Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Antipollution fault


matesxxx1

Recommended Posts

Objevila se mi tato hláška. Vím že už tady hodně lidem ale chtěl bych se zeptat jestli se někomu objevuje jako mě. Mám 2.0 Hdimotor RHY

Přišel jsem na to že se mi poslední tak měsíc několikrát objevila a třeba po 5 - 10 nastartování zhasla a to když jsem jel na pětku a pod kopcem bych měl přeřadit ale jelikož jsem byl línej tak jsem jí sešlápnul až na podlahu, čekal až se pomalu rozjede a v tom okamžiku se mi to rozsvítilo. nevíte co to může znamenat??? Váha vzduchu???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Ahoj,

 

dneska při cestě domů na mě Pažout zahlásil "antipollution fault", mám 307 sw 2.0 hdi 66kw a četla jsem na různých forech, že to bývá u 307 častý problém ... Výkon se nezměnil, po dalším nastartování opět chyba. 
Chápu, že s tím mám jet na diagnostiku, ale můžu auto teď normálně používat? Do servisu se dostanu nejdřív v pondělí a auto potřebuji denně. Vyčetla jsem, že s tím všichni vesele jezdí, ale nerada bych to nějak domrvila, tak se radši ptám, jestli je to něco zásadního, nebo to může pár dní počkat. 

Edit: Nevím, jestli to s tím může mít spojitost, ale cca hoďku před tím, než na mě Pažout začal toto hlásit, mi na parkovišti ťukli zadek .. tak jestli to může být k tomu? 

Díky za info

Upraveno uživatelem Shticzka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak v servisu neví, prý "něco" s lambda sondou, ale přesněji mi nic neřekli ... hlášku smázli, prý to nic není a můžu jezdit dál. Asi 60 km v pohodě, pak se hláška ukázala znovu. Tak se chci zeptat Vás, moudřejších, co už s tím máte zkušenosti, kam s tím v okolí Českých Budějovic zajet. Nějaké doporučení? Prosím o rady. Díky

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No myslím že s touto hláškou snad žádné nebezpečí nehrozí, ale taky jsem slyšel že může znamenat více věcí jako že různé problémy ukazují stejnou hlášku. Jak jsem psal v prvním dotazu objevuje se mi vždy když prudce sešlápnu plyn na 5 místo toho abych podřadil. Potom během několika nastartování zase zmizí...žádné omezení výkonu nic. Mám podezření na váhu vzduchu.

 

Co pak mohu říct jednu jistou věc kdy se mi to stalo, tak když jsem zaslepil EGR ventil, ale nedeaktivoval jsem ho v ŘJ. To mi potom naskočila takhle hláška a klesl výkon že jsem mohl jet tak 60. Když jsem vymazal chybové hlášení v jednotce tak to zase jelo normálě ale po pár kilometrech opět to samé. nakonec jsem musel to zaslepení opět vyndat jelikož mi to tu v okolí neuměl nikdo zakázat i v ŘJ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

urcite to nema lambdu,to na naftakoch neni

 

 

Aha, tak to docela mění situaci ... Přiznám se, že mě překvapuje, že mám rozbité něco, co v autě nemám.

Mě se to stalo, když jsem vyřadila, výkon stejný, vše OK, jen to pořád huláká. A auto má jít za chvíli na technickou, takže se toho potřebuju zbavit. Asi změna servisu, si tak myslím  :roll

Upraveno uživatelem Shticzka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky jeden dotaz, ohledně 206 1.4 HDi, eco, MUX verze. Hláška antipolution fault, blbnou kontrolky - svítí airbagy atd. Vůz se jinak chová normálně. Problém se objevil již dříve, byla vyměněna baterie a problém přestal, objevil se ale po roce znovu. Vůz byl na originál diagnostice Peugeot (autorizák v Jablonci nad Nisou), ale diag chybu neukázala. Pán má domnění na řídicí jednotku, ale to se mi nezdá, že by mohla být špatná ŘJ u motoru. 

 

Máte-li někdo nápady, sem s nimi. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Antipolution fault znamená nějaká obecná závada, u této závady je potřeba vozidlo napíchnout na diagnostiku a po vyčtení paměti závad nebo chybového hlášení se zjistí přesnější informace o dané závadě. Když se někdy antipolution fault neřeší, tak po pár nastartování přestane hlásit a zhasne i kontrolka motoru . Ale v řídící jednotce a diagnostice bude chyba zapsaná do trvalých. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

partner 2005 myslím ještě nemá FAP, jen kat. muže to psát filtr paliva ;) . . v překladu z fr to je ve větě ,,Des filtres antipollution ." Kontrola znečištění filtrů. ... známému to psal právě palivák odpojil jsem mu snímač na filtru, vymazali jsme chybu diagnostikou a tyden nic, tak jsme vyměnili palivák a bylo to ... muže to i zpusobovat voda v naftě která se drží u dna filtrboxu paliváku :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znamená to to,že to treba dať na slušnú diagnostiku pre peugeot,zosnímať on line hodnoty pri behu motora a budeš vedieť na čom si.

Môže byť vadné čidlo na rampe ale najskôr DRV ventil na vysokotlakom čerpadle.Alebo aj nič,keď je to prechodná závada.

https://www.google.sk/search?q=DRV+ventil&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=Mk0mVZTcNI_hatXFgKAE#q=drv+ventil+peugeot

Upraveno uživatelem ferinko2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Ahoj, dnes se mi po dlouhém startu (slabá baterie) rozvítily kontrolky airbagu a naskočila hláška antipolution fault. Po chvilce jízdy jsem stopl motor znovu nastaroval, airbagy zhasly, ale hláška a kontrolka motoru svítí dál. Myslíte že příčinou bude slabé napětí při startu? Chybu smažou až v servisu? Nepomůže odpojení baterie? Díky za názory. 206 1.4 hdi 2007

Upraveno uživatelem -JT-
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...