kuldam1 Odesláno 30. prosinec 2014 Odesláno 30. prosinec 2014 http://www.autotv.sk/peugeot/peugeot-508-sw-2-0-hdi/ Citovat
Hajra Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Přátelé, jelikož přemýšlím o výměně 508 sedan Allure 163 hp manuál za nové GT SW, rád bych toto vlákno rozvinul o zkušenosti majitelů nových modelů po FL. Těch tady zatím přispívá celkem málo. Pokud někdo má přímé srovnání s dieslem před FL a tím novým 180 hp BlueHdi, určitě to všichni uvítáme. Na některé jednotlivosti zde existují vlákna, ale snad všichni uvítají, pokud to zde bude souhrnně. Moje konkrétní dotazy: 1. Slyšel jsem, že po FL automat je mnohem lepší než před FL. Může to někdo potvrdit či vyvrátit? 2. Je podvozek modelu GT pořád výrazně lepší než např. ve výbavě Allure (i ty obyč, podvozky údajně s BlueHdi vylepšili)? 3. Drncání, vrzání, klepání - má s tím někdo čest i po FL? 4. Navigace - jaké jsou praktické zkušenosti ohledně rychlosti po FL? Před FL bylo např. posouvání mapy utrpení. 5. Navigace - je absence ovladače na tunelu znatelným mínusem při běžném používání? 6. Kapání vody u SW po FL - je to pořád problém? 7. Ostřikovače - největší ostuda auta - je to už alespoň obstojně vyřešeno? 8. Stěrače - v rychlostech nad 130 hodně přeskakují a jsou nestabilní - je tohle vyřešeno? Díky! Citovat
elton Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Sice nemám Gt, ale mám RXH po faceliftu. Výkon mám taky 180hp a stejný automat co se dává i do GT. 1. Automat ředí velmi hezky plyně a i docela rychle podřazuje. za mě výborný. 2. Podvozek máme jiný, ten od RXH je výborný, sedí a skvěle žehlí nerovnosti. 3. Drncání, vrzání, klepání neznám, prostě tichá příjemná jízda, interiér výborně spracovaný. 4.5. Navigace nevím jak fungovala pře fl, ale ted jsem velmi spokojen s navigováním, rychlosti a dotykové ovládání je super. 6. Mám SW a nevím o žádném kapání do kufru, dělalo to jen u sedanů- 7. Ostřikovače jsou v pohodě. spokojenej. 8. Stěrače nepřeskakují ani ve vysokých rychlostech, jsou stabilní. 508 po fl je špičková a RXH je boží. Citovat
Hajra Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Parada, to jsou hodne optimisticka slova. Uvidime, zda se najde nejaka oponentura . Priznam se, ze RXH jsem jaksi prehlizel kvuli recenzim co psali o velmi tvrdem podvozku. Nemas srovnani s jinymi verzemi 508, potazmo s GT SW? Co spotreba RXH po FL? Citovat
elton Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 (upraveno) tady máš test RXH: http://play.iprima.cz/videa/peugeot-508-rxh-20-bluehdi-allure Upraveno 9. únor 2016 uživatelem elton Citovat
elton Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Právě podvozek je super, pohodlný a nenaklání se tak, žehlí výborně nerovnosti. To GT je tvrdé. Citovat
Hajra Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 (upraveno) Diky Eltone, snad se tady najde i nekdo se zkusenostmi s novym GT . Upraveno 10. únor 2016 uživatelem Hajra Citovat
MJSytic Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Mám tedy staré GT, ale něco jsem najezdil jak se starým RXH, tak s novým RXH a i s novým GT Pokud budu tedy porovnávat staré/nové GT 1. Automat - nová převodovka je taková klidnější. Ani stará neřadí nějak špatně, ale nová je ještě lepší. Nevím, jestli je tam nějaký konstrukční rozdíl, nebo je to jen SW záležitost, ale rozdíl tam je. 2. Podvozek - Nejsem schopen posoudit. Můj zadek byl hýčkaný přes 10let 406 a proto mi přijdou všechna nová auta tvrdá. Tvrdá je i stará 308, o které si majitelé básní, jak je to měkké a pohodlné auto 3. Kočičí hlavy je katastrofa starý/nový RXH/GT je to jedno. U nových aut ještě nedrnčely plasty (otázka času). U mého GT drnčí zatím jen zadní roletka, protože není natažená. Když jí zatáhnu, tak je klid 4-5. Navigace stará - nemám problém (pokud pomineme staré mapové podklady /poslední 4Q2014/ to funguje dostatečně) nevyužívám jí ale často. Navigace nová - je to takový hybrid mezi tím, co bylo v 508 a je v 208/308. Jen