bubakkaja Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Ahoj chci se zeptat na jednu věc.Možná se tohle někomu stalo.Dneska jsem si na pneu-peterka objednal pneumatiky Bridgestone 215 45 18 za 1580 kč/kus.Cena bylapodezřele nízká ale měl tam víc než 14 kusú tak jsem je objednal.Bylo mi to potvrzeno emailem ve kterém je napsáno že objednávka byla v pořádku zaregistrována, kopii vám zasíláme v přiloženém souboru.Jejím přijetím vznikla kupní smlouva na objednané zboží.V příloze je faktura na zboží včetně dopravy na nějakých 6700 kč. Jenomže teď se ďívám a už to tam nemá v nabídce,asi zjistil že měl špatnou cenu tak to stáhnul.Co když mi zavolá nebo napíše že to neplatí že měl špatnou cenu?Já si to objednal za cenu kterou uváděl na svém eshopu a za tu ji chci. Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. červen 2014 Odesláno 7. červen 2014 Cena byla neobvykla a nekoreapondovala s trhem, byla to chyba cloveka. Na tom nezvitezis. Max ti napisou omluvu. Citovat
Guest servisman Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 Co si pamatuji tak dopadl kolega s objednávkou pneu ,nereagovali pak vůbec a po 14 dnech napsali že objednávka byla zrušena. Slibovali pneu do 24 hod pokud jsou skladem. Nakonec koupil pneu jinde. Citovat
bubakkaja Odesláno 8. červen 2014 Autor Odesláno 8. červen 2014 No jo ale co kdybych už vybral zálohu od zákazníka za tuhle cenu? Citovat
Guest servisman Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 Nějak nechápu jak píšeš Co kdybych vybral zálohu - to tedy Ty nabízíš či kupuješ? Pokud uvedl nepravdivé údaje tak je možnost odstoupení od smlouvy . Citovat
bubakkaja Odesláno 8. červen 2014 Autor Odesláno 8. červen 2014 No chci je samozřejmě pro sebe ale mohla nastat situace kdy bych já ty pneu někomu slíbil a pak je nedodal.Já nechci odstoupit od smlouvy já je budu chtít za ty peníze za které jsem je objednal. Citovat
Guest servisman Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 Měl by dodržet to co je v objednávce , pokud se on spletl je to jeho problém. Záleží jak se k tomu postaví. Citovat
bubakkaja Odesláno 8. červen 2014 Autor Odesláno 8. červen 2014 No to jsem chtěl slyšet ale co dělat pokud nevude chtít nic řešit a řekne že měl špatnou cenu.Já to kupoval za jeho cenu na jeho stránkách.Můžu si pak někde stěžovat - pokud nebude ochotný mi to poslat,což bych se za tu cenu nedivil. Citovat
gronholmm Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 http://www.lupa.cz/clanky/televize-za-321-kc-musi-vam-e-shop-prodat-zbozi-i-kdyz-se-fatalne-spletl-v-cene/ Citovat
Mysak_Bob Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 http://www.lupa.cz/clanky/televize-za-321-kc-musi-vam-e-shop-prodat-zbozi-i-kdyz-se-fatalne-spletl-v-cene/ no, nejsem v tom nejak kovanej, ale s novym obcanskym zakonikem se to zmenilo. Podle mne by dodavatel mel dodat zbozi treba i za korunu. Samozrejme, ze ti muze napsat, ze zbozi jiz neni skladem. Podle mne je to blbost, splest se muze kazdy - i kdyz by teda nemel. Citovat
ChouLu Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 Dle starého i nového zákoníka to lze takovou malou kličkou ze strany obchodníka zrušit Záleží jak se k tomu postaví... když jsem jednou na CZC koupil grafiku za 1/3 její původní ceny a to hned 5 kusů, tak mi to zrušili druhý den, kdežto u Vodafonu jsem telefon za 499 (místo 4999) měl bez problému Citovat
bubakkaja Odesláno 8. červen 2014 Autor Odesláno 8. červen 2014 Vodafone je velká firma ale tohle asi spíš ne.Jde o to co mu říct když mi zavolá nebo napíše že mi to ne pošle,že měl napsanou špatnou cenu. Citovat
ChouLu Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 Je jedno jak je to velká firma Záleží teď na tom, zda to byl problém koncového eshopu, kde jsou ceny zadávány ručně a nebo je eshop propojen s dodavatelem a cena se zobrazuje od dodavatele+přirážka obchodníka... V prvním případě je možné, že se bude kroutita objedávku ti pomocí kličky a mezery v zákonech zruší..., v případě druhé možnosti ti ta objednávka spíše projde Ale taky záleží na charakteru majitele, může přiznat svoji chybu a poslat ti to, ale taky nemusí... a nebo o tom ani nemusí vědět.. mohli to udělat podřízení... Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červen 2014 Odesláno 8. červen 2014 Hele Taky jsem si na to hned vzpomněl Mno každopádně pokud se nemýlím prodejce má stále možnost jednostranně odstoupit od kupní smlouvy ... Citovat
bubakkaja Odesláno 9. červen 2014 Autor Odesláno 9. červen 2014 A je to tady. Dobrý den, litujeme, ale jsme nuceni odstoupit od kupní smlouvy na objednané zboží z výše uvedené objednávky dle ustanovení VOP odst. 6.7, které tvoří nedílnou součást kupní smlouvy. Důvodem je vyprodání skladových zásob. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.