Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, v poslednej dobe nič nestíham ale nejako mi blbne auto . popíšem bližšie stav

auto ide normálne všetko v pohode ale po otočení kľúčika do 2 polohy naskočí na budíkoch teplota 90 stupňov, pritom nieje možné aby taká teplota bola nakoľko auto stálo aj 12h v garáži.

niekedy ale vyskočí ručička nad 90 stupňov hlavne pri zohriatom motore vyskočí teplota aj na 120 a elektronika vypne motor. príde mi to na zblbnuté čidlo na teplotu vody. (zelené) inak momentálne mám vybratý termostat ale tým to nieje.

Ďalej mi vôbec nezopne saharu. keď ju skúšam spustiť cez diagnostiku tak aj na pomalej aj na rýchlej rýchlosti cvakajú len relátka. ale sahara sa neroztočí.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahojte píšem že problém s chladením. resp. s blbými hláškami úspešne vyriešený nakoniec to všetko robilo len čidlo na teplotu vody (zelené) teraz sa chcem pustiť do sahary. skúsil som do nej šťuchnúť či sa neroztočí ale nič. proste keď sa má zopnúť tak sa nezopne ani na pomalú ani na rýchlu rýchlo skúsil som do nej aj šťuchnúť ale nič. čiže ju chcem vybrať. a testovať.

jediné čo mi funguje je pri skúške cez diagnostiku počuť len cvakať relátko - sahara sa netočí. mám ju vytiahnúť a skúsiť napojiť na 12V? má 500 W čo som sa dočítal . či mi to nevzlietne :D

Odesláno

Ty mas jeste stary system chlazeni s dvouma relatkama ze jo.

Kdyz rozdelas ty kryty nad naraznikem u sahary tak ze strany ridice mas takovy cerny obdelnik pod kterym jsou relatka.

Dohromady myslim tri.....

Kdyztak dej sem VIN.

• O 3 týdny později...
Odesláno

ľudkovia pomôžte. dnes sa vytiahla sahara zapojila na 12V a funguje, taktiež cvakájú relátka , skotrolované vyskúšaná aj výmena . ale proste sa neroztočí. vyskúšali sme preložiť aj odpory z druhého auta ale na tom sa tiež vôbec neroztočí. :(

Odesláno

Ak to je podobne ako na mojom, relatka išli priamo zo snímača na chladiče, zboku.

Prever kabeláž, pripadne nasimuluj, ci sa relé zopne a spustí Sahara, pripadne ci do relé ide 12V od poistiek.

Ja som to mal na staršej 605,a potom uvidíš.

Odesláno

už som z toho zúfalý =( dnes som skotroloval prečistil každú 1 poistku čo auto má. premaral som všetky a odmeral som aj samotné poistky čo sa týkajú ventilátora. všetko ukazovalo 12 V ako malo. taktiež som nameral aj na vstupoch do konektora kde sú relátka 12v na všetkých 3. všetko som kompletne prečistil a precvakal.

pri teste pomocou diagnostiky test rýchlosti ventilátora - pomalá a rýchla rýchlosť cvakajú len relátka a to pri pomalej cvaká relátko označené na obrázku pod č. 1 pri rýchlej rýchlosti cvaká relátko označené pod č. 2.

ale relátko označené č. 3 nikdy necvaká . ( ale vôbec sa tá sahara neroztočí. už mi ostávajú len odpory. ako jediná možnosť. ale neviem si už rady. na odporoch sa nameralo približne 0,8 ohm a 0,6 ohm . sahara po vybratí a napojení priamo na 12V sa začne točiť. čo ďalej??? =( umieram pri týchto horúčavách a musím rozbehať tú saharu a neviem ako :bojim

post-13633-14109638926916_thumb.jpg

Odesláno

Možná blbost,ale zkusil jsi ty relátka proměřit jestli nejsou slepené kontakty,že cvakají neznamená to,že jsou v pořádku.

Pak ti nezbude než ten ventilátor napojit na přímo přes vypínač :aut a pouštět si ho kdy budeš chtít :mrk

Podle SB ty odpory mají 0,23 a 0,54 ohm.

Odesláno

relátka som neskúšal merať. či sú zlepené . ale mal som ich rozobraté boli úplne čisté. krásne a ešte mám jedno relátko úplne nové tak som skúšal obmienať. a to je na 100% dobré lebo je nové. a to je somarina napojiť na priamo cez vypínač ono to musí fungovať tak ako má :D

Odesláno

žiarovkovú skúšačku doma nemám mám len klasicky merač napätia. (voltmeter) zatiaľ vždy pomohol a čo tie odpory? vraj je to odpor ale aj s tepelnou poistkou. a tá tepelná poistka zvykne odpáliť.

Odesláno

Zkoušečku si udělej z autožárovky 15W by mělo stačit. Ten voltmetr ti bohužel tu větev nezatíží a to že ti tam ukáže napětí, neznamená ,že tam je stejná hodnota i při zátěži.

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...