jsem jí vyzkoušel a fungovala. S nějakým častým použitím nemám zkušenost. Můj názor: Ovládání na panelu u řadičky mi přijde u 508 lepší. Nemusím se tolik natahovat k obrazovce a neupatlá se tak rychle Výhoda dotyku je, že to je rychlejší. Jak na naučení, tak i pro případné zadávání. Každopádně pokud chci být někam kvalitně navigován, tak využiju pro jistotu svou Nokii s HERE navigací 6. Z mého GT nic nekape a ani u nových jsem nic takového neevidoval 7. Dle informací v jiném vláknu jsou nové ostřikovače už v pohodě. Rozprašovací-nastavovací - ideální řešení 8. Starý/nový- v dešti jsem zatím nejel víc jak 160 a nic mi nepřeskakovalo ani u jedné z verzí 9. A na závěr to nejdůležitější - motor. Motor v novém GT se starým nedá srovnávat. To ti potvrdí každý, kdo s tím kdy jel - ani převodovka to nezachrání Citovat
rhinos Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 no to je i po fl nejakou dobu....az pak kvuli euro6 z toho udelali sneka Citovat
MJSytic Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Pokud někdo má přímé srovnání s dieslem před FL a tím novým 180 hp BlueHdi, určitě to všichni uvítáme. rhinos: Napsal jsem to proto, že byl dotaz právě na 180k verzi Šnek to určitě není, ale v přímém porovnání to poznat je Na druhou stranu, při normálním většinovém použití nová verze vede díky ještě lepšímu chování převodovky a určitě i spotřebě Citovat
rhinos Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 jasny Ja v tom nedegradovanym jezdil zhruba mesic a za me to bylo pekne svezeni A kdyz bude nekdo hledat tak mozna by nejakou nesnekoidni GT sehnal ale moc jich u nas asi nebude Citovat
mirohrob Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Najväčší slov. predajca ich zopár ešte má. Aspoň podľa mailov čo stále chodia :-) Citovat
MJSytic Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Hmm, to mě vnuklo myšlenku, jakou má asi ten FL ve verzi GT s 2,2 převodovku? Ještě tu před FL pro Euro5, nebo už tam dávali tu novější pro Euro6? No chtělo by to VINko. Takhle je to těžko SB poznat. Tváří se to, jako by ta převodovka byla stejná (viz poslední obrázek dle mého VIN) Citovat
Hajra Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 (upraveno) Par po FL 508GT s 2,2 HDi se jeste prodava. Jde zrejme o dema a predvadecky z prvni poloviny 2015. Take me napadla otazka, zda nova EAT6 byla pouzita i u GT s 2,2. Osobne si myslim, ze ano, protoze 2,2 se i nadale prodava na trzich mimo EU. Navic papirove spotreba u 2,2 po FL klesla, takze dalsi argument pro. Ale je to jen muj osobni tip. Pokud mate info, dejte prosim vedet. Vybehova 2,2 po FL ma krome vyssiho vykonu snad jeste jednu vyhodu - myslim, ze nema AdBlue. Myslite, ze po FL má smysl připlácet za GT verzi? Pokud dostanu stejný motor a převodovku, je po příslušném dovybavení z Allure rozdíl jen v podvozku, červeném přešívání, značky GT, dvojitém výfuku a snad jiné imitace chromu. Kromě podvozku tedy samé prkotiny, navíc na méně pohodlných 18 kolech. Stojí to za to? Upraveno 10. únor 2016 uživatelem Hajra Citovat
elton Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Proto jsem šel do RXH, u GT nepoznáš skoro rozdíl proti normální 508me. Citovat
Agrafik Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Převodovka je pořád nějaká modifikace AM6 něco. Jediné, čeho jsem si všiml ,že oproti mojí dříve a častěji zamyká měnič a snaží se ho držet co nejdéle (kvůli spotřeby asi?), ale to je postřeh jen za cca 15min. jízdy. Citovat
Hajra Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 Proto jsem šel do RXH, u GT nepoznáš skoro rozdíl proti normální 508me. Zajimave tvrzeni, doslova vyzva k diskusnimu boji. Ma k tomu nekdo osobne co rict? Pokud nekdo na roadshow jel bezprostredne po sobe vic modelu 508, tak by na to mohl mit "odborny" nazor. Rad bych si jednotlive verze projel, ale malokde je maji vsechny jako predvadecku...a hlavne pres tyden nemam moznost. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.