor vypl a než jsem něco stihl udělat tak motor běžel a dalo se jet normálně dál.

U mne pomohlo, vyměnit snímač otáček a maf senzor (snímač podtlaku v sání), diagnostika byla čistá bez závad. Pokud máš možnost si zapůjčit tyto čidla a vyzkoušet , tak to stojí za pokus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Startuje to dobře a motor jde taky dobře. Nevím, kde je problém. Jen jsem předtím atankoval 16 litrů naturálu 95. Jinak Jsem byl s 406 na srazu P-C a pohoda. Cesta do Č. Budějovic taky pohoda, až na tu zpátečný cestu, kdy se mi stala tato příhoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:(Bohužel, dneska mě nechala 406 ve štychu. Musla být přitáhnutá na laně. Během jízdy cca 25 km se vypnul motor bez varování jakékoliv kontrolky a už nešel natočit.

Už je v garáži a vyndal jsem snímač otáček a zdá se od pohledu, že je neporušen. Jinak ostatní kabely se zdají vizuálně v pořádku. Potřeboval bych 406 z okolí, na vyzkoušení snímače otáček a nebo někoho s diagnostikou. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor vychladl, ale už nejde nastartovat:(.

Ve špatným snu mě napadají rozvody,. Dal jsem hledání a tam jsem narazil na tento příspěvek. Rozvody jsou dělané Strakim007nedavno. Podívám se na ně.

Škoda, že servisman už nemá čas, že by jsme se na to podívali.

[upravil dne 24/6/14 14:46 od OK406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bych potřeboval vyloučit tuto závadu. Takže ti to nestartovalo? Já už ted nenastartuji. Jdu do garáže, dám zpět snímač otáček (myslel jsem, že by přijel servisman a vyzkoušeli by jsme ho na jeho 406= nepřijel) a uvidím co a jak. Mrknu na rozvody, ale ty snad budou v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...