Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba


jaturn

Recommended Posts

Já mám motor 1,2 82k bez turba, začínal jsem se spotřebou 7,5l, teď po 14 000km jsme někde na 6,7l. Je to nižší než u předchozího auta (P206 SW 1,4 75k), ale ne o moc. Osobně si myslím, že na tak velké a hranaté auto je to docela slušné. 

Štve mi, jak automobilky kvůli emisím podvádějí a do techničáků píšou úplné nesmysly. V TP mám sice uvedenou spotřebu 4,9l, ale v reálu je to nesmysl. Teď mi zaměstnavatel bude proplácet náklady na dojíždění, bohužel podle TP, takže na každých 100km přijdu o zaplacené 2 litry benzínu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám motor s turbem 110k automat  a spotřeba na dálnici při 130km/h je kolem 6l. Většinou jezdím po městě s průměrem do 40 km/h je dlouhodobá spotřeba 7,5l. I když jezdím lehkou nohou nebo to solím, je to jedno. Ale s autem jsem spokojen, nekupoval jsem si ho kvůli spotřebě, ale byl bych spokojenější se spotřebou kolem 6,5l celkově

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, posílám PrintScr z aplikace MY Peugeot, jízda po Plzni v sobotu, volný provoz rychlost do  57km/h.   Jinak přes týden ranní start a jízda do práce 10km přes město 6,6 domů spotřeba menší 5,8.   Motor mam 1,2 110koní 5kvalt manual

Screenshot0.jpg

Upraveno uživatelem Libor71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Ahoj. Mám motor 1.2 Puretech 130k. V úterý jsme po první servisní prohlídce (cca 6500 km) vyrazili na pár dní z K.Varů na Lipno. Chtěl jsem auto protáhnout plně naložené (4 osoby a 4 kola na střeše), tak jsme nabrali u benziny Vervu 100. Cesta tam a zpátky cca 620 km.

Kde to šlo, jel jsem na horní hranici povolené rychlosti. No a průměrná spotřeba se ustálila na 8,2 l /100 km. Přijde mi to dost. Normálně beru 95 oktan ( s Vif) a při poloviční zátěží se spotřeba drží na cca 6,2l/100.  Nemám ale zatím jiné srovnání. Nemáte někdo svoji zkušenost se spotřebou plně naložené 2008?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako nezlob se na mě ale tohle to co jsi napsal to je absolutní nesmysl. Když napíšeš že se ti zvedla spotřeba při plně naloženém autě a navíc se 4 kolama na střeše o nějaký dva litry tak si myslím že to není vůbec špatný výsledek osobně bych čekal při tom nákladu na střeše minimálně o 3-4 litry větší spotřebu než je běžná. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Psal jsem, že nemám žádné srovnání. I když... Předtím jsem jezdil s Avensisem 1.8 benzín cesty z Varů do Brna a se 4 osobami s bagáží jsem míval spotřebu obvykle 7,8/100.  S benzínem 100 a s kolama jsem jel poprvé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem absolvoval výlet přes Brdy asi 90 km a spotřeba tam 7,9l ve 4 lidech, zpátky 7,1l sám s prázdným autem. Jízda na pohodu max 90 km/h. Od 1. garančky mi spotřeba stoupla na 7-8l mimo město a 10-15l ve městě. Navíc se opět stává, že motor z ničeho nic ztratí výkon a z 5 musím podřadit až na 2. Po každém tomto případu mi stoupne hladina oleje (někdy i o 2,5 cm) a z měrky a víčka je cítit výfuk. Po další jízdě se hladina srovná na risku. Tohle mi nepřijde normální ani u tříválce. Podle servisu ale to prý normální je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám P 2008 z roku 2019 (st. model) se 110 koní benz. motorem a EAT6--jezdíme převážně ve dvou a plný kufr, spotřeba za 12 000 km je podle PP a mého měření rovných 6 litrů, což je myslím dobrá spotřeba, jezdím tak nějak normálně--ani důchodce, ani závodník, ale na trase OVA-OPA vyháním pavouky cca 160 i 180 km/h :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak já mám 1.2 /130hp a trasa Hodonín-Krkonoše + týdenní cesty po okolí (Špindl,Náchod,Broumov a pod) celkem ujeto 1200km, 2 lidi , jízda normál, spíše jsem se kochal, spotřeba 5,4l/100km. Celková od počátku 5,9l ,najeto 6200km. Cesta jen tam, trasa Hodonín-Brno-Svitavy-Česká Třebová-Vamberk-Jaroměř-Mladé Buky spotřeba 5,2l/100km. tankuji hlavně OMV100 a někdy 95+VIF.

Na benzín slušné,jsem spokojen.

Upraveno uživatelem Mirek D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...